konvoyla asker uğurlamak saçmalığından ben de rahatsızım. kanunla yasaklanması gerektiği düşüncesindeyim.
kimse kalkıp askerliğin yüceliğinden falan bahsetmesin; zamanında askerliğin en ağırını, yedek subay olarak 16 ay boyunca yaptım. askerliğin ne olduğunu çok iyi bilirim. gideceğim gün arkadaşlarıma "hiçbiriniz arabayla otobüsün peşine takılmaya, otogara davul-zurna getirmeye falan kalkmayın, bozuşuruz." diye sıkı sıkı tembihlemiştim. kardeşlerimi askere gönderirken de böyle saçmalıklar yapmadık, yaptırmadım.
medeni insan, başkalarının haklarını düşünür! asker adayını otobüse bindirmeye 3 yakın akrabası gitse ne kaybeder? tersi, bir mahalle otogara doluşsa asker adayı ne kazanır? yolları kilitlemeye, o saatte uyuyan yaşlı mı, hasta mı vardır düşünmeden gürültü etmeye kimin, ne hakkı olabilir?
bunları geçtim, bu kalabalıklarda hiç mi akıl yok diye düşünüyorum. geçen rastladım, bir arabanın arka camlarından sarkan 10 yaşlarında iki çocuğa bayrak tutturuyorlar. Hikmetine sual olunmaz Allahım, nice çiftler var çocuk hasreti çekiyor; bu aptallara evlat vermişin kıymetini bilmiyor, hiç uğruna ölüme atıyorlar.
ya silah atanlara ne demeli...! kaç masum bunların yüzünden hayatını kaybetti fakat kimsenin akıllandığı yok ! asker adayını havaya atarken düşürüp sakat bırakanları da gördük haberlerde; yine bu manzaralar yaşanıyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:20 ----------
Enteresan islerimiz var.
Sikayet mecilerini çalistirmak yerine, kendi kendimize sövüp rahatlamaya çalisiyoruz.
Serit kapatan konvoya herkes sövmüstür ama bir tanesi de gidip sikayet etmemistir.
Böyle garip bir milletiz vesselam.
coq, genelde haklısın. bizim toplum, tam da tarif ettiğin gibidir. ama bilirsin, bizde bazı tabular, cıss'lar vardır ki askerlik de bunlardan biridir.
bir otobüs yazıhanesi ile aynı sokakta oturuyordum. askerlik celp dönemlerinde her gece davul zurna ve korna sesini artık kanıksamıştım. takır takır silah attıkları bir gün polisi aradım. bizim rahatımız için askere gidenlere daha hoşgörülü olmamı nasihat ettiler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:28 ----------
aynı saçmalığı, tuttuğu futbol takımı şampiyon olunca yapanlara ne diyeceğiz?