Siz patates kesen asker zihniyetine sahip oldukça hayatlarını kaybeden şehitler yattığı yerlerde rahat uyuyamayacaklar!
Her asker patates kesmiyor diyorum halen anlamadık diyorsunuz ya!?!? Anlatmaya çalışmak suç zaten. Anlayamayacağınız ortada.
Motorla gezerken de konvoy yapmayalım öyleyse![]()
Tamamda 60 70 ile normal hızda gidiceğin bi yolda 20 30 ile gitmek gerçekden çok saçma sapan bişey.Ben soruyu gerçek anlaminda sordum.
Yani konvoyculardan yana oldugum için sormadim.
Amacim bir tartisma baslatmak.
Ne tartismasi?
Su tartisma.
Toplum olarak trafikte bir acele etme refleksi gelistirmisiz.
Onceki yil Türkiye'ye geldigimde bunu daha net biçimde gördüm.
trafikte bizi engelleyen hiç bir seye tahammul edemiyoruz.
Bindigim taksi söförü onun seridinde lastigi patladigi için bir araç sahibine sövdü!!!
Sanki adam hayatindan çok memnunmus gibi.
Enteresan islerimiz var.
Sikayet mecilerini çalistirmak yerine, kendi kendimize sövüp rahatlamaya çalisiyoruz.
Serit kapatan konvoya herkes sövmüstür ama bir tanesi de gidip sikayet etmemistir.
Böyle garip bir milletiz vesselam.![]()
Ezik tiplerin eğlenceleri işte.
Siz patates kesen asker zihniyetine sahip oldukça hayatlarını kaybeden şehitler yattığı yerlerde rahat uyuyamayacaklar!
Her asker patates kesmiyor diyorum halen anlamadık diyorsunuz ya!?!? Anlatmaya çalışmak suç zaten. Anlayamayacağınız ortada.
Arkadaşım bu kadar vatan-millet-sakarta edebiyatı yapmaya gerek yok bence bunun için. Şehitlerimiz tabii ki başımızın tacıdır ancak; yol kesip halay çekerek, gece yarılarına kadar dat dat dat korna çalarak asker uğurlayan magandalara saygı göstermemi beklemesin kimse.
Biz de bu vatanın evladıyız, biz de yaptık askerlik. Elime valizimi aldım çıktım, yan komşumun bile haberi olmadı gittiğimden.
Ben soruyu gerçek anlaminda sordum.
Yani konvoyculardan yana oldugum için sormadim.
Amacim bir tartisma baslatmak.
Ne tartismasi?
Su tartisma.
Toplum olarak trafikte bir acele etme refleksi gelistirmisiz.
Onceki yil Türkiye'ye geldigimde bunu daha net biçimde gördüm.
trafikte bizi engelleyen hiç bir seye tahammul edemiyoruz.
Bindigim taksi söförü onun seridinde lastigi patladigi için bir araç sahibine sövdü!!!
Sanki adam hayatindan çok memnunmus gibi.
Enteresan islerimiz var.
Sikayet mecilerini çalistirmak yerine, kendi kendimize sövüp rahatlamaya çalisiyoruz.
Serit kapatan konvoya herkes sövmüstür ama bir tanesi de gidip sikayet etmemistir.
Böyle garip bir milletiz vesselam.![]()
Anlaşılan önceki yıl asker uğurlama konvoyuna denk gelmemişsinemniyet şeridi dahil olmak üzere tüm şeritleri kapatarak istiklal marşı vs.. okuyarak çevreyolunu kapatan bir topluluk doğdu.
Geçen sene bir konvoy sırasında devrilen bir minibüsün camından sarkan çocuk yaşta bir kız (7 - 10 yaşlarındaydı) ezilerek feci şekilde hayatını kaybetti. Minibüsü kullanan kişi kızın babasıydı.
Şimdi istediğin kadar trafikte acele etme refleksi geliştirmişsiniz diye tartışma çıkartmaya çalışabilirsin ancak işe gidip gelirken 4 saatini İstanbul trafiğinde geçiren insanlara neden trafikte acele etme refleksi geliştirdiler diye tartışma çıkarmak bence biraz abest olur.
şu asker konvoylarını anlamıyorum hakkaten. sanki ülkeyi kurtarmaya gidiyor, la gidip patates soyacan, mıntıka temizliği yapacan, yatıp kalkıp sürünücen. bu kadar şamataya ne gerek var.
Genelde işe yaramayan askerlere soydururlar patatesi soğanı ! Siz çok soymuşsunuz sanırım.
Oradan oraya motosikletle gezerken götünüzü koruyanlara laf etmeyin!
Konvoy kısmına gelirsek yapılabilir ama 3 şerit kapatmaya kimsenin hakkı yok..
Arkadaşım bu kadar vatan-millet-sakarta edebiyatı yapmaya gerek yok bence bunun için. Şehitlerimiz tabii ki başımızın tacıdır ancak; yol kesip halay çekerek, gece yarılarına kadar dat dat dat korna çalarak asker uğurlayan magandalara saygı göstermemi beklemesin kimse.
Biz de bu vatanın evladıyız, biz de yaptık askerlik. Elime valizimi aldım çıktım, yan komşumun bile haberi olmadı gittiğimden.
Genelde işe yaramayan askerlere soydururlar patatesi soğanı ! Siz çok soymuşsunuz sanırım.
Oradan oraya motosikletle gezerken götünüzü koruyanlara laf etmeyin!
Konvoy kısmına gelirsek yapılabilir ama 3 şerit kapatmaya kimsenin hakkı yok..