Dostum iyi dileklerin için teşekkür ederim. Allah hepimizin işlerini rast getirsin, cümlemize.
Motor nihayet halloldu. Çok şükür bu sefer ucuz atlattık. Şöyle ki bu hırsızlık teşebbüsünden önce bir arıza ortaya çıkmıştı. (Bir yerde temassızlık vardı) Bu arıza sayesinde hem hırsız motoru götüremedi (gidon sağa dönmeyince marş basmıyordu) hem de garantiden elektrik kabloları değişti. Ekrem Bey'in sayesinde bu iş te hızlıca halloldu.
Lastiklerin tubeless e değişimi için de çelik siboplar, sibop ağzi genişletme, lastikçiye verilen ve işçilikle hepsi 50 liraya maloldu. Biliyorum biraz fazla ama burası böyle. (Arka lastik biraz uğraştırdı, zincir korumayı söktük. Ön lastik birebir uydu, çamurluğu çıkarmadan taktık)
İşler biraz yoğun olduğundan henüz tam test fırsatım olmadı. Şimdilik söyleyebileceğim tek şey; iyi ki değiştirmişim. Akşamüstü resimlerle birlikte detaylı izlenimlerimi yazacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:01 ----------
Lastiklerle ilgili İlk izlenimlerim iyi yönde.
Herşeyden önce ellerimi bıraktığım zaman oluşan kafa sallama tamamen ortadan kayboldu.
Hamuru biraz sert, belki kar lastiği olduğundan belki de havasının fazlalığındandır.
Henüz yağmur olmadığı için şimdilik kuru havada denedim. Önceki orjinal lastiğine kıyasla panik frende mükemmel yere yapışıyor, fazla kaymadan zınk diye duruyor, (Kayar diye beklerken neredeyse beni üzerinden atacaktı) bunu da üzerindeki derin dişler ve kılcal damarlara bağlıyorum.
Virajlara artik eskiye nazaran daha güvenle giriyorum. Düşük hızlarda yatirabildigim kadar yatırıp denedim, gayet başarılı. (Lastikler henüz çok yeni olduğu için tam yatırmadim.)
Toprak yol ki esas amacım buydu, bildiğin enduro gibi, mıcır taş toprak ne varsa sıkıntısız geçiyor.
Kısacası sava MC 32 aradığım lastikmiş.
Resimler geliyor...
Lastik Ölçülerini de alalım bende düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:47 ----------
Hızda değişme oldu mu Yurdukoru? Normalinden daha geniş bir lastik, ağırlığını hissettirdi mi? En yakın zamanda yakıt durumlarını bekliyorum hocam.
Beyler benim Boxer 2000 km'ye geldi. Halen ilk çalıştırmada debriyaj ayırmıyor, balatalar her seferinde yapışıyor. Vitese takar takmaz stop ediyor, stop etmesin diyr biraz gaz verip vitese takarsak da çatır çutur motor dağılıyor sanki. Servis, bakımdan sonra düzeleceğini söyledi ama zerre ilerleme yok. Sizlerde nasıl bu durum?
Ben kendim debriyaj ayarı yapmıştım.Gün içinde sorun yoktu.Ama sabahları bazan ilk harekette stop ediyordu,jikle çekik olsada daha vitese takarken tak diye stop ediyordu.ilk yağ değişimini yaptım bir daha sorun kalmadı.yağ motul kullandım
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------
Ben vites düşürmeyi hep topukla yaptığım için hiç sorun yaşamamıştım. Geçen öndeki pedala ayağımı sokarak boşa geçireyim dedim hakikaten çok zor geçiyor. Ama topukla çatır çutur geçiriyorum. Hatta o çatır çutur ses çok hoşuma gidiyor sanki büyük bir iş yapıyormuşum gibi hissettiriyor
Ekleme: vites düzeni normal olan bir motor alsaydım herhalde çoktan satmıştım. Bunda burun ile yükselt; topuk ile düşür yapmak ve boş vitesi arama derdinin olmaması çok hoşuma gidiyor (topukla bas dur boşa geliyor sonda zaten). Bu yüzden kullanmaya devam. Zevkli gibi.
Ama bu motor ile şunu tecrübe ettim; elalemin sözüne değil kendi zevkine bakacaksın. Neymiş efendim vitesli çok zevkliymişte şöyleymişte böyleymişte. Yok efendim alışınca başka bir şey aranmazmışta. Scooter boş işmişte falan filan. Yaza doğru elim rahatlarsa, biraz imkanım olursa direkt olarak Sym joyride evo'ya geçiyorum. Bir daha da kimsenin lafına bakıp vitesli almam. Ben motor sürmenin keyfini scooterda buldum, bir daha kalbimin sözünü dinlerim başkasını değil.
Bu arada niye joyride derseniz; fazla büyük, iri ve hantal olmaması. Minik de olmaması, tam ayarında yapılmış bir motor olması. Mesela yamaha xmax, xcity, sym joymax, gts evo'ya baktım ve ikisine oturdum. Gerçekten iri yarı, ağır ve hantal motorlar. Benim istediğim pratikliği bana vermeyecek gibi duruyorlar. Ha ayrıca pcx de olur ama o paraya joyride gözümün önüne gelince pcx mantıklı gelmiyor.
Bu motordan bağımsız olan derdimi bir şekilde sizlerle paylaşmak istedim.
Şehir içinde scooter uygun olabilir ama Rüzgara karşı direnç,şehir dışı, uzun yol, rampa veya kayış kopması en önemli eksisi de bu.Vitesli motor her yönden iyidir.tabiki herkesin görüşüne ve zevkinede saygı duyarım tercih meselesi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------
Pulsar lastikleri ön 100 arka 130 sanırım uymaz bu motora
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:30 ----------
Bence en düşük yakıt enjiyoksunlu motorda olur hiç öyle modelleri incelediniz mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:32 ----------
Vites olayinda şanzımani zorladiginizi düşünüyor musunuz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:34 ----------
Hiç CBF ile kapışan oldu mu aranızda.
CBF i rampada Artçılı kesin geçer ama düzde veya inişte CBF i arkadan seyrederiz.