başıboş köpek sorunu

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
42 sayfa dolmadan bu konuya yazmayacağım demiştim ama beklemeye gerek yok...

Yine aynı ezber argümanlar, yine ölüm şekilleri üzerinden bilindik ajitasyonlar, yine köpekler lehine uydurulan anlamsız demagojiler, yine kamu harcamaları üzerinde mabattan yapılan hesaplamalar, yine...

Neymiş efendim; köpeklerin yaşantılarını kendimize göre şekillendirmektense, kendimiz onlara göre şekillenecekmişiz de rahat edecekmişiz...yok yahu daha neler, oldu olacak köpekleri belediye meclislerine de alalım, havlama sayılarına göre oy versinler...saçmalamanın da bir adabı olur...

Kendini merkeze alan, kendi deneyimlerini, kendi fikirlerini nirengi yapan, "benim başıma gelmediyse başka kimsenin başına köpekler yüzünden zarar gelmez" düsturuyla yazanlardan gına geldi. Şunu gidip çocuğu kuduz olduğu için uyutulan (evet, kuduz acısı çekerek ölmesin diye uyutularak ölen çocuklar var bu ülkede), köpekten kaçarken kamyon çarpıp ölen, yüzü gözü organları köpekler tarafından parçalanan insanların yüzüne de söylesenize! Ama efendim cinayet de işleniyor, ama efendim iş kazalarında şu kadar insan ölüyor, ama efendim tecavüz de var...eee, ne ilgisi var bunların sahipsiz başıboş hayvan (köpek) sorunu ile? Diğer problemler varsa, o problemleri kendi yasal çerçevesinde çözersiniz. Bunun yerine bambaşka bir problemi dikte etmenin bir mantığı olabilir mi? Yahu yıllardır aynı ezberler, bıktık ama gerçekten. Yasa değişti ama hala bunların bıdı bıdı ları bitmedi....

Bu sosyolojik ve toplumsal bir mesele, hem de son 20 yılın meselesi. Ondan önce de köpeklerimiz, kedilerimiz, eşeklerimiz, farelerimiz vardı ama hiç bu denli toplumsal bir çatışmaya yol açacak berbat bir sosyal hayatımız yoktu diyoruz, kulaklar duymuyor, gözler görmüyor. Sanırsın memleketteki tek hayvan popülasyonu köpek, diğer hepimiz onun kullarıyız...Bunu en çok savunanalar da çoğunlukla beyaz yakalı, Avrupa'ya ve çağdaş dünyaya öykünen, sözde demokrat ve eğitimli tipler...sahipsiz başıboş hayvanlardan arındırılmış, güvenli ve tertemiz Avrupa caddelerinde kruvasan yerken "vavvv, ne güzel memleket" diye iç geçirirken, memlekete dönünce it bokuna basmaktan gocunmuyorlar. Biz onlara göre hayatımızı düzenleyeceğiz diyorlar.

Ama işte öyle değil...

Daha önce söylediğim gibi, bu aslında politik bir araç ve her biriniz burada etkisiz birer elemansınız...yazıp çizip kendinizce yaşadığınız duygusal mastürbasyonun da, devlet aygıtı katında zerre değeri yok...

Buyurun Ankara Valiliği İl Hayvanları Koruma Kurulu'nun daha 1 hafta önce aldığı kararlar;

Hepiniz öyle veya böyle 5199'a uyacaksınız! Ya bugün isteyerek, ya yarın zorla....forumda atıp tutmakla olmuyor o işler...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Evet konu epey geride kalmıştı ama hiçbirimiz bu konuya değinmemiştik.
"'Acil tedbir alınması gerekiyor' diyen Bulut, 'Kenelerin kolayca üreyip çoğalmasını sağlayan başıboş hayvanlar derhal toplanmalıdır. Aksi halde kenelerden bulaşan onlarca hastalık ve salgınlarla mücadele etmek imkansız olacaktır. Besi hayvanları keneye karşı ilaçlanıyor oysa başıboş hayvanlarla ilgili hiçbir ilaçlama yok. Otları biçmek keneyi yok etmez. Yüksekten toprağa indirmiş olursunuz' ifadelerini kullandı. "

https://www.sozcu.com.tr/istanbul-da-kene-istilasi-profesor-paylasti-acil-tedbir-alin-p182432

Motosikleti
D400
Evet konu epey geride kalmıştı ama hiçbirimiz bu konuya değinmemiştik.
"'Acil tedbir alınması gerekiyor' diyen Bulut, 'Kenelerin kolayca üreyip çoğalmasını sağlayan başıboş hayvanlar derhal toplanmalıdır. Aksi halde kenelerden bulaşan onlarca hastalık ve salgınlarla mücadele etmek imkansız olacaktır. Besi hayvanları keneye karşı ilaçlanıyor oysa başıboş hayvanlarla ilgili hiçbir ilaçlama yok. Otları biçmek keneyi yok etmez. Yüksekten toprağa indirmiş olursunuz' ifadelerini kullandı. "

https://www.sozcu.com.tr/istanbul-da-kene-istilasi-profesor-paylasti-acil-tedbir-alin-p182432

Farkındaysanız hükümet sürekli ortaya bi halt atıyor ve hiçbirşey yapmıyor.

Toplatılacak denildi ses yok, kısırlaştırma ve kontrol yapılacak denildi ses yok.

Buradan tartışıp duruyoruz da bizimle dalga gecip insanları kavga ettiriyorlar sadece.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu kene konusu çok önemli, çünkü küreselleşme ile yeni hastalık taşıyan türlerde ülkemize giriş yapmış. KKKA kadar tehlikeli hastalık taşıyanları varmış. Ayrıca hayvanları da hasta ediyormuş.
https://www.aa.com.tr/tr/yasam/yeni...iyedeki-56-tur-olarak-kayitlara-gecti/3592094

ya selami, kopekte kene olur. sen onunla fiziksel temas kurmazsan kene sana gecmez.

kusura bakmayın da kene hikayee.
biz milyonlarca kopekle gayet mutluyız.

başıboş insan sorununu ne yapacaz ???

özgür özel aym nin yasanın iptali reddetmesi üzerine ne dedi ? biz bu yasaya uymayacağız dedi.

afferin lan özgür. yapıyosun bu siyaseti.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben köpeklere laf etmedim zaten vaz geçtim o işten. Kene işi köpekten fazla insan öldüren bir sorun. Köpek balığı, sivrisinek gibi. Dünyada en fazla ölüme sebep olan hayvan sivrisinekmiş.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Keneye karşı bağışıklık edinmişizdir herhalde. Teşhis konulalı 19 sene olmuş.
bg2chs0.jpg

Motosikleti
D400
ben hatırlıyorum lisedeyken 2004 falan kene mevzusu vardı sanırım. hatta videolar falan dönüyordu kenelerle ilgili ölüm haberleri oluyordu :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ne komiktir ki tam 1 hafta önce gece 4te içecek bir şeyler almaya benzinliğin girerken paçadan bi köpek ısırdı dişleri geçiremedi ama ufak bi çizdi en sevdiğim eşofmanımı da yırttı yani napayım ben köpekler tarafından ısırılıp kovalanmaya alışmalı mıyım yoksa hükümet bir tepki mi verecek

ne koruyacam elimden gelse hepsini zehirlerim
ister hayvan düşmeni diyin ister başka bir şey hiç bir şey insan canından önemli değil saldırgan köpek uyutulmalı

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Ben de başıboş sığınmacı sorunundan şikayetçiyim.
Nereye başvuruyoruz
Lokasyon
Zeytinburnu, İstanbul

Bugün 2 şeritli bi yolun sağ şeridinde 80 le gidiyordum, şehir içine doğru ilerleyen bi anayol diyebiliriz. Sol aynamı kontrol etmek için 1 sn gözümü ayırdım, önüme baktığımda 2 tane köpek spawn olmuştu resmen. İnanılmaz hızlı uçtular yola. Bırakın manevra yapmayı, olayı algıladığımda iş işten çoktan geçmişti. Köpekler deli dana gibi yolun ortasında koştururken biri soluma attı kendini, ne yazık ki sol şeritteki araba ile tam yan yana gidiyorduk ve benden kaçarken arabanın altında kaldı. O kırılan tamponun sesi, köpeğin inlemesi.. 0.3 sn içinde falan oldu bu yazdıklarım. Diğer köpek ne yaptı nereye kayboldu onu bile anlamadım. Hayvan kendini bi anda soluma atmasa, muhtemelen onunla birlikte ben de ölecektim.

Zaten bu ülkede çok ama çok çekinerek kullanıyordum motoru. Ben ne kadar harika olursam olayım, inanılmaz fazla dış etken var. Bırakın direksiyon başına oturmayı, herhangi bir arabaya 5mt den fazla yaklaşmaması gereken kişiler araba kullanıyor. Her taraf köpek dolu. Yan taraftan gelip kovalayanlara alışığım ama bu direkt yolun tam ortasına o kadar hızlı uçtu ki, rossi olsa kurtaramazdı.

Motor yükseltip yeni maceralara açılma arifesindeyken, sanırım eldekini de satıp vedalaşma vakti. Sonrasını bilemem ama, bu psikolojiyle uzun yıllar motor kullanmam gibi geliyor.

Bu hayvanların toplatılmasına karşı çıkan kişilere de söyleyecek tek kelime bulamıyorum. Perişan halde ölüp gitmeleri, onlar için daha insancıl sanırım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de başıboş sığınmacı sorunundan şikayetçiyim.
Nereye başvuruyoruz
Lokasyon
Zeytinburnu, İstanbul

turk, kurt, arap.

bu topraklarda senin ne kadar yasamaya hakkın varsa suriyelinin de ı kadar var.

beğenmeyen yallah norvec e.

@şalvarlı,atp, alptunay, likeınınzı bekliyorum kardeslerim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motor yükseltip yeni maceralara açılma arifesindeyken, sanırım eldekini de satıp vedalaşma vakti. Sonrasını bilemem ama, bu psikolojiyle uzun yıllar motor kullanmam gibi geliyor.

Psikolojiniz bu kadar dandikse, yapınız bu kadar naif, bu kadar kırılgan, bu kadar çıtkırıldımsa , bu kadar nazikse evet motor sürmemeniz sizin hayrınıza olur. Herkes motor sürecek diye bir şey yok.

Psikolojiniz bu kadar dandikse, yapınız bu kadar naif, bu kadar kırılgan, bu kadar çıtkırıldımsa , bu kadar nazikse evet motor sürmemeniz sizin hayrınıza olur. Herkes motor sürecek diye bir şey yok.
Gözünüzün önünde bir canlı öldüğü zaman psikolojinin dandik olduğu çıkarımını yapan adamın psikolojisi dandiktir bence. Saygılar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu hayvanların toplatılmasına karşı çıkan kişilere de söyleyecek tek kelime bulamıyorum. Perişan halde ölüp gitmeleri, onlar için daha insancıl sanırım.

Kötü bir şey için dua etmeyin, günahtır. Allah'ın adaleti büyüktür, çoluğunuz çocuğunuzdan çıkar.

Kötü bir şey için dua etmeyin, günahtır. Allah'ın adaleti büyüktür, çoluğunuz çocuğunuzdan çıkar.
Onu nereden çıkardın güzel abim. İyice açayım cümlemi istersen. "Köpeklerin bu tip kazalarda ölüp gitmeleri, sokaklarda aç sefil binbir hastalıkla boğuşmaları, toplatılmasından daha insancıl bir durum sanırım." Kimse için bu tip temennide bulunmam asla. Hayır da şer de Allahtan.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Onu nereden çıkardın güzel abim. İyice açayım cümlemi istersen. "Köpeklerin bu tip kazalarda ölüp gitmeleri, sokaklarda aç sefil binbir hastalıkla boğuşmaları, toplatılmasından daha insancıl bir durum sanırım." Kimse için bu tip temennide bulunmam asla. Hayır da şer de Allahtan.
Değerli kardeşim "perişan halde ölü gitmeleri" dediğinde muhtemelen bir çoğumuz bunu insanlar için dilediğini düşündük.

Motosikleti
D400

öteki seçenek ne yazık ki toplatılıp öldürülmesi olması ve bunu iştahla anlatan karaktersizlerle beraber yaşıyor olmamız.

zaten gündem değişikliği zart zurt bunlar hep.

Konu büyüyor, ölümler oluyor hem hayvan hem insan ancak atılan hiçbir adım yok. Kontrolsüz cogalma devam ediyor, sokaklar yavru köpek dolu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar