emniyet şeridinden giden araç görürseniz yanından geçerken aynasına tekme atın

(italya'da motosiklet yoluna araba girerse böyle yapıyorlar

)
emniyet şeridi motosikletlere ait değil arkadaş doğru söylemiş,şeridinizde gittiğinizde arkanıza yapışanlar şeridin sağında gittiğinizde araya girenler,uyardığınızda camı açıp "ne war" diyenlerin olduğu bir şehirde yaşıyorum.
-Ne zaman emniyet şeridini kullanıyorum?
beni sıkıştıran araç olduğunda,tem üzerinden ümraniye sapağına köprü trafiği yüzünden giremediğimde,rampa çıkarken arkama 120 ile gelen kamyon dayandığında. tabiki bu durumlar 20 sn lik bir kullanım için.
sıkışık trafikte araçların arasında oluşan boşlukta gitmek gerçekten çok tehlikeli,aniden kapı açanlar ya da şerit değiştirmek isteyenler yüüznden başınız derde girebilir,geçerken biraz daha yavaş ve temkinli bir şekilde gitsek, geçerken kornamız ile uyarsak farlarımızı yaksak zaten çoğu aynada bizi gören sürücüler kenara çekiliyor,
avrupa da da emniyet şeridi yasaktır fakat yazılı olmayan kanunlar da vardır

tamamen hoşgörü ile alakalı birşey bence.
hem otomobil hem de motosiklet kullandığım için iki tarafın da sıkıntılarını anlayabiliyorum.
otomobil kullanırken motosiklete nazaran daha az dikkat gerekiyor,kenardan çıkacak insan,elinde yük taşıyan işçi vs. gibi detaylara önem vermiyorsunuz yani bir çeşit tembellik söz konusu..hal böyle olunca arkanızdan sessizce yaklaşan ve genellikle aynanın kör noktasında seyir eden motoru göremiyorsunuz..
motosiklet sürücüsü tarafından bu olay "bilerek üstüme kırdı" olarak algılanıyor ama çoğu kazada sürücü motoru görmediği için çarpıyor.
dediğiniz gibi arabaların arasından gitmek tehlikeli ama 1,5 saat boyunca elinzi debriyajda,ayağınız frende,kafanızda 1,5 kiloluk kask,üstünüzde sauna eşofmanı gibi koruma kıyafeti olunca.
kural fln dinlemiyor insan maalesef :mrgreen: emniyet şeridinde gitmeye bende karşıyım ama araçların arasında oluşan şeritte gitme taraftarıyım