bana yardımcı olun annemi nasıl ikna edecegim

Merhaba,

Sanıyorum bu güne kadar almışsındır hayal ettiğin Motosikleti!
Alamadıyssan da, Akira'nın öğütlerine kulak ve derim eğer sökmez ise senin şansın yok demekki ve tek çare, Motosikleti alıp giz gizli kullanmak:p Başka ne diyeyim ki.

Selamlar,
Özer

Ooof Bu Anneler Yokmu...

Aynı dert bende de var arkadaş.nuh diyor peygamber demiyor.hem büyük motor almayı düşünmüyorum şimdilik scootar la başlıyım diyorum yok ikna edemiyorum:pale:
bu arada sanal motor nasıl hangi adreste bri ilk ondan başlıyım trafiğe çıktığımda canavar olmıyım:cherry:

öncelikle umarım istediğin motoru alırsın. dediğin gibi aynı problem bende de var. hatta iki misli hem annemi hemde babamı ikna etmem lazım. gerçi annemi ikna edersem sorun biter gibi gözüküyo. çünkü babam annem istemediği için motor almmamı istemiyo. ama iyiki kardeşimbenim yanımda bu yaz ikna etmem lazım....

Arkadaşlar benim tanıdığım bayan bir arkadaş ailesini ikna etmek için çok güzel bir yol buldu ve başardı. Sizlerle paylaşmak istiyorum.

İzlenmesi gereken method:

1. Evin içinde ııınn ıııın diye 1 hafta odalar arası gezilir. Soran aile bireylerine de "bir motor gördüm çok güzeldi inşallah benim de bir gün olur" denmeli.

2. Sonra kendi bedenine uygun bir hafta arayla kask, eldiven ve koruyuculu mont almalı. ve her hafta alınan giysiler giyilerek evin içinde ınnn ınhnn diye gezmeye devam edilmeli.

3. Yani 3-4 hafta sonra evin için de motor sesi çıkararak dolanan bir Robocop olmalı. Bu sayede ev halkı yavaş yavaş motora alıştırılmalı.

Ondan sonrası size kalmış. :)

latraviata' Alıntı:
Ben ilk motosikletimi aldığımda evde kimsenin haberi yoktu....motosiketi eve kendim getirmedim...yüklediler getirdiler...trafik nedeniyle ben geç kalınca , adamlar benden önce evde olmuşlar ...:) indirmişler motoru evin önüne...bir de çalıştırmışlar...oalalalal......bizimkiler bildikleri için benim bu tutkumu...ilk başta yok canıımm cesaret edemez bize haber vermeden böyle bir şeye deseler de sonra annem balkondan adamlara seslenip sormuş...bu motoru kime getirdiniz diye!!!! adamlar da söylemiş tabiiii:))) annemin tepkisi...o zaman oynayıp durmayın , yan tarafta depo var koyun oraya..yaklaşık 15 dakika sonra geldiğimde..adamlar sitenin duvarına dayanmış beni bekliyorlardı...merhabaaa motor nerede dedim...anneniz bağırdı içeri koyduk dediler!!! Dumur!!! hala sevmiyor , çok da rahatsız oluyor ama dikkatli olacağına söz ver...derdini çok net bir dille anlat...hatta , eğer iyi bir kullanıcıysan anneni al gezdir bir kere...derdinin tek çaresi konuşmak...tutkunun nedenini anlatmak...korkmaların temel sebebi annelik güdüleri ve sevgileri...bir de şu var tabiki...onun da tutkusu olan bir şeyden neden vazgeçmediğini öğren...senin de vazgeçemeyeceğini bu örnekle açıkla...
uzun ve güzel yollar yapman dileğiyle

ya ben bu hikayeyi başka bi forumda okumuştum :D:D

ha bu arada evde kaskla dolaş arkadaşın bi günlüğüne aldım dersin. belki sen kafayı yemeden alırlar :)

Son düzenleme:
annem bana alıştı... sanmıyorum ki motor aldığım da hayır diye diretsin... bi orda bi burda bi onu bi şunu yapınca bi noktadan sonra allah bizim kıza bu kadar akıl vermiş bu kız böyle işte diyor artık :) bi de korksa bile bana güveniyor galiba :wiinkk:

tavsiyeler çok klasik. açıkcası benim de aklıma başka bişi gelmedi... kendini kabul ettirmek gerekiyor da nası bilmiyrm ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla benim annemde acayip motora karşıydı. yok alırsan seni evlatlıktan reddederim felan diyordu. ben tabı bır hafta kayıtsız anne motor alayımmı sorusunu devamlı sordum.o her hayır dedıgınde üzgün bir surat ifadesiyle geri döndüm. en sonunda bigün anneme dedimki. eger motor alırsam sigarayı bırakırım. oda sen asla sigarayı bırakmassın dedi. bende bak bi izin ver gör bakalım. bidaha sigara içeçemmi dedim. ve o gün onayı aldım.
şimdi çok mükemmel olmasada kendime ait bir motorum var.

eger sigara içiyorsan bu taktiği bir dene derim. haaa içmiyorsan başlayabilirsin ama tabiyki tavsiye etmem. eger sigara kullanmıyorsan bile sen bir kez anne motor alırsam sigarayı bırakıcam de anne direk bayılsın oda hoş olmaz. en iyisi onların istemediği büyük birşeyden vazgececegini söyle ve motoruna kavuş yada direk al motoru eve getir. sen aldıgında kabullenecekler zaten.

(NOT: hala sigarayı bırakamadım....İnşallah yakında)

bak abi aynı sorun bende vardı.dinlemedim gittim aldım çektim kapıya 2 3 gün ah vah ettiler 4. gün alıstılar bak bunu yap emin ol işe yarar.

bencede al motoru guven sagla ılk once kask tak yavas gıt emın ol ıse yarayacak

merhaba öncelikle istediğin motora bir an önce kavuşursun inş bence anneni al karşına konuş ona hayalinden bahset insanların ömürleri boyunca olmasını istediği önemli hayalleri olduğunu da biliyordur ve bunun senin için ne kadar öenmli olduğunu anlat hiçbir anne çocuğunun çok istediği bişeyden mahrum kalmasın istemez sana başarılar hayalinin gerçekleşmesi dileğiyle....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence birinden bi motor bulup anneni şöyle bir gezdir sağ salim geri getirebilirsen belki ikna eder belkide iki adet alırsınız

motosiklet tutku yaratır. . .

)))) bence bir arkadaşın motoru bu annee de amerikaya gitti 3 aylığına bende kalıcak behenmezseniz 3 ay sonra geri veririm numarası fena değildir....

Acayip evhamlı bir annem olduğundan zamanında bende bu durumdan müzdariptim. Yolu kolay değil ama konuşarak ve göstererek ikna etmelisin.

Annen, ister istemez o makinanın üzerinde senin tehlikede olacağını düşünüyor. Bunu minimuma indirmen lazım. Kendisi her ne kadar diğer sürücülere karşı bir şey yapamayacağını bilse de, senin aklın başında ve o makinayı efendi efendi kullanacağına inandırmalısın.

İlk olarak ehliyet sınavını ucundan değil, iyi bir not ile geçmelisin. Ardından da motorunu almadan önce kaliteli ve TAM teşekküllü koruma almalısın (kask, dizlik, dirseklik, bellik, eldiven, ceket vb.). Unutmayalım. Motorun en dandiği olabilir ama koruman yaşamsal önem taşır. Her hangi bir kaza anında bile maksimum güvende olduğuna ancak bu şekilde inandırabilirsin.

Tabii, amacını ve alma sebebini de net olarak açıklamanda fayda var. Ha, ilk motorun olarak gidip race alacaksan o zaman sorunun var demektir. Ama tutup, ne diyeyim ? 125'lik küçük bir eğitim amaçlı olduğuna inandırdığın bir motorla başlarsan, hem kanı kaynar, hem de benimser. Ayrıca kendi canını da riske etmemiş olursun.

Bir süre küçük motorlar devam edip onu o "şeytan işi" olarak gördüğü nesneye ısındırdıktan sonra danışmadan bile daha büyük hacimli bir cihaza geçebilirsin...

Anneyi ikna zor iş gerçekten. Ben ehliyet almak üzereyim ama annemin haberi yok nasıl söylerim motor alacağımı diye düşünüyorum. Eşim beni destekliyor ama annem destekler mi bilmiyorum. Eşşek kadar adam olsan da sen ananın kuzusun ve ikna etmek gerçekten zor.

Bu arada wiseguy'a katılıyorum, önce tüm koruyucu aksesuarını al,ki annen ciddi korumalı kullanacağını bilsin. Ben motor almadım henüz ama kaskım, dizliğim hazır, yakında mont ve eldiven de alıcam, en son motor.

Bir de şu var, annenden önce sen kendini iyice bir şunlara ikna etmelisin:
- Hız yapmak çok tehlikelidir.
- Korumasız motora binmemeliyim.
- Trafik kurallarına uygun kullanmalıyım.
- Motosikleti öncelikle zevk için alıyorum, sakatlanıp, ölmek için değil.
- Anneme bunu çok istediğimi ama asla aptalca davranışlara girmeyeceğimi, elimden gelen en iyi kullanıcı olmaya çalışacağımı söyleyeceğim.
- Tüm bu saydıklarıma yürekten inanıyor muyum?

Cevap EVET'se haydi başla anneyi ikna görüşmelerine.
Ben motoru aldıktan hemen sonra, hiç almamış gibi gidip bu görüşmeyi yapmayı düşünüyorum. Dediğimi yap, yaptığımı yapma, sen almadan konuş. :)
Sana iyi şanslar.

yha ilk yapılması gereken once babayı ıkna etmek ben ole yapmıstım gıttık babamla aldık annem 1 2 gun yoq bınılmıcek falan dedı sora onu bı gın gec kalmıstı pazara goturdum yalakalık ıcınde bekledım cantalarını posetlerını we kendısını ewe getırdım guldu we tamam dedı bana soz wer dıkkatlı olcana dedı

Annelerin çoğu istemez zaten.Reşitsen git al abi.Benimkide çok kızar ama aldık işte ne yapalım,allah allah.

Iki haftadir eylem yapiyorum butun aile fertlerinin tabiri caizse agzina sictim burunlarindan getirdim.Okulda kaliyorum eve ugramiyorum, Annemin hicbir sekilde telefonlarini acmiyorum. Ettigi telefonlari mesgule aliyorum. Dayim gecen aradi cocuklugumda aldigi lastik topu hatirlattim ona mahallede herkesin bisikleti varken bende isteyince bana bi lastik top alip bu topu 1000 defa yere vurup tutmami istemisti anca ole alirmis bana bisiklet.
:cherry:
Ahuhauha buarada bu iki hafta suresinde henuz iki haftalik eylemim is yasamim ivme kazandi 2 gundur kurulum yapiyordum ucak kullaniyorum paso :) keyfim yerinde yakindir kendi paramla alirim bi motor sonrasida problem degil zaten nedim ya. Buarada motorcu bi arkadasimin imzasi cok hosuma gitti
insanlarin yapamayacagimizi soyledikleri seyleri yapmaktan daha cok zevk veren bir eylem daha yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar