- Konu Yazar
186 cm. lik boy ile xt yi artık dağ bayır gezmeye çalışırken ayakta bel ağrıları çekmektense ve tabi abuk sabuk paralar vermektense diye düşünerek bir işe giriştim.
Göz kararı yeter diyerek bir parça aluminyum blok aldım, ortasına 22 mm. lik delik deldirdim ve ikiye böldürdüm. Buraya kadar herşey parodi. Delik delinmesi hariç. Kafamda 5 cm. lik bir yükseklik vardı. Sanayi içinde gördüğüm motosikletin birinden ortalama ölçüleri parmak hesabı aldım :islik: . Bu çerçevede gittim 5 TL verip aşağıda deldirip ikiye böldürdükten sonra fotoğrafladığım parçayı aldım.
İkiye ayırınca...
5 cm yükseklik, 1.1 cm alttan ve üsten hesaplayaraktan 7.2 cm. olarak parçayı kesmeye başladım... :islik:
Kesme girişimim hobby amaçlı el matkabı ve amerikan malı kesme ucu ile denemelerim nihayetinde sonuçsuz kaldı. Halbuki kesebilirim gibi gelmişti. (Üstelik ufak bir parça da koparabilmiştim :crazy: )
Baktım olmayacak, ilk yolum sanayiye düştüğünde yardırmak üzere bıraktım... Yardırma neticesinde ...
Daha sonra kayınpederim sağolsun çalıştığı yerde dikine delik açılması ve kenarların düzeltilmesi işinden sonra el yordamı ile (biraz fazla düzelttiklerinden tam 11 mm. lik tepecik yapamadım
Yarın da saplamaları bulabilersem takacağım, bulamazsam artık yaptırıcaz. Boyu tam oldu gibi. Vidalamadan gidonu üzerine oturttum kablolar sorun çıkarmadı çok şükür...
Aşağıdaki resime bakarak alttaki yarım yuvarlağın çok da şart olmadığını düşünüyorum ama yanılıyor muyum acaba ?
Böyle olmayacak eve bir CNC tezgahı şart oldu...