BAJAJ BOXER YARDIM !

Arkadaşlar motorumu daha dün aldım. Dün bayiden çıkarken sağını solunu sıktılar derken aldım geldim motoru fakat birkaç sorun var. Arkadaşlar bu motorun jiklesi hangi konumda açık hangi konumda kapalı ? Ben dün tüm gün boyunca o jiklenin kolu yukarıdayken gezdim ve motorun rölantisi yüksekti. Rölanti yüksek olduğu için karbüratör rölanti ayar vidasından rölantiyi düşürdüm. Bugün aklıma takıldı bayiyi aradım jikle hangi konumda açık hangisinde kapalı diye, adam bana kol aşağıdayken kapalı yukarıdayken açık dedi. Eyvah dedim 100 km jikle açık gezdim bu sefer kolu aşağı indirdim şimdi de motor rölantide durmamaya başladı. Ulan rölantide durmuyor diye rölantiyi arttırdım bu sefer de gaz verip çektikten sonra motor kendi kendine gaz vermeye başlıyor devir artıyor. Ne oluyor arkadaşlar anlamadım. Boxer'i olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Bu jikle hangi konumda açık hangi konumda kapalı? ve motorun kendi kendine gaz vermesinin sebebi nedir? Bir de motordan sürekli yanık kokuları geliyor ve aşırı ısınma var. Bu aşırı ısınmanın sebebini de bir türlü çözemedim özellikle egzozun silindir kapağına girişine yakın kısmı neredeyse alev alacak o derece. Bi yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Teşekkür ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yukarı durumda açıktır öle durur mu hep az biraz mantık..

Hocam jikle acik olsa zaten nirmal gitmez motor sesi degisir egzoz tekler acayip olur gaz yemez vs vs.rolanti meselesi hava ayari diyecegim ama sifir motorda olmaz sanki.Jikleyi en asagi bastirin kapali biraz cekin orta en yukarisi tamamen acik.

Geçmiş olsun...başına dert almışsın. Şimdiden Allah sabır versin diyorum.

jigle aşağıda olacak hava ayarını tamamen kapat sonra tam 1 tur aç devir durumuna göre yarın tur daha açabilirsin fazlası zorlar

Hocam jikle acik olsa zaten nirmal gitmez motor sesi degisir egzoz tekler acayip olur gaz yemez vs vs.rolanti meselesi hava ayari diyecegim ama sifir motorda olmaz sanki.Jikleyi en asagi bastirin kapali biraz cekin orta en yukarisi tamamen acik.

Hocam jikle acik olmasina ragmen motorda hic tekleme vs olmadi. Tapagaz yaptigim da oldu ama jiklenin acik oldugunu hic belli etmedi o yuzden anlayamadim ben de zaten. Suan jikle kapali konumda ama motor rolantide cok tekleme yapiyor rolantiyi arttirinca da kendi kendine gaz veriyor bagiriyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:37 ----------

jigle aşağıda olacak hava ayarını tamamen kapat sonra tam 1 tur aç devir durumuna göre yarın tur daha açabilirsin fazlası zorlar

Hocam dediginizi yaptim hava ayar vidasini saga dogru tamamen kapattim ama 4.5 tur filan dondu baya acikmis yani. Tamamen kapattiktan sonra bir bucuk tur actim oyle denedim ama degisen bir sey olmadi rolantide yine tekliyor ve gaz verip cektigimde kendi kendine gaz vermeye basliyor ve orta devirlerde kaliyor. Bugun incelerken gozume carpti karburatorden silindire giden manifoldun ve karburatore giren borunun kelepceleri biraz gevsek gibiydi. Acaba oradan hava aldigi icin mi yapiyor eve gidince oralari iyice sıkıp oyle denicem bakalim insallah ondandir. Olmadi karburatorden beyine giden kablo var onu cikartip denicem belki beyin rolantiyi arttiriyordur bi sebepten dolayi

Beyler buldum sorunu dusundugum gibi manifoldun uzerindeki kelepcelerin vidalarini sikmamislar simdi bi tanesini sıktım digerine tornavida yetismedi ama ona ragmen bayagi duzeldi bir de iyice sıktıktan sonra rolantiyle hava ayarı yaptik mi sorun cozulecek insallah. Onceko motorumda da manifoldda catlak vardi rolantisi cok yuksekti degistirince duzelmisti. Burada sorunun temel sebebi bayinin ilgisizligi karburator manifoldu gibi onemli bir parcanin vidalarini kontrol etmeden satmak nedir arkadas. Yaklasik 250 kilometredir bu sekilde suruyorum motor rolantide kendi kendine gaz veriyor vitesler takur tukur geciyordu. Ama su bayramdan sonra bakima gittigimde hesabini soracam onlara.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------

Evet manifold giriş çıkışlarından hava alırsa yapabilir.

Aynen hocam dogru tahmin.

Beyler buldum sorunu dusundugum gibi manifoldun uzerindeki kelepcelerin vidalarini sikmamislar simdi bi tanesini sıktım digerine tornavida yetismedi ama ona ragmen bayagi duzeldi bir de iyice sıktıktan sonra rolantiyle hava ayarı yaptik mi sorun cozulecek insallah. Onceko motorumda da manifoldda catlak vardi rolantisi cok yuksekti degistirince duzelmisti. Burada sorunun temel sebebi bayinin ilgisizligi karburator manifoldu gibi onemli bir parcanin vidalarini kontrol etmeden satmak nedir arkadas. Yaklasik 250 kilometredir bu sekilde suruyorum motor rolantide kendi kendine gaz veriyor vitesler takur tukur geciyordu. Ama su bayramdan sonra bakima gittigimde hesabini soracam onlara.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------

Aynen hocam dogru tahmin.

merhaba 14000 km kullandım boxer.. jikle kolu mondiaal yada kanuni gibi değil.. 3 yada iki kademe yok..
sşsğı bastırınca tık diye bi ses gelir sarımtırak uç yukarı kalkar ve jikle açık konumda olur..
tersini yapınca o uç aşağı iner ve kapanır.. larda değiştiyse bilmiyorum..
birde yağına bak kolay kolay birşey olmaz taş gibidir ama titreşim devir yükseldikçe rahatsız eder..
aklında olsun japondan şaşma

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar