herkese selamlar, forumu bikaç aydır okuyucu olarak takip ediyorum, artık sorularıma cevap bulamayınca üye de olayım dedim. acemi bir 2016 model pulsar 150 ns sahibiyim, o kadar acemiyim ki daha motoru alırken ufak bi kazık bile yedim ama neyse yapacak bir şey yok böyle böyle gelişeceğim

sorularımla başlayayım umarım cevapları verebilirsiniz.
1)makine 10bin km yi geçtiği için zinciri değişmek istiyorum, tam bilgi olmamasına rağmen 108 bakla zincire sahip olduğunu okudum, ingilizce el kitabında da "o-ring" yazıyor. bir de x ring var. şimdi ben bu makine için hangi zinciri almayalıyım, did marka pahalı geldi ama gerekirse onu da alabilirim. sfr markayı yazanlar olmuş özellikle 200ns gruplarında, 120 bakla alıp bakla mı eksilteceğim nasıl olacak? bir de sfr alanlar küçük dişliyi değişmeyi öneriyorlar, bu durum nedir ne değildir?
2)sıfır mitas lastik, iki buji, hava ve yağ filtresi aldım, bunları değiştireceğim he bi de ilerleyen zamanda baskı balatalarını değiştireceğim, başka dikkat etmem gereken bir şeyi var mı sizce?
3)kask olarak ls2 ff352 kaskım var, yazlık prohel alaska ve bir tanıdığımın verdiği deri mont var, sırt koruma konusunda bunların içindeki korumayı mı değiştireyim yoksa giyilebilir sırt korumalar var (örneğin armode ki bunun ce standartını bilmiyorum, bi de decathlonda ce 1612-2 koruma seviyesinde bir sırt koruması var) ayrıca sırt koruma mı giymeliyim. hareket konusunda tecrübesi olanlardan öğrenmek isterim. tech90 kot pantolon ve yds bot alacağım. tech 90ı aldıktan sonra ayrıca diz korumaya ihtiyaç olur mu?
4)akü olarak ne almalıyım?orjinali pek önerilmiyor diye biliyorum.
Teşekkür ederim, herkese kazasız belasız sürüşler.