Bıktım bu konvoylardan

Siz patates kesen asker zihniyetine sahip oldukça hayatlarını kaybeden şehitler yattığı yerlerde rahat uyuyamayacaklar!

Her asker patates kesmiyor diyorum halen anlamadık diyorsunuz ya!?!? Anlatmaya çalışmak suç zaten. Anlayamayacağınız ortada.

insanlar birbirini tanımayınca genel tartışmalar ikili atışmalara dönüşüyor, önyargıdan yada laf sokmadan önce tekrar bi düşünmek biraz daha dikkatli olmak lazım.

konvoya gelince, eğlenmek doğal bişey askere gitmeyi kutlarsın evliliği kutlarsın anlarım, anormal olan ABARTMAK burdaki arkadaşların da dert yandığı konu bu.

aklıma geldi şimdi kuzenimin düğününde konvoy yap dediler düğün arabası zaten bizim arabaydı konvoyun başında ben olunca kimse kalmadı arkada :) ben de antikonvoy'um

Siz patates kesen asker zihniyetine sahip oldukça hayatlarını kaybeden şehitler yattığı yerlerde rahat uyuyamayacaklar!

Her asker patates kesmiyor diyorum halen anlamadık diyorsunuz ya!?!? Anlatmaya çalışmak suç zaten. Anlayamayacağınız ortada.

Arkadaşım bende gittim askere, zaten kısmetine ya şehit olursun ya gelirsin. Güzel yerde yapmadım 35 kişilik dış karakolda araç olmayan sürekli görev olan bir yerdeydik. 25 Mevzi vardı karakolda hesapla artık nöbet saatlerini. Neyse konvoy falan olmadan ailem otogara kadar geldi, uğurladı. Tek başıma geri döndüm. Çeşitli komutanlıklardan takdir ve üstün hizmeti heryerde anlatmaya gerek yok. Böyle bir politika oldukça askerde şehadet gayet normal. Yani gerek yok öyle gürültüyle gidip gürültüyle gelmeye. Siz sesinizi arkadaşınız-tanıdığınız kırmızı bayraklara sarılı gelince çıkartın yeter.

Aşırı derecede yaygara yapan milletiz.

Düğün konvoyu,asker konvoyu,sünnet konvoyu falan filan.

Motorla gezerken de konvoy yapmayalım öyleyse :)

İnsanları rahatsız edecek gürültüler çıkarıp kornaya basarak, havaya ateş açarak, yol keserek veya insanların oturup çay içtiği kafenin otoparkına girip drift yapmadıkça motosiklet konvoyunun zararsız olduğunu düşünüyorum.

gezmeye giderken yol kesip kornaya basan, havaya ateş eden varmı aramızda. ben görmedim

özel durumlarda konvoy yapıp kornaya basıyoruz ama, misal 29 ekim yada proteste sürüşlerinde. çünkü bunlar herkesi ilgilendiren konular. ki bunlarda bile aramızda serserilik yapanlar çıkıyor, onlara da burdan ağzımıza geleni söylüyoruz zaten.

Ben soruyu gerçek anlaminda sordum.
Yani konvoyculardan yana oldugum için sormadim.
Amacim bir tartisma baslatmak.
Ne tartismasi?
Su tartisma.
Toplum olarak trafikte bir acele etme refleksi gelistirmisiz.
Onceki yil Türkiye'ye geldigimde bunu daha net biçimde gördüm.
trafikte bizi engelleyen hiç bir seye tahammul edemiyoruz.
Bindigim taksi söförü onun seridinde lastigi patladigi için bir araç sahibine sövdü!!!
Sanki adam hayatindan çok memnunmus gibi.
Enteresan islerimiz var.

Sikayet mecilerini çalistirmak yerine, kendi kendimize sövüp rahatlamaya çalisiyoruz.
Serit kapatan konvoya herkes sövmüstür ama bir tanesi de gidip sikayet etmemistir.
Böyle garip bir milletiz vesselam.:)
Tamamda 60 70 ile normal hızda gidiceğin bi yolda 20 30 ile gitmek gerçekden çok saçma sapan bişey.

valla şikayet de etsen senın başın yanar bu gun birine yardım etsen yolda başın yanar:) neyse arkadaşlar allah daha kötüsünden saklasın

Arkadaşım bu kadar vatan-millet-sakarta edebiyatı yapmaya gerek yok bence bunun için. Şehitlerimiz tabii ki başımızın tacıdır ancak; yol kesip halay çekerek, gece yarılarına kadar dat dat dat korna çalarak asker uğurlayan magandalara saygı göstermemi beklemesin kimse.

Biz de bu vatanın evladıyız, biz de yaptık askerlik. Elime valizimi aldım çıktım, yan komşumun bile haberi olmadı gittiğimden.

Arkadaşım bu kadar vatan-millet-sakarta edebiyatı yapmaya gerek yok bence bunun için. Şehitlerimiz tabii ki başımızın tacıdır ancak; yol kesip halay çekerek, gece yarılarına kadar dat dat dat korna çalarak asker uğurlayan magandalara saygı göstermemi beklemesin kimse.

Biz de bu vatanın evladıyız, biz de yaptık askerlik. Elime valizimi aldım çıktım, yan komşumun bile haberi olmadı gittiğimden.

Ben onlara saygı gösterin/gösterilsin demiyorum. Öyle olanları bari hariç tutun diyorum.

Ben soruyu gerçek anlaminda sordum.
Yani konvoyculardan yana oldugum için sormadim.
Amacim bir tartisma baslatmak.
Ne tartismasi?
Su tartisma.
Toplum olarak trafikte bir acele etme refleksi gelistirmisiz.
Onceki yil Türkiye'ye geldigimde bunu daha net biçimde gördüm.
trafikte bizi engelleyen hiç bir seye tahammul edemiyoruz.
Bindigim taksi söförü onun seridinde lastigi patladigi için bir araç sahibine sövdü!!!
Sanki adam hayatindan çok memnunmus gibi.
Enteresan islerimiz var.

Sikayet mecilerini çalistirmak yerine, kendi kendimize sövüp rahatlamaya çalisiyoruz.
Serit kapatan konvoya herkes sövmüstür ama bir tanesi de gidip sikayet etmemistir.
Böyle garip bir milletiz vesselam.:)

Anlaşılan önceki yıl asker uğurlama konvoyuna denk gelmemişsin :) emniyet şeridi dahil olmak üzere tüm şeritleri kapatarak istiklal marşı vs.. okuyarak çevreyolunu kapatan bir topluluk doğdu.

Geçen sene bir konvoy sırasında devrilen bir minibüsün camından sarkan çocuk yaşta bir kız (7 - 10 yaşlarındaydı) ezilerek feci şekilde hayatını kaybetti. Minibüsü kullanan kişi kızın babasıydı.

Şimdi istediğin kadar trafikte acele etme refleksi geliştirmişsiniz diye tartışma çıkartmaya çalışabilirsin ancak işe gidip gelirken 4 saatini İstanbul trafiğinde geçiren insanlara neden trafikte acele etme refleksi geliştirdiler diye tartışma çıkarmak bence biraz abest olur.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Anlaşılan önceki yıl asker uğurlama konvoyuna denk gelmemişsin :) emniyet şeridi dahil olmak üzere tüm şeritleri kapatarak istiklal marşı vs.. okuyarak çevreyolunu kapatan bir topluluk doğdu.

Geçen sene bir konvoy sırasında devrilen bir minibüsün camından sarkan çocuk yaşta bir kız (7 - 10 yaşlarındaydı) ezilerek feci şekilde hayatını kaybetti. Minibüsü kullanan kişi kızın babasıydı.

Şimdi istediğin kadar trafikte acele etme refleksi geliştirmişsiniz diye tartışma çıkartmaya çalışabilirsin ancak işe gidip gelirken 4 saatini İstanbul trafiğinde geçiren insanlara neden trafikte acele etme refleksi geliştirdiler diye tartışma çıkarmak bence biraz abest olur.

Yahu bu Türkiye'nin her yerinde böyle.
Hadi Istanbul'daki trafikte 4 saat geçiriyor.
4 saatte bir araba geçen sehirlerde bile var bu acele is yapma refleksi.
Ben buna bir kez daha dikkat çekmek isterim.
Eskiden beri yapilir bu asker ugurlama konvoylari.
Tabi eskiden boyle yol keserek,baskalarini rahatsiz ederek yapilmazdi.
Eglence isi bir yemek verilerek yapilir,ugurlama cûmbüsü de garajda halledilirdi.
Zamanla isin poku çikmis anlasilan.:silent:

Aslında Türkiye'de ki büyük şehirlerin hepsinde durum dediğin gibi.

Otomobil ve ehliyet almak kolaylaştıkça herkes arabasıyla gezmeye başlıyor ve o anda hükümdarlığını ilan ediyor.

At avrat silah hesabı, at otomobil oldu. Diğer ikisi halen aynı...

Milletimin arabasına bir şey yapma, laf etme bin yıl yaşa..

şu asker konvoylarını anlamıyorum hakkaten. sanki ülkeyi kurtarmaya gidiyor, la gidip patates soyacan, mıntıka temizliği yapacan, yatıp kalkıp sürünücen. bu kadar şamataya ne gerek var.

Genelde işe yaramayan askerlere soydururlar patatesi soğanı ! Siz çok soymuşsunuz sanırım.

Oradan oraya motosikletle gezerken götünüzü koruyanlara laf etmeyin!

Konvoy kısmına gelirsek yapılabilir ama 3 şerit kapatmaya kimsenin hakkı yok..

korna çalarak, silah atarak, davul-zurna çalarak, çevreye rahatsızlık vererek yapılmasın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:00 ----------

Genelde işe yaramayan askerlere soydururlar patatesi soğanı ! Siz çok soymuşsunuz sanırım.

kimsenin askerliğe karşı bir şey söylediği yok! hem askerde komando mu olacağına, veya patates mi soyacağına insan kendisi karar veremiyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:05 ----------

ne güzel anlatmışınız. dilinize sağlık.

götümün korunmaya ihtiyacı yok çünkü çekici bir tarafı yok. teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar