Ben yaptım olmuş mu? Handlebar risers...

phpiXlXDi.jpg

186 cm. lik boy ile xt yi artık dağ bayır gezmeye çalışırken ayakta bel ağrıları çekmektense ve tabi abuk sabuk paralar vermektense diye düşünerek bir işe giriştim.

Göz kararı yeter diyerek bir parça aluminyum blok aldım, ortasına 22 mm. lik delik deldirdim ve ikiye böldürdüm. Buraya kadar herşey parodi. Delik delinmesi hariç. Kafamda 5 cm. lik bir yükseklik vardı. Sanayi içinde gördüğüm motosikletin birinden ortalama ölçüleri parmak hesabı aldım :islik: . Bu çerçevede gittim 5 TL verip aşağıda deldirip ikiye böldürdükten sonra fotoğrafladığım parçayı aldım.

q3BoO.jpg

İkiye ayırınca...
CYQA.jpg

5 cm yükseklik, 1.1 cm alttan ve üsten hesaplayaraktan 7.2 cm. olarak parçayı kesmeye başladım... :islik:
iLNHR.jpg

Kesme girişimim hobby amaçlı el matkabı ve amerikan malı kesme ucu ile denemelerim nihayetinde sonuçsuz kaldı. Halbuki kesebilirim gibi gelmişti. (Üstelik ufak bir parça da koparabilmiştim :crazy: )
SYqIo.jpg

Baktım olmayacak, ilk yolum sanayiye düştüğünde yardırmak üzere bıraktım... Yardırma neticesinde ...

2IOlb.jpg

Daha sonra kayınpederim sağolsun çalıştığı yerde dikine delik açılması ve kenarların düzeltilmesi işinden sonra el yordamı ile (biraz fazla düzelttiklerinden tam 11 mm. lik tepecik yapamadım :( ) tepesini yonttum...
5raOG.jpg

GI2DY.jpg

Yarın da saplamaları bulabilersem takacağım, bulamazsam artık yaptırıcaz. Boyu tam oldu gibi. Vidalamadan gidonu üzerine oturttum kablolar sorun çıkarmadı çok şükür...

Aşağıdaki resime bakarak alttaki yarım yuvarlağın çok da şart olmadığını düşünüyorum ama yanılıyor muyum acaba ?

kawasaki-klr650-handlebar-riser-1.jpg

Böyle olmayacak eve bir CNC tezgahı şart oldu...

Alttaki yarım yuvarlak olmazsa sıkıntı olur, civatalara çok yük biner.

bende de cross var tam düşündüğüm seyi siz yapmıssınız o alt kısımdaki yarım daireler önemli, frene yada gaza tam yüklenip gidona tam agırlık verdiğinde mevcut gerilimi gidon baglantı sehpasına iletecekti
fakat şimdi tüm yük baglantı vidalarına yani saplamalara binecek.

birde malzeme secimini yani aliminyumu hangi özellikte aldınız ?sadece göz kararı bana söyla bir parca lazım diyerek mi aldınız malzeme kodu özelliğiyle mi istediniz?
malum ben cros motora yapmayı düşündüğümden malzeme özelliği cok önemli, arazide atlar zıplarken çattt diye kırılmamalı.

elinize saglık güzel calısma olmus

ama ben bu sekil hem yükseltip hemde uzaklastırmayı düşünüyorum

gidonh.jpg

Alttaki yarım yuvarlak olmazsa sıkıntı olur, civatalara çok yük biner.

bende tam onu yazıyordum :)

Eline sağlık güzel olmuş paylaşım için teşekkürler. Uygun vida bulmakta sorun yaşarsan ROT diye tabir edilen çubuklar var. Metre ile satılıyor istediğin çapda ve tamamı dişli. Ayrıca biraz uzun yapmışsın burulma olabilir gibi. Rotun fotosu aşağıda.

rodlar.png

Aslında bu prototip de diyebiliriz (kıvırmaca :p )

Yok prototip değil tabi amacım ama görüşlerinize minnettarım.

Piyasada satılan bazı modellerde yuvarlak kısım bulunmuyor. Saplamaların bu konumda sadece parçaları bir arada tutmaya yarayacağını düşünüyorum açıkçası. Mühendis miyim değilim tabikine :)

Açıkçası parçayı özellikli birşey olarak araştırmadım. Dağ bayır dediysem de atlama zıplama işi uzak bana. Yaş kemale eriyor yavaştan. :) Ama ayakta gitmeye çalışınca da boy gerçekten eziyet oluşturuyor.

Aluminyum için önerebileceğiniz bir özellik var mı? Delikler birebir örtüşüyor. Burulma olacak gibi durmuyor açıkçası.

5 cm çok mu sizce?

tamam da sen ne yaptın??

Handlebar risers de ne dimek??:p

zincir muhafazası mı o??:pl:

Tesfiye ve parlatmasını ben yaptım. Yetmez mi?

eğer civataları gereken sağlamlıkta bağlarsan malzemenin burulma yapmayacağına garanti veririm..
zaten burulursa civata tarafından yapar..malzemeyi burman çoook zayıf (Allah korusun kaza,düşme v.s) ihtimal..

sorun çıkartmayacaktır..

güle güle kullan..

01-049-0109-0_a.jpg

01-049-0109-0_i_01.jpg

Göbek üzerinden direkt böyle bir yükseltme nasıl olur peki sizce ?

Centiko geneli asfalt kullanım için gerçekten aluminyum seçimi şart mıdır sence ? Önerebileceğin model yok sanırım senin doğru mu ? (O adamları arasam böyle böyle yapıcam desem bana yollamaya bile tenezzül etmeden suratıma kapatırlar telefonu gibime geliyor :) )

malzeme dersini oldum olası hiç sevemedim zaten :pr:

ama kesen sendin, malzeme nasıldı? yani cok yumusak kolay kesilen olmamalı neredeyse bir demir blok, çelik blok kadar direncli ve sert ise gönül rahatlığıyla kullanabilirsin

Valla şöyle diyim; kesmeye çalıştım ama başaramadım. Ha ben neyle kesmeye çalıştım ? Mini grinder denen alet ile. Yani matkabın el versiyonu. 800 - 30.000 devir arası devir veren bir alet. 11.000 devir en uygun devirdi kullandığım taş için ki kullandığım kesme taşı amerikan malı idi. Çekirdek gibi harcamaya başlayınca kıyamadım daha fazla taş harcamaya gittim aldığım malzemecide kestirdim. Onlarda da malum malzeme kesmek için dev testere var. Ona ne versen zaten biçiyor alet.

anladım ama alt tarafına dairesel olmasa bile ilk resimdeki gibi cıkıntı yapmaya çalışman daha uygun olacaktır

Aslında bu prototip de diyebiliriz (kıvırmaca :p )

Yok prototip değil tabi amacım ama görüşlerinize minnettarım.

Piyasada satılan bazı modellerde yuvarlak kısım bulunmuyor. Saplamaların bu konumda sadece parçaları bir arada tutmaya yarayacağını düşünüyorum açıkçası. Mühendis miyim değilim tabikine :)

Açıkçası parçayı özellikli birşey olarak araştırmadım. Dağ bayır dediysem de atlama zıplama işi uzak bana. Yaş kemale eriyor yavaştan. :) Ama ayakta gitmeye çalışınca da boy gerçekten eziyet oluşturuyor.

Aluminyum için önerebileceğiniz bir özellik var mı? Delikler birebir örtüşüyor. Burulma olacak gibi durmuyor açıkçası.

5 cm çok mu sizce?

Tesfiye ve parlatmasını ben yaptım. Yetmez mi?

5cm çok değil boyunuz benimkine yakın 2*3cm farkımız var ben 99 F650'me yapmıştım sizinki gibi gayette başarılı olmuştu ama bizim boy uzun olduğu için pek bir fark hissetmemiştim ben.
Yani bir randuman alamamıştım :)

http://shop.touratech.co.uk/media/images/misc/01-049-0109-0_a.jpg
http://shop.touratech.co.uk/media/c...08d6e5fb8d27136e95/0/1/01-049-0109-0_i_01.jpg

Göbek üzerinden direkt böyle bir yükseltme nasıl olur peki sizce ?

Centiko geneli asfalt kullanım için gerçekten aluminyum seçimi şart mıdır sence ? Önerebileceğin model yok sanırım senin doğru mu ? (O adamları arasam böyle böyle yapıcam desem bana yollamaya bile tenezzül etmeden suratıma kapatırlar telefonu gibime geliyor :) )

Bunun aynının birazcık değişiğini arkadaş yaptım gayette süper oldu ama alet 250cc süpermoto hatta benim araya attığım parça daha ince ve uzuncaydı,
kendisi hala çok memnun o yükseltmeden..

Yarın o bölgeyi bir inceleyeceğim. Eğer umduğum gibi çıkarsa 4 cm oradan yükseltmeyi düşünebilirim. Sanki 5 cm. biraz uzun gibi geldi bana da :p Kendi saplaması uzun ise oradan yükseltmek sanırım daha güvenli olacak gibi. Sök tak iş var yine :p

resimlerden sonraki ilk mesajımı yanlış anlamışsın sanırım...espri yapmıştım ama sanki başkası yapmış demişim gibi davranmışsın...
neyse ..sorun değil....

Yok espri olduğu apaçık ortada ama biraz garip oldu sanki. Zincir muhafazası kısmına ise hiç anlam veremedim :)

Eline sağlık güzel olmuş paylaşım için teşekkürler. Uygun vida bulmakta sorun yaşarsan ROT diye tabir edilen çubuklar var. Metre ile satılıyor istediğin çapda ve tamamı dişli. Ayrıca biraz uzun yapmışsın burulma olabilir gibi. Rotun fotosu aşağıda.

http://mertiklimlendirme.com/wp-content/uploads/2011/06/rodlar.png

Bu malzeme bukadar yük altında kalan ve hayati önemi olan yerlerde kullanılmayacak kadar zayıftır. Ne kendiniz kullanın nede önerin.

Eline sağlık güzel olacak gibi duruyor.
Kullanacağın civatayı özel seçmelisin,gerilime dayanıklı olmalı.

Bu malzeme bukadar yük altında kalan ve hayati önemi olan yerlerde kullanılmayacak kadar zayıftır. Ne kendiniz kullanın nede önerin.

Kesinlikle katılıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar