merhabalar. bir ns150 de ben alarak aranıza katıldım ve söyleyeceklerim var.
öncelikle cloud isimli kullanıcıya burayı takip edişi ve insanlara yardım edişi için teşekkürler.
bütçe ayarlamaai yapana kadar canım çıkmıştı. 125 ve 150cc aralığındaki tüm motorlara baktım tek tek sanırım. hepsinin sayfalarca yorumlarını, kullanıcı performanslarını, youtube vloglarını bile izledim. öğrenci olduğum için yanılma şansım yok. 5-6 bin komik rakamlar aslında ama bununla bile bir şeyler yapmak için canımızdan beziyoruz türkiye'de ne yazık ki. neyse.
yamaha hep ilgimi çekse bile ybr gibi 10 yaşında motora gidip 4 bin gibi fiyat vermek bana mantıklı gelmiyordu.
onun rakibi olan honda cb125e veya ace modellerine yine 3.5 4 gibi fiyatlar vermekte mantıklı değildi. yani cb125 gayet tipsiz, titreşimli falan bir motor.
oradan apache rtr, mondial z-one ve hatta mondial drift modellerine kadar detaylıca araştırıp hiçbirisini içime sindiremedim. öyleydi böyleydi derken fiyat arttırıp her anlamda beni üzmeyecek bir şey almalıyım dedim. maksimum arttırabilir bütcem 150 ns için uygundu ve aldım.
şimdi ns150 yerine neden 200 almadın diyen tipler geliyor sürekli karşıma. arkadaş anlamıyorum ben, ya millet çok akıllı ya biz malız. be adam ben de bilirim 200 almasını. canımızla biniyoruz bunun üzerine. tüm paramla ns200 alıp çıplak mı bineyim üzerime. "heh hadi, ölmek için güzel gün" diyip bineyim gideyim mi ns200' e? yahu nasıl sinirim bozuluyor
bak arkadaş türkiye'de yaşiyorsun. barkın abi bile birisinin karısıyla olan kavgası yüzünden düz yolda gitti. şuna biniyorsan düzgün bin. en azından önlemini alacaksın. tüm parayı motora basıp, canını savurmaya hazır gezme. kamu spotu bölümüm bitti motordan bahsedeyim.
motor benim beklentilerimden çok daha iyi çıktı. ben biraz daha yamaha-honda' nın altı, çinlerin ise üstü bir şey bekliyordum. ancak çoğu yamaha honda ile klasmanında yarışırmış onu anladım.
beklediğim titreşim yok, hiç yok.
sürücü selesi oduna yakın bekliyordum anlatılanlara göre fakat gayet rahat. uzun kullanımda rahatsız etmeye başlıyor ama zaten saatte bir inmek gerekir üzerinden. zaten ben 45 dakikada bir mola vermenin gerekliliğine inaniyorum. konsantrasyon bozulmasını önlemek ve hataya yer vermemek açısından. kişisel bir deneyimden ibarer, doğruluğunu bilim adamlarına sormak gerek. ilgilenen sorsun.
motor felaket atik. tork nedeniyle olsa gerek. şehir kullanımı için fazlasıyla yeterli geliyor.
aldıgımda 4.800 kmydi. rodajı fena değil. 5bin bakımını kendim yaptırdım. servise de sordum bir iki soru. sıkıştırmamak gerek bu aleti dedi. e haklı, 150cc ve tek silindir zaten, neyi sıkıştıracaksın. ha sıkıştırırsın, gider de, gider ama biraz bükersin bazı yerlerini içten. sonra çıkar acısı.
ben maximum 7.5 8bin devirde vites atmaya özen gösteriyorum zaten her viteste o devirlere çıkmasi tahmin ettiğinizden çok daha kısa sürüyor. (alacaklara söylüyorum)
soğuk havalar başlamadıği için gösterge hatası olayına bir şey diyemeyeceğim. önceki sahibi bir kış geçirmiş ve yaşamamış. geçen kışta antalya'nın en soğuk kışlarından olmasına rağmen. bakacağız ne olacak bu sene.
orjinal lastik her motorda kötü diyorlar, bununkiler daha da kötüymüş diye okumuştum. öyle gibi. asfaltta sorun yok ama bazı tırtıklı yollarda nerede düşsem daha güzel olur diye bakınıyorum hemen. hatta şunu söyleyeyim; yaya geçidi şeritlerinden geçerken ön denk gelince ön, arka denk gelince arka kayıyor. birini denk getirip diğerini denk getirmezseniz daha da iyi anlaşılıyor kayış oranınız. acilen değiştireceğim zaten. alacaklarında bütçe konusunda aklında olsun, kesin değişecek veya ıslak zeminde asla binilmemeli.
devir kesme hava burcu konusunda yeni aldım ama bir kez hissettim. 7bin devirde bir an birisi asılmış gibi oldu motora, sonra hemen geri toparladı ama hata geliyorum diyor sanki ufaktan. gelirse eklerim buraya. çözümü olan şeyler hepsi. herifler zaten garantiden destekliyor bunu, sorun yok.
vites geçişlerinde sorun yok, boşluk hissetmedim ben. ama bazen 1 den boşa almakta zorlanıyorum. servisim castrol kullandığı için olabilirmiş araştırmalarıma göre, bakacağız. 2 den rahat geçiyor çok dert değil

ha binen başka bir arkadaşim rahatlikla aldı benim motorumda boşa. ben alısamamıs da olabilirim elbette.
4 ve 5. viteslerde biraz daha sert geçirmek gerekiyor benim 5. vitesten 4e geri düştü iki defa. diğerlerine oranla sert geçirince sorun olmuyor. sert dediysek debriajın yanına kadar çekmeyin de kolu...
rölanti konusunda aklıma takılan bir şey var. motor çalışırken "her an stop edebilirim ha" der gibi takılıyor. devir 1.5 ile 1 arasında gidip geliyor. yani sanki "hıın, hın, hıın" yapar gibi. sanki kendini gazlıyor gibi çalışıyor. bunun için tekrar servise gideceğim, 5bin bakımını kendim yaptırdım fakat sormayı unuttum.

cikle falan konuları karışık gibi bunun zaten,belki açiktır bakmadım hiç büyük bir şey olmadigi için.
alacak arkadaşlara tavsiye edeceğim bir motor. ufak şeylerden gözünüz korkmasın. dert değil yazdım bilerek hepsinin sonuna farkindaysaniz. çünkü dert değil, ufak şeyler. cloud isimli kullanıcı da uzun süredir kullanan memnun birisi mesela. o da bu şekilde düşünüyor. kafanızı kurcalamamalı. kafanızı kurcalayacak olan 40bin km de aldığınız, teker yapılmaktan ciğeri solmuş, 4bin liralik ybr nin alt motoru olmalı bence.
ben yamaha mt25 hastasıyım. bununla onun parasinı denk edene kadar takılacağiz. en az 1 yıl falan binerim büyük ihtimalle, yeterli kaçışlarıyla keyifli bir alet. son olarak; ybr ve cbf ile kıyaslayanlara bajaj'daki bir mühendis olsam darılırdım...

)
maliyet konularında sigortayı çok soran olmuş eskiden. geçte olsa yazayım ben araştırırken pek güncel bir şey bulamamistim bu ciksin.
sigortam beklediğimden fazla ucuz oldu; 380tl gibi mükemmel bir fiyatla hallettim şansıma. gencim, kazam ve önceden kayıtlı malım yoktu.
ekipmana şimdilik 700 lira verdim. daha eksiklerim var. altı üstü 150 cc ulen ne ekipmanı aldın o kadar diyenlere sadece gülüyorum. insanlar yüksek cc haricinde ölünmüyor veya derimiz yüzülmüyor sanıyor. herkesin kendi canı, kendi farkındalığı, ben de abilerden öğrendiğimiz gibi uyarayım da gerisi umrumda değil. ekipmansız motosiklete binmeyin.
neyse.
anlatacaklarım bitti. şimdi tecrübeli kullanıcılardan lastik tavsiyesi istiyorum, bu motora uyumlu lastik az diye biliyorum. uyumlu ve performansı iyi olan lastik modelleri ve fiyatlarını yazarsanız sevinirim. teşekkürler