ylmzzz' Alıntı:
bizim de Hollanda da akrabalar var. Türkiye ye gelince güneşten bıkmıyolar. hollandanın kapalı havası içlerini karartıyormuş.
Abicim sana nedeyim ben? Gecen hafta Dalaman'da ne guzel yanmisdim bir hafta burdayim ve hemen peynir gibi bem beyaz oldum.
Burda kendimi zaten hic iyi hisetmiyorum. Nasil anlatsam Turkiyede birden icim aciliyor. Insani, havasi, suyu, herseyi.
Sizlere sunu soyleyim. Dunyayi gezmis birisi olarak (Ingiltere, Amerika, Afrika, Dubai, Avrupa) Turkiye gibi bir yer yok bu koca dunyada.
"Burasi Turkiye" diye bir soylenti var, yok oyle birsey. Bu gun Turkiyede gorunen problemler ve sorunlar dunyanin her bir yaninda var. Bizim basimiza ne geldiyse zaten gecmisde dunya karsisinda bilincsiz ve dengesiz davrandigimiz icin geldi. Zamaninda oylesine bilincsiz kararlar verdik ve bizi kullandilar. Avrupa, Amerika kimler bunlar? Sadece kendilerini buyuk gosteriyorlar, yoksa ortada hic bir olay yok. Neyse artik o donem arkamizda ve Turkiyenin su an cok parlak bir gelecegi var.
Evet bazi sorunlarimiz var ama dunyada sorunsuz ulke yok. En basit ornek Hollandanin alt yapi sorunu. Su an hollandanin alt yapisi okadar kaliteliki bunu bakimi asiri masrafli. Boyle devam ederse 10 sene icinde vergi yuzunden araba kullanmak imkansiz olacak.
Hollanda, Almanya, Belcika, Fransa bunlar Turkiye yaninda cok kucuk ulke ama nufusuda cok kapali. Adamlar meclisde bir karar veriyor hemen butun ulkeye dagliyor. Bizim ulkemiz cok buyuk be nufusu cok acik, bir karar veriliyor ve bunun uygulamasi asiri zaman ve para gerekiyor. Bu nedenle alt yapisida biraz dusuk kaliteli. Ama ayni sorunlar Amerika'da var.
Siz gene siz olun, Amerika ve Avrupa hevasina kapilmayin. Su an Turkiyede olmaz yok, Turkiyede hersey olur. Her turlu ham madde, maden ve diger urunler Turkiyede bollukla ve kalliteli bulunuyor. Ucuz isci desen var, toprak desen var. Turkiye su an kendisini idare edecek tek ulke, diger ulkelerin hepsi yurt disina bagli.
Bunlarin hepsini birakip biz kendi isimize ve kulturumuze bakalim. Yurt disina bakip orda soyle burda boyle yapiyorlar diye dusunmeyin. Bizim ulkemizin kutu yanlari var evet ama bunun karsisinda cok ve daha cok (baska ulkelerden daha cok) iyi yanlarida var.
Dunyayi gormus birisi olarak sunu soyluyorum, Turkiye gibi hic bir yer yok bu dunyada.