Bugün motorumun ruhsatı ve plakası çıktıktan sonra ilk kez biniyordum.Daha plaka takılmamıştı bile.Dersten sonra taktıracaktım.Saat 8:50 sıralarında E-5'ten Kadıköy tarafına doğru giderken Hasanpaşa-Kızıltoprak tarafına dönüşün 500 metre gerisinde sıkışık trafikte ilerlerken birden sağa doğru kıran
TİCARİ TAKSİ şöförü O.Ç sol arka tarafımdan bana vurdu.Allah'tan hızım düşüktü hemen toparladım ve durdum.Yere bile düşmedim.Motoru da devirmedim Şükürler olsun.Bende yani hiçbir şey yok.Motorda hemen hemen öyle.Sadece yan grenajlarda 1-2 yere ufak taksinin sarı boyası geçmiş yoksa en ufak ezik, kırık, çatlak yok.İşin kötü olan yanı ise orta sehpamın ucu kırıldı

ale:
İlkin ekip çağırdım ama yarım saat geçtiği halde gelmeyince çevrenin ve O.ç'nin ısrarlarına dayanamayaraktan adamla motoru Kızıltoprak'ta servise götürdük.Adam zaten ne lazımsa ben yaptırıcam dedi.Suçlu olduğunu kabul ediyordu.Fakat 400 liralık orta sehpa değişcek diyince adamın tipi değişti.
Hemen tekrar ekipleri aradım yoksa anlaşamıyorduk ama onlar da kaza mahalli değiştiğinden gelemeyeceklerini söylediler.Aramızda rapor tutmamız istendi.
Anlaşamadığımız tek nokta O.Ç'nin ısrarla beni emniyet şeridinden geldiğimdi.Fakat ben açıkcası nereden geldiğimi tam hatırlayamıyordum.
Rapora emniyet şeridi çizgisi üzerinden geliyordum diye yazdım.Belki 2,5 saat adamla tantana ettik.
Fakat öyle bir mesele ki cahille konuşmak çok çok zor.
Adam İstanbul'da yaşıyor, taksi şöförlüğü yapıyor ama okuma yazması yok.Şaştım kaldım doğrusu.
İlkin zaten suçunu kabul eden adam sonradan rapora motor bana çarptı diye yazdırdı:mrgreen:
Sonuçta ben de " Emniyet şeridi çizgisi üzerinden ilerlerken aniden sağa kıran taksi bana sol arkadan çarptı" diye yazdım.
Biraz araştırmama göre bizim kırılan ana sehpa ucu kaynak tutarmış.Bu şekilde yaptırılma yolu var.Fercomotorun sitesinden de kdv hariç 43€ gibi bir fiyat görüyorum benim motorun sehpasını.
Ayrıca adamın ruhsat,sigorta, ehliyet fotokopilerini de aldım.
Sizce ne yapmalıyım?Bu belgelerle nereye başvurmam gerekli?
Eğerki çok uğraşacak mağdur olacaksam başımın gözümün sadakası diyip kendim yaptırcam yoksa.Bu arada adamın arabasında ne hikmetse gram çizik yok

r:
Bu belgeler nereye teslim edilecek?Mesela ben teslim etmeyip adam ederse ben suçlu mu oluyorum?
Kafam çok karıştı valla.Allah kimseye kaza yaşatmasın.Ama bugün çok önemli deneyimler kazandım.Okuyanlar da uygularsa eminim ki çok daha rahat ederler.
1-)Trafiğin sıkışık olduğu zamanlarda yavaş gitmek en önemlisi(oradan hızlı geçsem ya da altımda eski sattığım hyo gt250r olsa halim haraptı):salut:
2-)Sabah saatleri insanların dikkatsizliği, aptallığı, mallığı üzerinde.Çok çok dikkat...
3-)Her ne şekilde olursa olsun; araçta-motorda ister gram boya atması olsun ister sadece bir çizik olsun siz kimseyle uğraşmayın.Direk ekip çağırın.Bugün benim en pişman olduğum konu budur

r:
Allah hepimize motorlarımızı hayırlı bir şekilde kullanmayı nasip etsin.Kaza bela vermesin

ale:
Ayrıca eklemek istiyorum.O.Ç'nin bana çarptıktan sonra söylediği ilk şey "Yav ben seni görmememişemm" oldu

r:Anlamadığım taraf koskoca motorun neresini göremedin ha dikkatsiz kör:farao: