başıboş köpek sorunu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öteki seçenek ne yazık ki toplatılıp öldürülmesi olması ve bunu iştahla anlatan karaktersizlerle beraber yaşıyor olmamız.

zaten gündem değişikliği zart zurt bunlar hep.

Konu büyüyor, ölümler oluyor hem hayvan hem insan ancak atılan hiçbir adım yok. Kontrolsüz cogalma devam ediyor, sokaklar yavru köpek dolu.

aaaa kontrolsuz çoğalma devammı ediyor ? çok enteresan gerçekten.

daha dur olm bu başlangıc, insan sayısı kadar kopek olacak ki bu ponçik koca yurekkli insanlar uyansın.(yine uyanmaz ya)

al sana daha 15 gunluk haber. Korede yenmek için beslenen 500.000 kopekten ve yasak sonrası sorundan bahsediliyor.
"Yasağın devreye girmesinin ardından sahiplendirilemeyen hayvanlar uyutulacak."

neyse yaaa, chp gelince 10-12 milyonluk kopek barınakları açar, dunyanın en buyuk çiftliiklerini kurar. her kopek ciftlliklerde mutlu mesut oynayarak eğlenerek 15 yıl geçirir. haaa olmuıyorsa sokağa salar tekrar nolcak kii

bu toplum hak ettiği şekilde yaşıyor.

arada kurunun yanında yaş da yanacak.yapacak bişey yok.

Motosikleti
D400
aaaa kontrolsuz çoğalma devammı ediyor ? çok enteresan gerçekten.

daha dur olm bu başlangıc, insan sayısı kadar kopek olacak ki bu ponçik koca yurekkli insanlar uyansın.(yine uyanmaz ya)

al sana daha 15 gunluk haber. Korede yenmek için beslenen 500.000 kopekten ve yasak sonrası sorundan bahsediliyor.
"Yasağın devreye girmesinin ardından sahiplendirilemeyen hayvanlar uyutulacak."

neyse yaaa, chp gelince 10-12 milyonluk kopek barınakları açar, dunyanın en buyuk çiftliiklerini kurar. her kopek ciftlliklerde mutlu mesut oynayarak eğlenerek 15 yıl geçirir. haaa olmuıyorsa sokağa salar tekrar nolcak kii

bu toplum hak ettiği şekilde yaşıyor.

arada kurunun yanında yaş da yanacak.yapacak bişey yok.

Burakcıgım şimdi bakış açısı farklı. Ben mevcut ekonominin zaten bu durumu önleyecek yeterliliğinde olduğunu söylemiyorum.

Ancak ülkede doyuramadıgımız göçmenler, yandaşlar olmasada mevcut hayvan sayısının 50 katını bile besleyecek gücümüz olur.

Zaten bu tartışmamız gereken bir konu da değil nasılsa Tayyip bey ne isterse o olacak sonucta.

Değerli kardeşim "perişan halde ölü gitmeleri" dediğinde muhtemelen bir çoğumuz bunu insanlar için dilediğini düşündük.
Benim yazilan cümleden, köpeklerin bu sekilde araba altinda ezilerek perisan halde ölüp gitmeleri, olarak anladim. Insanlar icin söylenmemis sanki o sözler.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Ülkede 31 tane veteriner fakültesi var.
Her fakültede ortalama 150 öğrenci okusa
3. sınıftan itibaren kısırlaştırma yapabilirler diye düşünüyorum.
3.4.5. sınıfların toplamı 14 bin öğrenci yapar.
İki öğrenci günde 3 kısırlaştırma yapsa
40 gün zorunlu staj olsa
40 günde 840 bin hayvan kısırlaştırılır.

öteki seçenek ne yazık ki toplatılıp öldürülmesi olması ve bunu iştahla anlatan karaktersizlerle beraber yaşıyor olmamız.

zaten gündem değişikliği zart zurt bunlar hep.

Konu büyüyor, ölümler oluyor hem hayvan hem insan ancak atılan hiçbir adım yok. Kontrolsüz cogalma devam ediyor, sokaklar yavru köpek dolu.
Toplanıp kısırlaştırılması, akabinde besleme bölgeleri oluşturulup o alanlarda yaşamlarını sürdürmeleri vs. Bu konunun çok ama çok fazla çözüm seçeneği var. Bi taraf karar alıyor, öteki taraf reddediyor, sonra sadece bu karar üzerinden devamlı olarak kavga dönüyor. Yapıcı olmak? Yok. Mantıklı fikir üretmek? Yok.

E tamam madem, devam. Bu konuda şu ana kadar hiç ağzımı açmadım, şuursuz hayvansever saldırısına uğramamak için. Ama başıma böyle bi olay gelince paylaşmak istedim. Tabii ki bu hayvanın yolun ortasında ne işi olduğu yada oracıkta ölüp gittiği olmadı mesele. "Toplatılma" kelimesini duyunce tüyler ürperdi zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim yazilan cümleden, köpeklerin bu sekilde araba altinda ezilerek perisan halde ölüp gitmeleri, olarak anladim. Insanlar icin söylenmemis sanki o sözler.
Tabii ki insanlar için söylenmedi, aklımın ucundan bile geçmedi. Devrik cümle kullanmışımdır, yanlış anlaşılmıştır. Olur öyle.

Motosikleti
D400
Toplanıp kısırlaştırılması, akabinde besleme bölgeleri oluşturulup o alanlarda yaşamlarını sürdürmeleri vs. Bu konunun çok ama çok fazla çözüm seçeneği var. Bi taraf karar alıyor, öteki taraf reddediyor, sonra sadece bu karar üzerinden devamlı olarak kavga dönüyor. Yapıcı olmak? Yok. Mantıklı fikir üretmek? Yok.

E tamam madem, devam. Bu konuda şu ana kadar hiç ağzımı açmadım, şuursuz hayvansever saldırısına uğramamak için. Ama başıma böyle bi olay gelince paylaşmak istedim. Tabii ki bu hayvanın yolun ortasında ne işi olduğu yada oracıkta ölüp gittiği olmadı mesele. "Toplatılma" kelimesini duyunce tüyler ürperdi zaten.

Tabii ki insanlar için söylenmedi, aklımın ucundan bile geçmedi. Devrik cümle kullanmışımdır, yanlış anlaşılmıştır. Olur öyle.

Toplatılma konusu problem değil. Ben zamanında söyledim; tetikleyici köpekler, kendine bakamayacak köpekler, saldırgan köpekler zaten uyutulsun. hem kendiler için hem toplum için faydalı bir durum olur.

önceki mesajımda da belirttiğim gibi istediğimiz kadar yorumlayalım, Tayyip bey ne derse o olacağı için amerikada söyle avrupada böyle pakistanda böyle korede şöyle vs. cok gerekli değil.

kimse birşey yapmadıgında ne yazık ki sizlerin bizlerin başına kazalar geliyor; ortada bir problem var ancak öyle beklıyor kendı kendıne yok olacakmış gibi.

Videoya bakıyorum ölüm tuzağı resmen... İster 1 milyonuncu isterse de 10 milyonuncu başıboş köpek konusu olsun, bu sorun ulusal bir sorundur. Bu başıboş köpek sorunu yüzünden geçen sene akrabam olan bir baba ve bir oğul gözlerimin önünde feci şekilde can verdiler. Avrupa'dan sorgusuz sualsiz kültür ithalatı yapan biziz ama en gel gör ki bize fayda sağlayacak hiçbir şeylerini almıyoruz. Gitsinler baksınlar bakalım, Avrupa'da sokakta bir tane başıboş köpek var mı...

@Cyan hayırdır hiç kopek sorunu başlıklarında goremiyoruz seni :d

düşüncelerini paylaşırsan okumak isteriz :)

Videoya bakıyorum ölüm tuzağı resmen... İster 1 milyonuncu isterse de 10 milyonuncu başıboş köpek konusu olsun, bu sorun ulusal bir sorundur. Bu başıboş köpek sorunu yüzünden geçen sene akrabam olan bir baba ve bir oğul gözlerimin önünde feci şekilde can verdiler. Avrupa'dan sorgusuz sualsiz kültür ithalatı yapan biziz ama en gel gör ki bize fayda sağlayacak hiçbir şeylerini almıyoruz. Gitsinler baksınlar bakalım, Avrupa'da sokakta bir tane başıboş köpek var mı...
üstat killngroad un bir lafı var,

"neden avrupa ? herseyi doğru mu yapıyor bu adamlar ? tarih okuyun biraz naziler, 2.dunya savası okuyun =) =) "

tokat gibi laftı..ben artık banglades,hindistan ve etiyopya yı referans alıyorum.

"neden avrupa ? herseyi doğru mu yapıyor bu adamlar ? tarih okuyun biraz naziler, 2.dunya savası okuyun =) =) "
Tarihi bilmek ve ögrenmek gercekten cok dogru bir sey tabiki. Tarihi okumaliyiz ki gecmiste yapilan hatalari tekrarlamayalim. Ha simdiki zaman gecmise göre ne kadar degisti tartisilir ama bu Avrupa dedigimiz yerdeki insanlar bazi seyleri bizden daha iyi yaptiklari asikar. Amerika yi yeniden kesfetmeye gerek yok.

Bayat konu. Ayrıca yapabileceğim hiçbir yorum filtreden geçmiyor - gerek yok, kalsın...
Tadımız kaçmasın şimdi diyosun :)

haklısın valla.

en guzeli guvenlikli elit bir sitede oturmak. yolda giderken de yerleşim yerlerine girildiğinde kopek cıkabileceğini hesap edip dikkat etmek, gece sürmemek.

bana hava hoş valla..Köpekler tarafından kolundan bacağından sürüklelecek cocuğum yok. Yolda da africa twinle 90-100 kmh hızla gidiyorum.Çok ani gelişsse bile hızım 70 e düşer kopeği çiğnerim. Africa twin bu boru değil.

Tadımız kaçmasın şimdi diyosun :)

haklısın valla.

en guzeli guvenlikli elit bir sitede oturmak. yolda giderken de yerleşim yerlerine girildiğinde kopek cıkabileceğini hesap edip dikkat etmek, gece sürmemek.

bana hava hoş valla..Köpekler tarafından kolundan bacağından sürüklelecek cocuğum yok. Yolda da africa twinle 90-100 kmh hızla gidiyorum.Çok ani gelişsse bile hızım 70 e düşer kopeği çiğnerim. Africa twin bu boru değil.
Abi yanlış anlama da, yapışırsın yere. Mesele ebatlar değil, dengen. Öyle öngörülemez şekilde atlıyorlar ki bazen..

Abi yanlış anlama da, yapışırsın yere.

bana hava hoş serata.kaskom var yaa..(bu ay yaptıracam) :) kaskosu olmayanlar düşünsün.
140 150 kmh ile uçarak gidenler düşünsün... onlar kelle koltukta gidiyor farkında değiller. kopeğe carptıklarında oyun biter.

g9kbwrq.png
quz1hzb.png

bu fotoğraflar bi üniversiteden dün denk geldim dağın başında sadece üniversitenin olduğu bi yerleşim yeri ve o kadar çok köpek var ki belediye onları oradan uzaklaştırmak yerine bizler için trafik işareti icat etmiş köpek çıkabilir diye bizi uyarıyorlar hadi anlıyoruz ormanda geyik çıkabilir inek çıkabilir de köpek çıkabiliri ilk defa görüyorum nerdeyse her gün bu üniversitenin arkasındaki yolda sürüyorum her 100 metrede bi köpek sürüsü var ve hergün yaşıyorum bunu ya sakin sedasız olsalar saldırmasalar kimse için de problem değil ama bu hayvanları dağın başında belediyeler götürüp ölüme açlığa terk ediyor o yolun vardığı yerse üniversite hadi bizi boşverin daha geçen sene biri öldü burada bu yüzden
türkiyede herkesin ortak akılda olduğu nadir konulardan biri bu 3 5 pembe saçlının propagandasından mı etkileniyor bu belediyelerimiz 3 5 kişinin duygusal mastürbasyonu için ölmeye devam mı edeceğiz
Kanka orayı bilmemde d100 özelikle köy tarafı bayağı atlıyorlar hepsi kocaman bide biraz hızın olursa sen nereye kaçarsan köpek senin yönüne kaçıyor o bayağı akıl karıştırıyor

kopekten korkan/şikayet eden motorcular... yallahhh norvec e.

kopekleri yedirmeyiz size.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kanka orayı bilmemde d100 özelikle köy tarafı bayağı atlıyorlar hepsi kocaman bide biraz hızın olursa sen nereye kaçarsan köpek senin yönüne kaçıyor o bayağı akıl karıştırıyor
valla geçen ay kuruçeşmedeki benzinlikte gece 12de ısırık aldılar bacağımdan en sevdiğim eşofmanım çöp oldu yanarım da ona yanarım

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Kadıköy barlar sokağında 3 arkadaş grup sürüşü yaptığımız sırada köpeğin biri sakince yaklaşıp arkadaşın bacağını kapıvermişti. Sonrasında eczane, hastane uğraşıp durduk...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kadıköy barlar sokağında 3 arkadaş grup sürüşü yaptığımız sırada köpeğin biri sakince yaklaşıp arkadaşın bacağını kapıvermişti. Sonrasında eczane, hastane uğraşıp durduk...
Sokaklar dar, yaya trafiği çok fazla. Grup sürüşü için berbat bir bölge seçmişsiniz.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Sokaklar dar, yaya trafiği çok fazla. Grup sürüşü için berbat bir bölge seçmişsiniz.
Yapacak birşey yok hocam, Kadıköy Belediye'den Moda sahiline inmenin başka bir yolu yoktu. Barlar sokağı dediysem de araç trafiğine açık olan bölgelerinden bahsediyorum :)

Geçmiş olsun.
Kadıköy Belediyesi'nden Moda Sahile inmek için Kadife sokakta olmanıza hiç gerek yok, bir daha kendinize bu eziyeti yapmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar