Bir XL200 Macerası

GKN

şimdi gördüm topici bayaa sıkıntı olmuş, keşke alırken bizlerle irtibata geçseydin..
ümraniye burnumuzuun dibi en azından durumuna bakardık..

üzüldüm diyenler,500 ytl. nin hala oturuyorlar(üstünde). yanlış işler.birde motorcular kardeştir,yolda birbirlerine yardım ederler,ahlaklıdırlar martavalları. pro sizi tanımıyorum.geçmişolsun.

hayırlısı olsun görmeden etmeden motor alındığı nerde görülmüş kardeşim bendede var bi xl 200 eft yi çıkar hemen gönderem zuhahaha

ümraniyede motor almak için hele bide 2.el 1000 kere düsünmek lasım =)

Diğer yazılanlara bir şey demiyorum yoksa uzar gider bu konu böyle. Herkes kendisini anlattı, isteyen istediğine inanır. Bu kadar karışıklık yeter bence :)

Yalnız tek nokta var belirteyim:

Sinyaller dedin yene hatırlatayım söz vermiş oldugun sinyaller gelmedi sözünde dur

Sen eğer çamurluk için "acele lazım, cumartesiye elimde olsun" dedikten sonra bana çamurluk sipariş ettirip, alacakmış gibi sana verdiğim paradan parasını kesip, bir de üstüne çamurluğu almazsan ve ben Ankara'ya gönderilen o çamurluğa tekrar para vermek zorunda kalmasaydım sinyaller elinde olcaktı. :cat:

Diğer arkadaşlara da şunu söyleyeyim,
Evet en büyük hata bende bunu sonuna kadar kabul ediyorum, ki bu hata "insanların bir sözüne güvenmektir". Bugüne kadar insanlara güvenerek hiçbir şey kaybetmemiştim ben. Yine buna inanarak davrandım. Aynen şu aşağıdaki alıntıdaki arkadaşımız gibi insanların da var olduğunu unutmuşum :)

hayırlısı olsun görmeden etmeden motor alındığı nerde görülmüş kardeşim bendede var bi xl 200 eft yi çıkar hemen gönderem zuhahaha

Diğer arkadaşlara da şunu söyleyeyim,
Evet en büyük hata bende bunu sonuna kadar kabul ediyorum, ki bu hata "insanların bir sözüne güvenmektir". Bugüne kadar insanlara güvenerek hiçbir şey kaybetmemiştim ben. Yine buna inanarak davrandım. Aynen şu aşağıdaki alıntıdaki arkadaşımız gibi insanların da var olduğunu unutmuşum :)

eyvallah kardeşim senin gibi arkadaşlar yüzünden ekmek yiyoruz:rendeer:

İyide ben hiçbir zaman salla başa kefil olmam.... Alengirlik işlere girmem...Ergin de bilir.... Git al dedim aldı..Pişman mı Sanmıyorum... Memnun ki ne aradı ne sordu....:cat::cat:

Ben metine de kefil oldum.... Aynı pozisyon... Sen bana gelsen desenki abi senin usta bana kazık attı... Yerin dibine geçerim .... Onun için günümüzde kimseye tam manasıyla tanımadan kefil olunmaz..... :cat::cat::cat:

Şimdi de Bana gönderme cevap yazan neslinin son örneği kardeşimize cevap vereyim.....

Tam manasıyla ismini hakettin şimdi ...Ben boşuna FÜREK dememişim demi... Çevir kazı yanmasın....:wiinkk::wiinkk:

Aynen o arkadaşı kastettim procum..Bak hemen anladı.... Hatta yazısını bulup yapıştırayım buraya.....:cat::cat::cat:

Tabi şimdi edit yapmazsa..... :p:p:p

alper abicim...:) olurmu öyle şey aramaz sormazmıyım ben seni...
ben gelicem dedim izmire mobiletlen...direk...
ve de mobiletten aşırı derecede memnunum valla saolasın...
umarım sana daha da güzelleri olur abicim...
sen bi gel ankaraya bi yemeğe götürcem seni merak etme :)

Acemi bir motorcu olarak bu konudan anladıklarım...

1) Motorun herşeyi söylenildiği gibi sağlam gönderildi, pro 5 gün içinde gidonu eğdi ve sinyalleri kırdı.

2) Motorun sinyalleri kırık ve gidonu yamuk olduğu bilinmesine rağmen satıcı tarafından "temiz" diye gönderildi.

3) Motorun gidonu kargoyla gelirken yolda "zıplamaktan" eğildi ve sinyalleri de aynı sebepten kırıldı(yeme beni).

Son düzenleme:
Acemi bir motorcu olarak bu konudan anladıklarım...

1) Motorun herşeyi söylenildiği gibi sağlam gönderildi, pro 5 gün içinde gidonu eğdi ve sinyalleri kırdı.

2) Motorun sinyalleri kırık ve gidonu yamuk olduğu bilinmesine rağmen satıcı tarafından "temiz" diye gönderildi.

3) Motorun gidonu kargoyla gelirken yolda "zıplamaktan" eğildi ve sinyalleri de aynı sebepten kırıldı(yeme beni).

Yok gidon eğikliğini daha önce kabul etmişti ama şimdi neden inkar etti anlamadım :silent:

İlgili MSN kayıdı:

05.02.2008 21:44:38 ·#·$4 Prometheus endurocu58 www.istanbulmotoclub.com gidon eğri duruyo hafifçe
05.02.2008 21:44:46 endurocu58 www.istanbulmotoclub.com ·#·$4 Prometheus düşünce olmuştur
05.02.2008 21:44:50 ·#·$4 Prometheus endurocu58 www.istanbulmotoclub.com muhtemelen
05.02.2008 21:44:52 endurocu58 www.istanbulmotoclub.com ·#·$4 Prometheus büyük bir ıhtılmal
05.02.2008 21:44:54 endurocu58 www.istanbulmotoclub.com ·#·$4 Prometheus o kadar
05.02.2008 21:45:10 endurocu58 www.istanbulmotoclub.com ·#·$4 Prometheus cıddı anlamda egik yoktu

Yani vardı :) ve ne yazık ki ben bunu motor elime geçtiğinde görünce öğrendim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yok gidon eğikliğini daha önce kabul etmişti ama şimdi neden inkar etti anlamadım :silent:

İlgili MSN kayıdı:

Yani vardı :) ve ne yazık ki ben bunu motor elime geçtiğinde görünce öğrendim.

Pro can...Senin yalan söylemeyeceğine adım gibi eminim.... Tamam.. Arkadaş öyle diyorsa öyle olsun.... Artık o da

Ama bu şekilde motor alınmaz diyor... Haklı da....:cat::cat:
Ama bu şekilde motor da satılmaz..... Bunu hesaba katmıyor.... :cat::cat::cat:

Hoberatör dikkat etmiyosun, güveniyosun herkese... 100000 tane adam war istanbulda, haber salsana birisi baksın. Ben 2. el motora güvenemediğimden hala sıfır almak için kasıyorum bırak görmeden almayı =)

arkadaşlar gaza gelmeyelim, bahse konu olan arkadaştan 2 tane motorsiklet aldım ve problem yapaşamadım, hatta şu an kullandığım transalp makina dahi o nun üzerine kayıtlı duruyor, arkadaş esnaf olmasa idi bu kadar zamandan beri piyasanın içinde dahi olamazdı, Ali Esengül e sorun nasıl bir adam olduğunu söylesin,

ARKADAŞLAR
bu konudan rahatsız olduğumu belirtmeliyim öncelikle.çünkü olayı sadece yazılanlardan takip edipde terbiyesizlik sınırlarında yorum yapan arkadaşları kınıyorum
birincisi marketden yiyecek bile alsanız aldığınız ürünü kontrol etmelisiniz son kullanma tarihi paketinde tahribat varmı diye kaldıki bu bahsi geçen arkadaş motoru görme tenezzülünde bile bulunmamış
ikincisi kendisine seçenek sunulduğu halde bütcesine uygun olanı almış(hemde artısına eksisine bakmadan)
üçüncüsü kargo ile motor taşınabilitesini hiç düşünmedinizmi arkadaşlar deponun üstüne çizilecek diye kask bile koymayan zihniyette kullanıcılarız hepimiz
bende motor alıp satarım ve çok kez adanadan ankaradan izmirden motor almak için cebimde para ile gidipde motoru beğenmediğim için boş döndüm
kaide şudurki alacağın malı kontrol edeceksin bu arkadaş gibi anlamıyorsan anlayana kontrol ettireceksin kimse kimseye silah zoru ile mal satmamış bu ticarette bu arkadaş mala bakmadan kabullenmiş ve sonrasında çamura yatmış kanımca
hadi maddi zararı geçelimde kendi hatan yüzünden bu adamın aleyhinde neden karalamalar yapıyorsun
sonuçda bu hatayı kendin yapdın mala bakmamakla ve faturasını satıcıya kesiyorsun
arkadaşım açık söyleyim satıcı arkadaş insaflıymış gerçekden eğerki ben böyle bir ticaret yapmış olsaydım kesinlikle kabul etmezdim geri kural budur
ÖNCE SATIN ALACAĞIN MALI MUAYENE EDECEKSİN SONRA PARASINI ÖDEYİP SATIN ALACAKSIN
eğerki anlamıyorsan anlayana soracaksın ve polemik yapmayacaksın
saygılar
MİNİK

xt125 olsun xl200 olsun derken bu konuya rastladım

http://www.sahibinden.com/honda_xl_...it_sifir_faizWQQaXQQ7198905WQQpXQQdisplayitem

bahsi geçen makina bu galiba
biraz tuzlu geldi bana
tüm ilanlara bakınca satıcı da biraz piyasaya göre fiyat oluşturmalı bence
malın fiyatını şişirmek bence hoş değil
motor alacak o kadar insan var internetten araştıran
piyasası bu sanıp aldıktan sonra satmaya çalışırken dizini dövmesin
tüketici hakları diye birşey var

paylaşımın için teşekkürler.
evet, bazen hepimiz aynı gaflete düşüyoruz iş güven meselesi olunca:pale:
yinede zararın neresinden dönersen kardır sözü geldi aklıma:wiinkk:
Geçmişolsun..........

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ARKADAŞLAR
bu konudan rahatsız olduğumu belirtmeliyim öncelikle.çünkü olayı sadece yazılanlardan takip edipde terbiyesizlik sınırlarında yorum yapan arkadaşları kınıyorum
birincisi marketden yiyecek bile alsanız aldığınız ürünü kontrol etmelisiniz son kullanma tarihi paketinde tahribat varmı diye kaldıki bu bahsi geçen arkadaş motoru görme tenezzülünde bile bulunmamış
ikincisi kendisine seçenek sunulduğu halde bütcesine uygun olanı almış(hemde artısına eksisine bakmadan)
üçüncüsü kargo ile motor taşınabilitesini hiç düşünmedinizmi arkadaşlar deponun üstüne çizilecek diye kask bile koymayan zihniyette kullanıcılarız hepimiz
bende motor alıp satarım ve çok kez adanadan ankaradan izmirden motor almak için cebimde para ile gidipde motoru beğenmediğim için boş döndüm
kaide şudurki alacağın malı kontrol edeceksin bu arkadaş gibi anlamıyorsan anlayana kontrol ettireceksin kimse kimseye silah zoru ile mal satmamış bu ticarette bu arkadaş mala bakmadan kabullenmiş ve sonrasında çamura yatmış kanımca
hadi maddi zararı geçelimde kendi hatan yüzünden bu adamın aleyhinde neden karalamalar yapıyorsun
sonuçda bu hatayı kendin yapdın mala bakmamakla ve faturasını satıcıya kesiyorsun
arkadaşım açık söyleyim satıcı arkadaş insaflıymış gerçekden eğerki ben böyle bir ticaret yapmış olsaydım kesinlikle kabul etmezdim geri kural budur
ÖNCE SATIN ALACAĞIN MALI MUAYENE EDECEKSİN SONRA PARASINI ÖDEYİP SATIN ALACAKSIN
eğerki anlamıyorsan anlayana soracaksın ve polemik yapmayacaksın
saygılar
MİNİK

Hoş diyorsun güzel diyorsun da Neden ticari ahlaka uyup malı göstermeden satıyorsun?.... Bu sence doğru bişey mi?.... Satıcı eğer sen değilsen tanıdığınsa alıcı kendinmiş gibi düşün bide....

Ters olan bişey yok mu?..... :wiinkk::wiinkk::wiinkk:

http://www.sahibinden.com/honda_xl_...it_sifir_faizWQQaXQQ7198905WQQpXQQdisplayitem

biraz tuzlu geldi bana

Yok bahsi geçen makina o değil, kırmızıydı o.
Ancak bu da ilginçmiş 800 YTL daha verilince; sıfır km, 22.5 beygirlik Honda CRF150R alınıyor :)

biraz tuzlu geldi bana

konuyu baştan itibaren okuduğunuza eminmisiniz?

bahsi geçen motor kırmızı ve aşağı yukarı 1 ay önce yeni sahibine satılmış:cat:

proyu az çok tanırız dürüst bir kişi olduğu kanaatindeyim,fakat bu haberden sonra latif arkadaşın mekanına gittim konu üzerine ve genel olarak muhabbet ettik.

kafam çok karıştı pro acemi yada alışverişten anlamayan biri değil,latifte özellikle xl 200 üzerine alım satım yapan ve kendi arkadaşlarına tamir bakım hizmeti veren bir kişi,anlattıklarına bakılırsa öyle üç kağıtçı dolandırıcı bir olayı yok gibi geldi bana...

bu iş iki arkadaşında ters düşmesine neden oldu ve her iki tarafta kendi açılarından haklı:silent:

paylaşımın için teşekkürler.
evet, bazen hepimiz aynı gaflete düşüyoruz iş güven meselesi olunca:pale:
yinede zararın neresinden dönersen kardır sözü geldi aklıma:wiinkk:
Geçmişolsun..........

ben üzülüyorum açıkçası
çünkü bu tür motosikletle ilgilenenler genelde öğrenciler ya da yeni iş hayatına atılmış genç arkadaşlar, 3 liralık malın fiyatı böyle 5 liraya şişmemeli
zaten 2. el güvensiz...

konuyu baştan itibaren okuduğunuza eminmisiniz?

bahsi geçen motor kırmızı ve aşağı yukarı 1 ay önce yeni sahibine satılmış:cat:

proyu az çok tanırız dürüst bir kişi olduğu kanaatindeyim,fakat bu haberden sonra latif arkadaşın mekanına gittim konu üzerine ve genel olarak muhabbet ettik.

kafam çok karıştı pro acemi yada alışverişten anlamayan biri değil,latifte özellikle xl 200 üzerine alım satım yapan ve kendi arkadaşlarına tamir bakım hizmeti veren bir kişi,anlattıklarına bakılırsa öyle üç kağıtçı dolandırıcı bir olayı yok gibi geldi bana...

bu iş iki arkadaşında ters düşmesine neden oldu ve her iki tarafta kendi açılarından haklı:silent:

ben konuyu baştan sona okudum, şahısları da tanımıyorum açıkçası

benim kastettiğim bu motorun aynı motor olduğu değildi bu aynı marka motor aynı özelliklerde ve 2004 te üretimi biten hiç bir honda xl200 altın kaplama da olsa 6.700 YTL etmez, max 4.000'dir, sezon geliyor diye fiyat şişirmenin anlamı yok, bu ilanlara göre piyasa oluşturmaya çalışılmamalı bence

bu işten tabi ki birileri ekmek yiyecek kar edecek ama genç kardeşlerim de üzülmeyecek.

ben kimseyi haklı çıkarma amacında değilim bu arada sakın yanlış anlamayın, arkadaşınıza sataşma gibi bir amacım da yok kesinlikle,

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar