bana yardımcı olun annemi nasıl ikna edecegim

arkadaşlar sizin önerilerine çok ihtiyacım vardı hepinize gerçekten çok teşşekkür ederim.. sanırm en iyi fikir motoru oldu bittiye getirmek.

geçen kış ban yazın alırsın demişti bende ona hediye olarak mobilya falan aldım şimdi borcum bitti motor almak istityorum dedigimde 360 derece döndü. hergü gazetede okuyormuş motor lar hergün hayat alıyormuş, sanki trafikte motor harici kaza olmuyor arabalara oranlarsak eger motor kazaları daha az..

Ben de aynı dertten muzdaribim:)
En büyük hayalimde Goldwing im ile türkiye turu yapmak:wiinkk:
60 yaşında da olsam yapıcam ama içimde kalmasın...
Hayalleri takip etmek lazım dünyaya birkere geliyoruz...

ben şanslıydım. anneme ben motor almak istiyorum dedim. beni de gezdirecek misin dedi. daha motoru alamadık ama alacağız :)

Bence hiç bir anne isteyerek ikna olmaz, şu sözü unutmayalım " Hak verilmez, alınır !"

5 Sene kadar önce, askere giden bir arkadaşım bana motosikletini bıraktı.Daha önce arkadaşlarımın motosikletlerini kullanmaktan başka motor tecrübem yoktu.Ama askere giden arkadaşımın F650 siyle çok sağlam bir tatil yapabileceğimin farkındaydım. :cherry:

Motoru anneme ve babama göstermeden önce, tatil için tüm gerekenleri (kask,çantalar, elbiseler, korumalar vs) taksitle satın aldım.Servise gidip motorun bakımlarını yaptırdım.Bavulumu hazırladım.Bunların hepsi bir gün sürdü.Sonra, yola çıkmak için herşey hazır olduğunda.Otobüsle yolculuk yapacağımı sanan ailemin karşısına motosikleti çıkardım.Çok iyi hatırlıyorum o gün annem babam ve diğerleri bunu yapmamam için resmen ayaklarıma kapandılar. Ama ben acımasız bir şekilde, kornayla selam verip yola çıktım.

O yaz motosikletle 7.200 küsür kilometre yaptım.Ege ve Akdeniz kıyılarında gezmediğim yer kalmadı.İstanbula döndüğümde 3,5 ay geçmişti. 3,5 ay sonra benim ve motosikletin sağlam olduğunu gören annem.
Şöyle demişti.
Bundan sonra ağzımı açmayacağım söz veriyorum.İstediğin gibi motosiklete binebilirsin.Ama lütfen tatile çıkma şu motosikletle, kurban olayım yapma.Öldüreceksin kendini...

Şu an motosikletim olmamasına rağmen, annem çoğu zaman şöyle der;

"O motosikletli arkadaşlarınla takılmıyorsun değilmi?"

7000 kilometre düşmeden sürdüm ama annemi ikna edemedim düşünün artık.

İmkansız gerçekten anneleri ikna etmek.

Bu aralar yine bir motor almayı düşünüyorum.Annem yine uykusuz kalacak...

hoşgeldin arkadaşım...
tek yol bu güzel siteye annenide üye yap..sitemiz bağımlılık yapar.buradaki dostluklar ve arkadaşlıklar içtendir,vazgeçilmezdir,vefalıdır...biz kocaman tatlı bir aileyiz..annen bu siteyi takip ederse..kim bilebilir ki belki senden daha sıkı bir motor dostu olur..sevgiyle kal.anneye selamlar.:rendeer:

Ben taktiğimi söyliyim ( daha motor yokya ama kabullendi gibi hoş fuara gittik diye 2 gün konuşmadı )

Önce abin varsa abinide saflarına çek. ikana olayı yükü biraz üzerinden kalkıyor abinle paylaşıyorsun.

Abimle bir olup babamı 4 teker atv yi kafasına soktuk. Annem şöyle demeye başladı hadi onlar genç neysede sana noluyor. :)

Yani artık motor alıcaz diye ciddi ciddi konuşma lar oluyor hatta yakında alıcaz diyoruz tepki vermiyor.

Ama bana bundan 6 sene kadar önce söylediği bişi var sen motor al ben parçalıyacağım:cyclopsan

Bunu yaklaşık 3 ay öncede tekrarlamıştı.

vallaha ben de aynı dertten muzdaripim benimde babam.gözünün önünde oda motor kullanırken önde giden motorlu bir kişi dengesini kaybedip düşüyor ve kafasını eziyor kamyonet.ondan beri nefret ediyomuş.ama kendi eski motorcu triump ve besa motorları olmus o zamanın faça motorları.sonra araba almıs bmw spor ama motor sevdası gecmemiş yine birgün arabayı bırakıp işyerinde arkadasının motoru alıyor ve 100 le giderken motor kitleniyorr hoooppp baba yerde.bi geldi eve perisan üstü yırtık pırtık taksiler bile almamış kan revan içinde sonra doktora tasındık.ondan beri sevmiyor ama bide bana sor onun motor askını ben ilgi duymayayım diye bakmıyor bile ama o hastalık banada bulastı ve bir dahaki hafta alıyorum motorumu ama babama nasıl söyleyecegim bilmiyorum annem kardesim halam biliyo ama babama 4 ay 1 yıl veya müsait bir zamanda söylemeye bile kararsızım:pr: bence alıstıra alıstıra söyle veya araya akrabaları sok seninle arkadas gibi olan ama büyük birini allah sanada banada kolaylık versin:)

yapmayın arkadaşlar yaaaa kimsenin annesi benim annemden daha kararlı olamaz motor karşıtlıı konusunda ama baktı ki kızı taktı kafasına almadan durmayacak bari scooter alalımda zıplayamasın dedi :) kararlı tutum yetio anneleri ikna etmek için onlar kıyamaz bize üzülmemizi hiç istemezler canım annem benim onu çooook seviyorum

Araştırmalarıma göre kız annelerinin motosiklet konusunda daha yumuşak olduğuna karar vermek üzereyim.

womanrider... :silent:
Sen bu konuda 6. Örnek oluyorsun :)

15 yaşımda basladı bende motor sevdası , motoru aldımmı evet ; kaç yaşımda ? 35. ikna suresı 20 sene ...
ikna olmuyolar hala gun aşırı arayıp aman yavrum dıkkatlı ol dıyo naaparsın anne yuregı senın rısklı seyler yapmanı ıstemıyo dunyaya getırıp besleyıp buyutmek,yetiştirmek kolay degıl bunu baba olunca anladım ,onlara da anlayıs gostermek gerek :rendeer:

arkadaşlar uzun süredir bu siteye uğramıyordum .. bu formu başlatan kişi de benim yani annesini motor almaya ikna edemiyen çocuk.. uzun zamandır zaman bulamıodum siteye ugramaya neden mi çünkü ben yaklaşık 20 gün önce bir keeway superlıght aldım evet yanlış duymadınız keeway ...

yazdıgınız yazılara minnettarım bana gerçekten yardımcı oldunuz .

ailem benim ne kadar inatçı biri oldugumu biliyor sonunda direndim ve aldım ..

Önce ailelerinize motorun getireceği her türlü sorumluluğu kaldırabilecek güçte ve olgunlukta olduğunuzu ıspatlayın,yolun yarısı hallolmuş demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar