bazen dalgınlıktan kaza olabiliyormuş

bugun fuardan çıktıktan sonra floryaya doğru gidiyordum. hep 80 90 gitmekten artık hızlı olduğum o kadar hissedilmemeye başladı (yol boş diye 80 90):cherry: .o florya yeşilköy göbeğinden döndüm büyük göbek varya ordan ,hava harpı geçtikten sonra yeşilköy sapağı var orda gene 80 90 giderken gözüm bi ara daldı ilerde kırmışı ışığı görüyorum ama tepkki vermiyorum ışıklara 25 30 metre kala yandaki trafiğe yeşil yanmış ordan bi araba fırladı bi anda uyanıverdim son anda frenlere asıldım arka lasik bi sağa bi sola kayıyor (belli oluyor yani kıçım bi o yana bir bu yana oynadı ama o kadarda değil) bu arada içimden nekadar dua varsa ettim allahım nolur dursun şu alet diye:salut: .kırmızıda geçtim öndeki arabaya bayağı yaklaştım derken frenler tuttu ben durdum .kalbim bam güm atıyor bütün kafalar bana dönmüş sonra kenara çektim bi 5 dk hava aldım sonra eve geldim. böyle tuhaf bi olay geçti işte sizinde varmı böyle dalmalı veya kazaya kılpayı anlarınız ?

(açtığım başlık kaza yaptım gibi gösterdi belki bu ümitle giren aradaşlardan özür diliyorum )

Valla bana çarpan adam ilerideki trafik kazasına bakıyomuş kafadan girdi bana :mrgreen:

geçmiş olsun,benimde başıma gelmişti buna benzer bir olay,jinlun 250 vardı o zaman yeni almıştım daha adapte olamamıştım,bursayı bilenler bilir bursadan gemlik'e gidiyordum dürdane rampasını çıktım aşağı doğru hızlanmaya başladım,inişi çok lanettir o rampanın,çok virajlıdır.biraz falza kaptırmıştım sol şeritte 110 gibi bir hızla girdim sola viraja,aman Allah'ım o motor bir savrulmaya başladı,soldan ortaya ortadan sağ şeride geldim savrularak,frene asılsam tepetaklak gidecem ee hızıda düşüremedim virajda bitmedi savrulma devam etti artık çıktım yoldan mıcırlı bölgeye geldim hala savruluyorum ama dedim tamam artık bu iş buraya kadarmış dedim çünkü ilerisi şarampol saniye içinde o kadar çok şey geçtiki aklımdan,Allah'ım nolur yardım et dedim sesli bi şekilde,sonra o hızı asfaltta kesilmeyen motor o oynak mıcır üstünde öyle bir frenlediki, motor durdu.kaskı çıkardım 15 dakika kendime gelemedim.çok kötüydü.

Kaza yaptın ümidi ile değil, kaza yaptın üzüntüsü ile girdim..
İyi ki kaza yapmamışsın.
Çok çok geçmiş olsun.. Hayrına mahallenin çocuklarına 1 kutu hobby al dağıt.. Ben bu çocukları sevindirme işine çok inanırım..
Bazen bana da oluyor.. yola bakıyorum ama görmüyorum, aklım bambaşka yerde, sonra farkediyorum yolda olduğumu.. o an sanki motosikletin üstünde olduğumu bile unutuyorum...

geçmiş olsun ama kazaların çoğu dikkatsizlik, yorgunluk, alkol ve aşırı hız dan kaynaklanıyor. Sonuçta kaza yapmamışsın ama trafikte en ufak dalgınlığın bile nelere sonuç olacağını bizzat yaşamışsın.

bu kafanın boşalma anı özellikle yük taşıyan kamyon-tırcılarda olur bilmemnereden bilmemnereye nasıl gittiklerini bilmezler yarı uyur yarı uyanık halde olurlar ama özellikle motorda acayip tehlikeli ben de bir keresinde dönüşü kolay taaa ilerideki kavşaktan dönmeyeyim diye 2 şeritli yolun sol şeritinden karşıya dalayım dedim hızlı girersem sıkıntı olmaz dedim tam sol şeride daldım 20-30 metre gittim sola dönme için çok az yavaşlıyorum zınk diye o gireceğim aradan bir araba çıkmazmı kökledim frenleri ayaklarım çakmaktaşlar gibi yerde sıfır km hızım olduğu an tamponuna sıfır kilometre ile değdim adam durmamış olsa veya salisenin bilmemkaçta biri geç refleks olsa kafadan girmiştim tam tamponun ortasına,dikkat etmek lazım da geçmiş olsun

Mersin İl Temsilcisi
dikkat ve konsantrasyonun önmeini vurgulaşmışsın. teşekkürler :)

yaklaşık 3 sene kadar önce ben de transalp ile ufak çaplı kaza yapmıştım bunu sebebi anlık dalgınlık ve şöförün ani frenleriydi. Gaziosmanpaşa'daki Kaymakamlığın önündeki yolda asfalt yenileme çalışmaları yapılıyordu. Su ve elektrik kanallarının kapakları yolların kazınmasından dolayı 5 cm kadar yüksekteydi. Normalde hep seri kullandığım motoru o gün ne hikmetse (!) yavaş kullanasım geldi. sağ şeritte ilerlerken o kapaklardan kaçmaya çalışan taksici birden üzerime kırınca anlık refleksle sağa yaslanıp kurtardım kendimi tabi kornaya basmam ve adama bakarak küfretmem cabası :silent: Bu olayı 3 sn yaşadıktan sonra yola kafamı çevirdiğim anda ilk baktığım anda aramızda en az 15 m mesafe olan peugeot 407 marka araç frene basmış arabayla aramda sadece 2 metre mesafem kalmıştı... yine tam sağa yatırıp frenlere de kontrollü yüklenmiştim fakat kurtarabildiğim pay sadece peugeot un sağ farını motorumun granaj koruma demiriyle gelmesi oldu :mrgreen: Allah'ın bir hikmeti midir bilinmez motoru yatırmadan ayakta durabildim :mrgreen: İşte en ummadık anlarda bile kazanın nasıl geleceğini anlayamıyoruz eğer ben o son hamleyi yapmasaydım aracın önüne doğru uçuşa geçmiştim :)

Neyse birsey olmadigi güzel..

Bu herkesin basina geliyor..
Kaza yapmam diyen adam yalan söyler..

Benim birkere degil birkackere basima gelmistir bunlar..(Arabayla)
Lamba kirmizi yaniyor..
Duruyorum Kirmizida...
Ya yanimdaki ile konustugumdan yada aklim baska yerde oldugu icin lambaya göz ucuyla bakiyorum..
Birseyin yesil yandigini görüyorum ve gazliyorum..
Yayalara yesil yanmis aslinda.. :pr:

Bunu daha baska sürücülerinde yaptigina cok sahit olmusumdur ..
Adam kirmizida duruyor ve yesil yanmadan gazliyor..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun..Allah korumuş..
uzun süre yolculuk hele de sabit süratle giderken gerçekten refleksleri de beyni de zayıflatıyor..konsantrasyonu kaybetmemek lazım..
kazasız sürüşler..

geçmiş olsun istanbul trafiği gerçekten çok dikkat edilmesi gereken bir ortam. dalgınlık olur yorgunluk olur geçenlerde topkapı sultanbeyli tuzla vs. derken 100 km kadar yol yapmışım dönerken köprü yolunda içim geçti :) resmen gözlerim kapandı bir anlık kendime geldim hemen sağa çektim dinlendim sonra devam :)

Bunu daha baska sürücülerinde yaptigina cok sahit olmusumdur ..
Adam kirmizida duruyor ve yesil yanmadan gazliyor..

Bu tip insanların anne karnında 9 ayı nasıl geçirdiklerini merak ediyorum. Bir de şöförlerin yeşil yanar yanmaz kornaya basması yok mu.... o kornayı çıkarıp kulağının dibinde çalasım geliyor:farao:

bende de bikere tam tersi olmustu gece yarisi bombos yolda yesil yanan isikta aptal aptal duruyodum sonradan arkadan birisi geldi kornayi bastida ozaman jeton dustu:)

yaz günüydü, 48 saatlik nöbetten çıkmışım, o gün de arkadaşlarla gezdik-tozduk(amaç gece yolculuğu yapmak:)), saat 23.00 civarı keçiborludan antalyaya doğru yola çıktım, 1saat sonra uykumun geldiğini farkettim. Gözlerim o kadar ağırlaştı reflex ler o kadar azaldı ki yoldaki gölgeler birşeylere benzemeye başladı. Telefonun şarjı az müzik açamıyorum, yolu da mucırlamışlar her taraf toz, kaskın vizörünü açamıyorum.
Motoru çektim sağa, depo çantasının üstüne kafamı koydum neredeyse uyucam:)
1km deki benzinlikte kahve molası:) sonra şarj bittiği yere kadar full bass müzik ve virajlar:):) insanı uyanık tutuyor.

daha devamı yokmu yahu sizlerde de hiç maşallah tık yok

Geçen ay dacia loganlı bir abi dalmış üzerime geliyordu :cherry: korkudan kornaya asıldım neyseki son anda farkettide kurtuldum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar