- Konu Yazar
Arkadaşlar motorumu daha dün aldım. Dün bayiden çıkarken sağını solunu sıktılar derken aldım geldim motoru fakat birkaç sorun var. Arkadaşlar bu motorun jiklesi hangi konumda açık hangi konumda kapalı ? Ben dün tüm gün boyunca o jiklenin kolu yukarıdayken gezdim ve motorun rölantisi yüksekti. Rölanti yüksek olduğu için karbüratör rölanti ayar vidasından rölantiyi düşürdüm. Bugün aklıma takıldı bayiyi aradım jikle hangi konumda açık hangisinde kapalı diye, adam bana kol aşağıdayken kapalı yukarıdayken açık dedi. Eyvah dedim 100 km jikle açık gezdim bu sefer kolu aşağı indirdim şimdi de motor rölantide durmamaya başladı. Ulan rölantide durmuyor diye rölantiyi arttırdım bu sefer de gaz verip çektikten sonra motor kendi kendine gaz vermeye başlıyor devir artıyor. Ne oluyor arkadaşlar anlamadım. Boxer'i olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Bu jikle hangi konumda açık hangi konumda kapalı? ve motorun kendi kendine gaz vermesinin sebebi nedir? Bir de motordan sürekli yanık kokuları geliyor ve aşırı ısınma var. Bu aşırı ısınmanın sebebini de bir türlü çözemedim özellikle egzozun silindir kapağına girişine yakın kısmı neredeyse alev alacak o derece. Bi yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Teşekkür ederim.