Babanızı Nasıl Ikna Edersiniz Bakalım

babam saolsun ben bilgisayar alıcaktım aklıma motor almayı soktu bigün bir baktım elinde katalog geldi eve bana gösteriyor nasıl dedi
ben ii dedim beğendinmi dedi ben iyi güzelmiş dedim baktım gülmeye başladı sipariş verdim 1ayakadar geliyor motorun dedi ama ben nasıl şok oldum varya sevinçten uyuyamamıştım babanızı kandırmak istiyorsanız üpün abi babalar öpünce dayanamaz bir güreştimmi tamamdır motor ertesigün elinde :mrgreen:

bence babayin gönül rizasini al.ama kalpten geldigine emin ol dilden degil.sanada sunu sormak isterdim babani kiripta motor alacak kadar ne kadar hevesin var birde degermi dünya mali icin can ciger babani kirmaya? bunlari düsün ve babayin mutlaka onayini al.yoksa sana o motordan hayir gelmez ve baban seni pencerede hep endise icinde bekler durur..allah yardimcin olsun kardesim..

Şöyle bir durum var insanların beyinlerinde kurduklarını yıkmak biraz zordur.Bir de baba olduğundan dolayı seni değilde her zaman kendini haklı görücektir.Kendimden biliyorum.:p
En güzeli sende benim gibi yap , alıcağın cevap kesin olumsuzsa sende kendi doğrunu diretirsin.Motoru al ve götür eve.Babana göster nasıl beğendin mi diye sor.En fazla biraz homurdanır.Bir süre sonra alışır ama.Ben motoru getirdiğimde babam "sende hiç akıl yok " dedi.:mrgreen: Onu zaten biliyoruz:p
Bir süre sonra alıştı ama.Onu öyle bir kandırdım ki artık babam bile arada da olsa motora biniyor :p bu benim için büyük bir başarı tabi.:)
Onu motorunla gezdirmeyi falan teklif et.Hatta babanın içinde varsa ona motor kullanmayı öğret.Bakarsın işe yarar.

Ben pederle 2 aydır tartıştım motoru Almıyo! yok inat değilmi almıcam sana motor filan dedi bende ya demek öyle dedim başladım babamın fabrikaya inatla başladım çalışmaya geçe gündüz dedim benim dükkanım değilmi babam üstüme kitliyodu fabrikayı ben devam 1 hafta sonra geldi yanıma ölmüş bitmişim yatıyom odamda geldi lan.. alıcam ulan dedi :D ama sen kazanıcan dedi :mrgreen: :mrgreen:

az önce babamla konuştum telefonda dedim baba ben ehliyet alacam hı yaşın gelmedi ki dedi dedim motor ehliyeti hı iyi pistte sürersin dedi yok baba ben trafikte sürcem dedim ilk yok olum olmaz dedi sonra ısrar edince bi iki küfürden sonra ne .. yersen ye dedi :D şimdi 1 ay sonra gelcek babam acaba unutmuş olur mu gelince? :queen:

Herkesin olduğu gibi benimde ailem motora karşıydı babam hariç...
babam üniversite mezunu annem,dedem,anneannem lise,ilkokul vs ama babamda bana scooter alacak kadar para vardı, dedemde ise 0 km suzuki Srad1000 !!!
babam uzun konuşmalar sonunda ikna oldu... Beni sevdiği için çok içine sinmesede benim sevdiğimi o da sevdi... Ne de olsa kültürlü adam, en azından adam yerine koyup beni dinliyor_? Dur bakalım bu çocuk bu motoru neden bu kadar çok istiyor die merak ediyor _? ki bence de doğrusu bu adamcağızın parası olsa suzuki de alır...Ama ilk başlarda beni dinlemesi bile bana yetti..Allah ım deim şükürler olsun ailemden bir kişide mantık var,akıl var....

Diğerlerine gidiyorum kapıdan diorum ki, scooter alcam tanıdık bayiie beraber gidelim, biz sana motor almayız diyip kapıda bırakıyolar,arkalarını dönüp gidiolar,5ytl çok deil 5ytl benzin parası istiosun _??? Nerde gördüm seni muhabbeti oluyor...

şimdi scooterım var, kısmetse ağutos sonu gibi ilk kullandığım motor olan 2001 srad 600e dönüş yapıcam...
şimdi ailemden istiyorum mantıksız mantıksız şeyler sölüyorlar... Motor olmaz...Neden ? diorum ..Nedeni yok..vercekleri cevap yok!!!( babam hariç)

Burdan şuraya gelmek istiyorum; kendi paramla almaya karar verdim tüketici kredisi ile alıcam,Allah tan bi mani çıkmazsa ağustos sonu motoruma kavuşurum.Bence aileden istemekten çok önce kendi imkanlarımız dahilinde almaya çalışalım. İllaki aileden isteyeceksekde scooter gibi küçük şeyler isteyelim belki kötü şeyler yapmadığımızı görürlerse büyütmemize izin verirler.

Aileler şunu çok iyi anlamalı; çocuklarına motor almayarak onları ölümden koruduklarını zannediyorlar FAKAT; BİLMİYORLAR Kİ MOTORU OLMAYAN ÇOCUK O MOTORA SAHİP OLAMADAĞI İÇİN HER GÜN ÖLÜYOR!!!

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Baba ben motosiklet alacam tamam oğlum banada bi tur verirsen olur:queen::queen::queen:

Yaşım 16

Bende 5 aylık bi yalvarma süreci gecirdim, ama babamın cevap hep aynıydı

----"ehliyetini al, araba alırız sana, zamanı gelince konuşuruz, bu konuyu daha önce konuşmuştuk....." vs

4-5 ay calıştım ve gittim bi tane dandik cross aldım, ruhsatı ilk sahibinin üstüne elden teslim aldım direk, adam sağolsun eve kadar götürdü crossu, bi arkadaşla hemen antremanlara başladık yarım saatte öğrendim aleti yürrütmeyi ve zamanla geliştirdim kendimi, herneyse....

"baba ben cross aldım" diyince babam aynen şöyle dedi
"git öl, ne halin varsa gör, gerizekalı herif"
bende "ya baba öyle deme ya, ben senin rızan icin cok uğraştım....." vs dedim

neyse odadan kacarcasına ayrıldım ben, sonra zamanla alıştı 4 ay takıldım o motorla ve sattım şimdi aklımda hysong gt 250 r var...

Babamı nasıl ikna ettim:
babamın 1998 model bi broadway i vardı.üstüne 15 milyar para verdim 2006 model dizel bi polo aldım.aslında arabayı kendime almıştım sonuçta paranın çoğunu ben verdim.ama babam arabanın üstünden inmedi.dahası erkek kardeşimde ortak oldu.benim arabadan faydalanma şansım neredeyse imkansıza indi.sonra askere gittim(kısa dönem).döndüğümde arabanın 30000km yapmış olduğunu ve artık abuk subuk arızalar çıkardığını görünce askerde kurduğum bütün hayaller suya düştü.dönüşümde evde babamla yaptığımız araba kavgalarında, zira 3 kuruş maaşıyla arabaya hiçbir maddi katkısı olmayan ama kız arkadaşını boğazda arabayla gezdirmekte ısrar eden kardeşimin arabayı kaldırımlara vurmasından bozulan jantları çelik jantlar ve yeni lastiklerle değiştirmek için 1500 lira daha vermiştim, babam bu arabayı sen al bizede bi ucuz bi clio falan al diye teklifte bulundu.ilk zamanlar bu teklif iyi gibi görünsede polonun yağ eksiltmeye başlamış olması ve yolda çekişinin düşmüş olmasından mütevellit,ayrıca çok sevgili kankam Mr_Sandman'in bir buçuk sene beni motorunun üstünde taşıyarak kanıma karıştırdığı motor sevgisi sayesinde, tercihimi motor almaktan yana verdim.eh haklı sebeplerimi sıraladıktan sonra babamda bana ne tarz bir motor istediğimi sordu.ilk motorum olacağı ve genellikle şehir içinde kullanacağım için düşük hacimli fazla yakmayan bir model (GT250R :queen:) istediğimi söyledim. ve dün beni iş yerinin oradaki bahçeli evlerde bir motor satıcısına götürdü. ilginçtir ilk gördüğü GSX 600R ı babam çok beğendi ve bundan almak istemez misin dedi? karşı çıktım tabiki.sonra gidonu yüksek cruiser leri çok beğendiğini onlardan bir tane alırsam daha karizmatik olacağımı tavsiye etti onada karşı çıktım tarzım değil dedim :queen: neyse motor satıcısıyla konuştuk anlaştık.o civarlarda bir GT250R bulursa satılık bana haber verecek. ama babamın GSX-R almamı istemesine hayret ettim. Alsammı acaba :queen:

zaten bize ait olan bi honda beat var (bilmeyen varsa markası honda diye süper bişey sanmasın rezil bi motor) oturduğumuz ilçede kullanıyorum.
onu motordan saymadığım için ben de kendi maaşımla kendişme ait olacak 250 cc güzel bi motor almaya karar vermiştim. ama ilk beni her zaman anlayan nişanlıma açtım mevzuyu "ben de severim ama madem bişey alacaksın o zaman önce araba al" dedi.
ana gibi yar bağdat gibi diyar dedim anneme söyledim "araba olsa neyse de sen yılda kaç kere kullanacaksın ki onu, sanki çok geziyorsun da" dedi.
hadi dedim erkek adamın halinden erkek adam anlar, "baba ben motor almayı düşünüyorum yardımcı olur musun" dedim, "araban var mı ki motor alıyorsun" dedi.
yani arkadaşlar motor alma düşüncesi olan arkadaşlar kesinlikle düşüncelerini hiçkimseyle paylaşmasın. parayı biriktirsin (veya kesinlikle tavsiye etmem ama alacaksa kredi alsın) gitsin motoru alsın, önce nişanlısına/sözlüsüne/vs.sine götürsün "aşkım bak motor aldım ilk sana gösteriyorum süpriz yapmak istedim müsaitsen biraz gezelim mi" desin. orada işi bittikten sonra eve gelip "annecim babacım bakın motor aldım, nasıl?" deyip tebessümle yüzlerine baksın, emin olun daha hızlı yumuşayacaklardır belki de hiç bozulmayacaklardır.

Babana ihtiyaç duymayacan zamanı bekle ve kendi işini kendin hallet bence

Hiç bir baba evladını tehlikeye atmak istemez

Ona bisikletin bile trafikde tehlikeli olduğunu sonuçta onunda iki tekerlekli bir taşıt olduğundan bahset. Belki düşüncelerini değiştirmesinde bir nebze olsun fada sağlayabilirsin :)

bisiklet trafikte gitmiyo yalnız

PsyRider a katılıorum
Bence babanızla konuşmayın direk valide sultanla görüşün anneniz ikna eder babanızı =) =) pc niz duvarlarınız her yer motor olsun... koleksiyon bile yapın sonra çağırın babanızı odanıza gösterin herşeyi biraz da gözlerinizi doldurun 1 hafta sonra motor kapınızın önünde olur =) :cat::bounce:

Ben ilk motorumu annemler tatile çıkınca aldım babam bozuldu ama snra alışıt onu sattım daha motor yok dedi kazalar atlatmıştım çünkü.Liseden bir kaç dersim vardı vermedğim bana kendi dediki derslerini ver motor alcam.Bir hafta üsenmedim ders çalıştım derslerimi verdim motorumuda kendi elleriyle aldı bana:mrgreen:

Ben İkna ettim bide Çalısıyom dükkanda babama dedim baba ben gezmek için almayacamki iş için alcam dedim(yalana bak) hem iş hem gezmek motosiklet alıpda gezmemek olurmu beahhh . seneye alıom motoru ve ehliyeti...... :)

:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben aldım geldim kapnın önüne koydum eve çıktım akşam bana sen motormu aldın dedi evet dedim oda iyi dedi :)
ama aynısını annem için söyliyemicem bi ay çamaşırlarımı yıkamadı :)

asm

Bazı babalar çocuğuna motoru maddi yönden de sıkıntılı olduğu için alamayabilir.

İşin birde manevi boyutu var. Manevi boyutu ise çocuğa birşey olma ihtimalidir. (gerçi bu Allah korusun her alanda olabilir)

Ben 2 yıl manevi boyutunu aşamamıştım.

Aşmaya giden yol biraz çetin olmuştu ama şu an durum gayet iyi maşallah.

Lakin yeni bir motor istersem muhtemelen aynı dönemlerden geçerim.

Benim taktiklerim çok gıcıktı ve babamı fena halde öfkelendirmişti yer yer. (aslında bir babanın hakettiği şeyler değildi ama...)

Yahu babayı ikna etmek genelde daha kolay anneye göre önemli olan kale anne... Babam gizliden alıcam bene sana annenin yanında konuşma diyor,annemin ağzını yokluyorum hayatta diyor...Hadi benim durumumu geçtim anneni ikna edersen o babanı ikna eder eninde sonunda;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar