Başlangıç motoru için yardım istiyorum.

Merhaba arkadaşlar, ilk öncelikle forumun yeni üyesiyim gerçekten kaliteli ve samimi bir ortam mevcut bu beni mutlu etti açıkçası.Motora başlamak istiyorum ehliyetimi aldım sayılır yaşım 18, toplu taşımadan yorulduğum için ve küçüklükten beri hevesim olduğu için bir motor almaya karar verdim.Benim belirledigim bazı modeller yamaha mt 125 , duke 200 , cbr125-250 , yamaha r25 nerdeyse bir aydır inceliyorum.Başlangıç motoru olarak 250 ccnin üst limit olduğunu biliyorum ama zırt pirt motorda değiştirmek istemiyorum.Bütçe sıkıntım yok hondanin güvenli sürüş eğitimlerini alicam , ekipman olarakta shark vancore veya arainin kasklarını düşünüyorum montumu göğüs koruyucu eldivenlerimide araştırıp düzgün bir şey alicam allahın izniyle.Motoru okula gitmek ve gezmek için kullanicam yolumun yarısı otobanda gecicegi için 125cc motorların serilik bakımından yetmemesinden korkuyorum ama 250cc de fazla gelir diye endişelerim var zaten okul donemi açılana kadar mahalle etrafinda 2 3 hafta alıştırma yapıp eğitimle pekistiririm diye düşünüyorum.Gönlümden en çok geçen motorlardan biri mt 125 görünüş olsun kaliteli duruşu olsun beni kendine aşık etti açıkçası digeri ise r25 ss hayranligim hep vardı eğer ss alacaksam cbr250ye 14.000 vermektense üzerine koyup r25 almayı tercih ederim ama dediğim gibi burdaki tecrübeli kardeşlerimin/abilerimin tavsiyelerini bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.

Şahsen ilk motosiklet için R25'in fazla olacağını düşünüyorum, gücü daha düşük bir modelle başlamanı tavsiye ederim. R25'i acemilik döneminde rahatlıkla kontrolün dışına çıkarabilirsin, benden söylemesi.

ilk motorum r25 ben 21 yaşındayım ve 18deki kafada degilim. sana kesinlikle tavsiye etmiyorum 125lik birşeyle başla egzozunu tak rahatına bak. 250 gerçekten kesinlikle önermiyorum

Bende yeni başlayacağım mt 125 ve cbr 125 arasında kaldım. Ama gönlüm mt 125 den yana. Ama yeterli eğitim alınıp motorda elinize geçince 1 ay falan kapalı ortamda alıştırma yapacaksanız r25 den daha düşük olan cbr 250 olabilir ama hazır olup kendinizi kontrol etmeniz gerek. Tekeriniz düz bassın.

R25 gerçekten beni ürkütüyor çünkü 250lik gibi gitmediğini söylüyorlar mt125 alıp 10-15bin km devirip satıp r25 e geçmek daha mantıklı geliyor yada direk cbr250 ile.Merak ettiğim güzel bi eğitim alınsa mantık çerçevesi içerisinde kullanılsa r25 sıkıntı yapar mı ?

motor kullanmayi ogrenirsin hatta ilk olarak 600 cc motor bile kullanabilirsin onemli olan trafik trafigi bilmiyorsan bir aracla trafige girmediysen cok sikinti yasarsin. cc arttikca trafikte kaza yapma ihtimalinde artar. r25 alip illa ki gazi acacaksin hosuna gidecek ama sonuclari hic hos olmaz ben cbr250 ile basladim yasim 24 ve 6 sene trafikte arac kullandim trafigi iyi biliyorum yinede tedirgin oldugum zamanlar oluyor. 125lik senin icin en isabeyli karar olacaktir.

R25 gerçekten beni ürkütüyor çünkü 250lik gibi gitmediğini söylüyorlar mt125 alıp 10-15bin km devirip satıp r25 e geçmek daha mantıklı geliyor yada direk cbr250 ile.Merak ettiğim güzel bi eğitim alınsa mantık çerçevesi içerisinde kullanılsa r25 sıkıntı yapar mı ?

Arkadaşların dediği gibi Trafik tecrübesi çok önemli.Ve o alındaki motor en küçük cc li bir motor bile olsa üzerine bindiğinde kendini Hayabusa sürüyo sanıyosun.Ama eğer ben kendimi bilirim eğitim alıp ekipmaanlarımla da çıkarım diyosan bişey diyemem.

Örnek verecek olursam ,20 yaşında bir arkadaşım var.Ona bence 125 cc motosiklet bile fazla.Çünkü aldığında olacakları biliyoruz.Yine de ikna edemedim 125 cc ile bir sürü kaza geçirdi.Şimdilik sattı motorunu daha üst cc aldırmamak için uğraşıyorum :)
Seni iyi tanımadığım için bir tavsiye vermekten çekiniyorum aslında.Ama yine de bence Mt125 uygun senin için.

Her motosikleti kullanmak için eğitime ihtiyaç var ama bence yüksek CC'ler(R25 yüksek cc değil ama gücü yüksek) için eğitimden daha çok deneyim gerekli. Çünkü en iyi eğitimi de alsanız max 2 gün sürüyor, 2 günde sadece temelinizi düzgün yapmış ve olası yanlışların önüne geçmiş olursunuz. Size, yeni kullanıcı halinizle 2 günde güçlü bir makinaya tam anlamıyla hakim olmayı kimse öğretemez. Olayın mantıklı olmakla alakası yok, en basitinden yolda sakin sakin ilerlerken birisi hiç olmayacak bir şey yapıp sizi inanılmaz bir duruma sokar da, o anda yanlışlıkla gaza bir yanlış müdahalede bulunursanız güçlü motosiklet sizi affetmez. Kişisel algılanmasın, bu benim eyyorlamam.

Evet bende sizin gibi düşünüyorum işte bu durumu kendimin bi parçasına kabullendirmem gerekiyodu ki kabul oldum 125cclik bir motorla büyük ihtimalle yamaha mt125 ile başlıcam trafikte belli bi seviyeye geldikten sonra cc yükseltiriz artık böylesinin daha iyi olucagina inanıyorum bende malum istanbul trafiği şakaya gelmiyor çok acaip şoförler mevcut trafikte.125ccliklerin arasında önerdiğiniz bir model var mıdır acaba ? Ben sadece cbr125 ve mt125 i biliyorum.Tekrar teşekkürler tavsiyeleriniz için.

Egitim alirim duzgun de giderim derseniz r25 alinir neden olmasin. Butcede sikinti yok demissiniz soyle ucuz yollu bi cross da alirsaniz R25'in yanina cok tatli olur bence. Arazi cok sey katiyo gercekten...
Bu arada duke 125 yerine 200 de bakabilirsiniz son surati ikisinin de ayni heralde, muhtemelen cogu 125'in son surati duke 200'den fazladir 134'te kesiciye giriyo cunku alet. Bence daha eglenceli bi secim olabilir hem gucu tatmin eder, hem agirligi yormaz (130kilo).

Kawasaki z250sl

Yamaha mt25 çıkacak beklenebilir

250 cc ile pek ala baslanir. Korkmaya gerek yok

Arkadaşlar büyük ihtimalle mt125e karar kıldım gelecek bahara kadar kullanmayı planlıyorum ondan sonrasi Allah kerim diyorum :D Teşekkür ederim herkese

Değerli kardeşim al bi pcx 125 önce bi trafikte güvenle Fink at trafiği okumayı ve ön görü seviyeni yukselt sonrasında vitesli küçük bir motosiklet ile başla 6 ay 1 sene aktif sürüş e alistiktan sonra (vites debriyaj gaz kombinasyonları frenajda vites küçültme nin önemi viraj a girmeden süratini vitesle stabil hale getirmek vs.)cbr250r da r25 de ilk etapta hata affedecek aletler değil bilgin olsun bir kere düşüverirsen allah korusun motora küser bu alet hiç güvenli değil şeytan icadı diyenlerin safinda oluverirsin :) hakkında hayırlı olan olsun inşallah

İlkbaharı kastetmiştim

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:35 ----------

Bazı abiler scooter diyor çevremdeki trafiği öğrenme açısından heyecan aramaya gerek yok scooter al öğren ondan sonra geç vitesliye diyolar scooter camiasina bakındım biraz yamaha nmax honda pcx gözüme çarptı incelemeye gidicem çabuk fikir değiştiriyorum ama scootera karar kıldım benim için başlangıç için en iyisi o olur herhalde trafiği öğrenme açısından.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar