Selamlar
Bazı sağlık sebeblerinden dolayı büyük hacimli motorumu satıp 2016 model 16.000 Km de Ns 200 aldım
bir kaç sorum olucak
1-ilk öncelikle beni fazla incitmicek servis öneriniz neresi ( istanbul çamlıcadayım dükkanım topkapıda anadolu avrupa fark etmez )
2-bir kaç kez vites ufaltırken motor seyir halinde istop etti.ufak bir araştırma yaptım sanırım bu olay varmış ama nasıl düzeldiğini bulamadım
3-5.veya 4. vitesde rampa çıkarken devirliyim yaklaşık 90-100 km hızla motor bayılır gibi yavaşlıyor ( motor bayılmıyor sanki o esnada motor benzini bitmiş gibi 3-4 bin devir aşağı düşüyor..vites ufaltsamda fark etmiyor gaz yemiyor....meğil biter bitmez tekrar gaz açmış gibi hızlanıyor..)
4-Alırken fazla konuşmadım satıcı ile sanırım bunda yedek benzin musluğu yok baktım bulamadım,motor fanını açtığında ses geliyormu ben daha birşey duymadım..aynalar çok kısa varmı önereceğiniz bir ayna ?
5-debrajı bırakınca bizim büyük makinelerde olurdu debraj tası sorunlu ise motorun sesi vurunyulu oluyor normal midir )
Şİmdiden yarcımcı olucak arkadaşlarıma tşkr ederim hayırlı ramazanlar
Öncelikle hayırlı olsun yeni motorunuz. Kazasız belasız binersiniz inşallah. Sorularınıza gelince;
1. İstanbulda yaşamadığım için cevap veremeyeceğim.
2. Rölanti sensörünü çıkarıp bir temizlemenizi öneririm. Youtube da motosiklete fısıldayan adam ın videolarından birinde vardı. İzleyip yapabilirsiniz. Bende işe yaradı.
3. Arka dişlinizi bir kontrol ettirin. Performansa yönelik dişli küçültme işlemi yapılmış olabilir. Orjinali 40T dir.
4. Fan sorunu bendede vardı. Motoru bir miktar orta ayakta 3-5 bin devirde çalıştırıp ısıtın. Ya fan devreye girer yada hararet ışığıyla beraber motor ikaz lambasını yaktırır. Fan devreye girmezse öncelikle fana bakın rahat dönüyormu. Daha sonra sırasıyla fan sigortasına bakın. Atık olabiliyor. Sonrasındada müşür değiştirin. Benimki fana hortum sıkışmıştı. Sigortası atıktı. Bunları düzelttikten sonra müşürü değiştirdim. Düzeldi. Aynaya gelincede uzatma kullanmanızı pek tavsiye etmiyorum. Onun haricinde tvs apachi aynası kullanan arkadaşlarım memnun.
5. Debriyajı bırakınca bir miktar ses değişmesi normal. Ama vuruntu deyince kendi tecrübem olarak söylüyorum motor yağı fazla koyulmuş oluyor. Camından kontrol edin. Göstergede 2 çizgi var. O çizgilerden üst tarafta olanı aşmasın yağ. Genelde göstergeden kontrol edince full yağ doku gözüküyor. O yanlış. Değişimi geldiyse değiştirin ama 1400 ml yazıyor kullanma kitapçığında, o kadar koymayın. Üst çizgiyi aşmasın. O da 1200-1250 ml'ye e tekamül ediyor yaklaşık.