Benzin alırken pompanın ekranındaki değere dikkat edin

Bugün benzin alırken (arabayla) 50 TL diyip kredi kartından çektirmek için içeri gittim geldiğimde ekranda 50 tl yazıyodu ama altta litre değeri yazmıyodu, 3 sn kadar sonra 15 TL ve 4küsür litre değerleri yazdı(benden önceki müşterinin değerleri olmalı). Bi yanlışlık mı var diye kontağı çevirdim ama benzin ışığı hala yanıyor. Söyledim pompacıya gitti geldi falan dedi ki buna hiç benzin konulmamış, ama ilk tamam demiştin ne oldu? Bilmeden yapsa bi özür falan diler ne biliyim söyler yanlışlıkla olduğunu beni öylece gönderiyodu adam.

Benzin alırken illa ki aracımızın başında duralım ortalık hırsız kaynıyor özellikle benzin göstergesi olmayan motorlarda ya da az bi miktar benzin alanlarda belli olması daha zor.

kesinlikle haklısınız özellikle merkeze uzak yol-üstü istasyonlarda daha bir dikkatli olmak lazım

hangi firma?
firmayı da belirtirseniz daha sağlıklı olabilir
tabiki marka aynı olsa da her benzinci aynı değildir ancak yine de bizlere bir ışık olabilir
saygılar

Firma bp ama normalde bp'nin böyle bi şey yapacağına ihtimal vermem. Fakat çalışanları kendi aralarında organize olabilirler. İş elemanlarda döner yani.

Ayrıca bp'yi kötülemek gibi bi amacım yok her zaman bp'den alırım.

vay şerefsiz. başıma hiç böyle birşey gelmedi ama dikkat etmek gerek baksana herife ya gözünün içine baka baka yalan söylüyor.

Benzer birşey yaşamadım çünkü bir kere girdim ve benzin alamadan çıktım. Müşteri ilişkileri konusunda da bahsettiğiniz firmanın hizmet olarak da ciddi problemleri olduğunu düşünüyorum.

birgün bende 20 liralık benzin istedim adam doldurdu parayı aldı. kapağı kapatırken baktım benzin ağıza fazla yaklaşmış. pompaya bi baktım 30 lira yazıyor. adam yanlış yazmış farkında değil. bendede verecek 10 lira daha yoktu. sonra getirirsen getirirsin ne yapayım dedi. ertesi gün gittim adamın 10 lirasını verdim :)

Benim başıma 250 cc keewayımda geldi benzin göstergesi yoktu 20 liralık dedim ama o sıra pompanın arka tarafına araba yanaştı ordan işlem yaptı sayacı göremedim yani, ilk benimkini doldurdu sonra arabaninkini hep ordan aldığım için sorun etmedim yola çıktığımda 180 km filan yol yapmam gerekirken 90 km yaptım yolda kaldım sinir oldum döndüğümde bi güzel agızlarını sı.tım.Totaldi firma.

Babam da hep aynı şeyi söyler ve birkaç kez yakaladığını anlatır.:pr:

Büyük firmaların hepsi bu tip konularda ve personel eğitimlerinde çok hassaslar fakat bizim uyanık insanımız yokmu (personelden) bir tanesi dünya devi bir firmayı tek hamlede itin bilmem neresine sokup çıkarır...
Birde şu var. Geçen gün adam depodan taşırdı 1-2 litre yere döküldü . Önemli değil sağlık olsun dedim. Olmaz abi senin günahın ne dedi 2 litre daha ekledi kendinden. Böyleleride var aralarında..(pompanın ağzının tam oturduğuna dikkat etmek lazım )

Son düzenleme:
Zaten benzin aldığınız anda pompacıya borçlanıyorsunuz. Örneğin benzini aldınız parayı ödemeden kaçtınız o parayı istasyon pompacıdan alır(Tabi siz yakalanana kadar). Dolayısıyla elemanların bu yaptığının savunması olmamakla beraber, zamanında maaşından kesilmiş benzin giderini çıkarmaya bile çalıyor olabilir. Kasıt varsa çok yazık, riskli işlerde böyle risk alınır mı? Çıkar kardeşim, çıkar... Adamın g...nden kan alırlar öbür tarafta mazallah!!!

yaklaşık 1 saat evvel kartal e-5 den minibüs yoluna inerken ki BP den arabama yakıt alırken adam pompanın tetiğine sürekli bastı çekti bastı çekti...
bu da hava basmak anlamına gelir bilen bilir...

aslında bir topic açmalı iyi benzin istasyonu kötü benzin istasyonu diye zaten benzin pahalı birde çalmazlarmı sinir olurum ve görev icabı direk şikayet ederim sonucu beklerim cezaa.
kavacık bp çok başıma geldi hava basıp dururlar,göztepe libadiye caddesi shell hiç tavsiye etmem benzin alırsanız dikkat edin derim.

Evet kontrol etmekte fayda var.Bazen yanlış anlayıp sen 50 tl lik istiyorsun karta çekim yaptırmaya gidiyorsun adam 40 tl lik koyuyor dikkat etmek lazım

Herzaman depomu doldururum , deponun ağzına gelen benzini görürüm, az verme ihtimali böylece kalmaz.

yanlışlıkla olmuşutur heralde 50 tl lik benzın arabada bıle bellı olur yoksakı motorsıklette az bır mıktar degıl yanı 5/10 lık federsınız kaktırsa bellı olmazda 50 tl her halukarda bellı olur yanlışım varsa duzeltın

Bu herifler her dönemde bir formül buldular bu iş için. Çalma çırpma işleri için harcadığımız mesaiyi yada bulduğumuz formülleri ilime bilime versek dünyadaki hastalık kalmayacak ama işte maalesef durum bu.

ALLAH sabır versin bize onlarada biraz insaf.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Her yanaştıgım benzinlikte,görevlinin gösterdigi pompaya yanaşıyorum.Adam,ısrarla kendi istedigi pompadan vermek istiyor.Paramla degilmi kardeşim neden canımın istedigi pompadan alamıyorum benzinimi?

Bu pompacıların işi ne ki? Amerika'da ne güzel,paranı veriyorsun benzini kendin koyuyorsun.Kartla alırsan da istediğin kadar koyuyorsun ne güzel iş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar