Bıktım bu konvoylardan

Merhaba arkadaşlar asker yolculama konvoyuna takıldım maslaktan levente kadar 3 şerit boyunca araçlar ile kapatmışlar yolu 10km hızla ilerliyolar ve burun buruna.Herkez yolda mahsur çıkış yolu yok emniet şeritleri zaten 20 metre ilerleyince bitiyor 10 metre sonra gene başlıyıor,birine ses çıkarsan dierleri zıplıyor sonunun kötü olacağını biliyorum neyse sesimi çıkarmadan ilerledim.en sonunca arıza şeridine geçebildim ve kaçtım.

GÜZERGAHLAR

Okmeydanı-Kurtuluş Asker Konvoyu
Kurtuluş-Şişli Asker Konvoyu
Maslak-Levent Asker Konvoyu

En sonunda çıldırıp sarkanlardan biri düşsün de açılsın yol dedim yani.
Belki hastam var ben orda kornaya basıp açın yolu desem bana patlıycak 10larca kişi.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Aceleniz mi vardi?
Bir yere mi yetisecektiniz?

ne yapalım 30 dakikalık bir eylenceye istiyerek veya istemeyerek göz yumalım... ama konvoy yapacak arkadaşlarda 3 şeritli yolda tek şerit kapatsınlar.. hastası var hamile olanı var hastaneye yetişmesi gerekeni var...

Bu kadar saçma bişey daha olamaz heralde heryıl kaç tane gerizekalı ölüyor askere gidemeden hala aynı şeyi yapıyolar.
1.si asker konvoyu 2. düğün konvoyu bunlardan uzak durmak gerek.

şu asker konvoylarını anlamıyorum hakkaten. sanki ülkeyi kurtarmaya gidiyor, la gidip patates soyacan, mıntıka temizliği yapacan, yatıp kalkıp sürünücen. bu kadar şamataya ne gerek var.

"coq" arkadaşım acelem yoktu,bir yere yetişmicektim.Nışanlımın ailesini eve bıraktıktan sonra bi sahile inelim dedim indik dönüşte sahil tıkalıdır diye Maslak tarafından dönelim dedik zaten yola çıktığımdan beri 2 kere konvoya takıldım 3. 3 şerit yolu tıkamışlar olacak iş mi? İlla bi yere yetişmem,acelem olması gerekmiyo evime gidiyorum adam gibi gitmek istiyorum.

şu asker konvoylarını anlamıyorum hakkaten. sanki ülkeyi kurtarmaya gidiyor, la gidip patates soyacan, mıntıka temizliği yapacan, yatıp kalkıp sürünücen. bu kadar şamataya ne gerek var.

öyle deme bizim millette ben askerde çay taşıdım yada patates soydum diyen yoktur.Herkes komando olmuştur en zor şartlarda yapmıştır ve öyle anlatılır askerlik anılarını:queen::queen:

Gece rahat uyumanı sağlayan ama sanırım senin vatandaşın olmayanlar için de yapılıyor o konvoy. Yapılmasın mı? Yapılsın ama edebiyle, insanları rahatsız etmeden.

Gece rahat uyumanı sağlayan ama sanırım senin vatandaşın olmayanlar için de yapılıyor o konvoy. Yapılmasın mı? Yapılsın ama edebiyle, insanları rahatsız etmeden.

benim vatandaşım olmayan kim anlamadım.
ayrıca aynen dediğim gibi, herkes gider harala hürele gürültüyle, askerden gelincede bi daha gideni .......ler derler. kahraman türk askerine bişey oluyor heralde içeride. o yüzden diyorumki bu kadar şamataya gerek yok.
halbuki normali nedir, efendi gibi gidersin efendi gibi gelirsin. savaş çıkarsada canını verirsin. gürültüsüzde ollur bu işler.

Anlayamaman normal. Sanırım ya askerlik yapmadın ya da yapmayacaksın. Zira her giden patates soymuyor!

COQ

Motosiklet Eğitmeni
"coq" arkadaşım acelem yoktu,bir yere yetişmicektim.Nışanlımın ailesini eve bıraktıktan sonra bi sahile inelim dedim indik dönüşte sahil tıkalıdır diye Maslak tarafından dönelim dedik zaten yola çıktığımdan beri 2 kere konvoya takıldım 3. 3 şerit yolu tıkamışlar olacak iş mi? İlla bi yere yetişmem,acelem olması gerekmiyo evime gidiyorum adam gibi gitmek istiyorum.

Ben soruyu gerçek anlaminda sordum.
Yani konvoyculardan yana oldugum için sormadim.
Amacim bir tartisma baslatmak.
Ne tartismasi?
Su tartisma.
Toplum olarak trafikte bir acele etme refleksi gelistirmisiz.
Onceki yil Türkiye'ye geldigimde bunu daha net biçimde gördüm.
trafikte bizi engelleyen hiç bir seye tahammul edemiyoruz.
Bindigim taksi söförü onun seridinde lastigi patladigi için bir araç sahibine sövdü!!!
Sanki adam hayatindan çok memnunmus gibi.
Enteresan islerimiz var.

Sikayet mecilerini çalistirmak yerine, kendi kendimize sövüp rahatlamaya çalisiyoruz.
Serit kapatan konvoya herkes sövmüstür ama bir tanesi de gidip sikayet etmemistir.
Böyle garip bir milletiz vesselam.:)

konvoyla asker uğurlamak saçmalığından ben de rahatsızım. kanunla yasaklanması gerektiği düşüncesindeyim.

kimse kalkıp askerliğin yüceliğinden falan bahsetmesin; zamanında askerliğin en ağırını, yedek subay olarak 16 ay boyunca yaptım. askerliğin ne olduğunu çok iyi bilirim. gideceğim gün arkadaşlarıma "hiçbiriniz arabayla otobüsün peşine takılmaya, otogara davul-zurna getirmeye falan kalkmayın, bozuşuruz." diye sıkı sıkı tembihlemiştim. kardeşlerimi askere gönderirken de böyle saçmalıklar yapmadık, yaptırmadım.

medeni insan, başkalarının haklarını düşünür! asker adayını otobüse bindirmeye 3 yakın akrabası gitse ne kaybeder? tersi, bir mahalle otogara doluşsa asker adayı ne kazanır? yolları kilitlemeye, o saatte uyuyan yaşlı mı, hasta mı vardır düşünmeden gürültü etmeye kimin, ne hakkı olabilir?

bunları geçtim, bu kalabalıklarda hiç mi akıl yok diye düşünüyorum. geçen rastladım, bir arabanın arka camlarından sarkan 10 yaşlarında iki çocuğa bayrak tutturuyorlar. Hikmetine sual olunmaz Allahım, nice çiftler var çocuk hasreti çekiyor; bu aptallara evlat vermişin kıymetini bilmiyor, hiç uğruna ölüme atıyorlar.

ya silah atanlara ne demeli...! kaç masum bunların yüzünden hayatını kaybetti fakat kimsenin akıllandığı yok ! asker adayını havaya atarken düşürüp sakat bırakanları da gördük haberlerde; yine bu manzaralar yaşanıyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:20 ----------

Enteresan islerimiz var.

Sikayet mecilerini çalistirmak yerine, kendi kendimize sövüp rahatlamaya çalisiyoruz.
Serit kapatan konvoya herkes sövmüstür ama bir tanesi de gidip sikayet etmemistir.

coq, genelde haklısın. bizim toplum, tam da tarif ettiğin gibidir. ama bilirsin, bizde bazı tabular, cıss'lar vardır ki askerlik de bunlardan biridir.

bir otobüs yazıhanesi ile aynı sokakta oturuyordum. askerlik celp dönemlerinde her gece davul zurna ve korna sesini artık kanıksamıştım. takır takır silah attıkları bir gün polisi aradım. bizim rahatımız için askere gidenlere daha hoşgörülü olmamı nasihat ettiler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:28 ----------

aynı saçmalığı, tuttuğu futbol takımı şampiyon olunca yapanlara ne diyeceğiz?

Zamanında oturduğum evin sokağını kapatmışlardı asker uğurlamak için. 155 i aradım ve evde hastam olduğunu bu gürültüden rahatsızlık duyduğunu belirttim.
Halbuki evde müzik dinliyordum ve kimsenin davul zurnasını çekmek zorunda değildim.
10 dakika sonra geldi ekip arabası. Etrafına bi baktılar. Önce müziği durdular. Sonra askere kimin gittiğini öğrendiler. Çocuğu tebrik edip etraftakilere silah sıkmamalarını söylediler. Hadi eğlencenize bakın deyip çekip gittiler. Ve ben o gürültü eşliğinde torpil patlamalarıyla beraber evimde oturmaya devam ettim.

O konvoylarıda illaki benim gibi şikayet eden olmuştur...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar