Az kaldı bende öbür tarafa gidiyordum...

12 Eylül günü, Adana Ruh Sağlığının ordan Correfoursa ya gidiyordum artçımla birlikte. Yol boştu. Bende sol sinyal verip göbeğe doğru yönlendim sola dönemk için... Tam o sırada arkamdan manyak gibi kesintisiz bir korna sesi ve sol şeritten hızla gelen ford Transit Pikap bana yaklaştı. Ben sola dönmeyi iptal edip yolun sağına kaçayım dedim... İyiki de öyle yapmışım...Yoksa adam üstümüzden geçecekti. Sağa kaçınca Kamyonetin şöför mahallini kurtardım ama Kasayı kurtaramadım. Kasası benim motorun arka sepetliğine çarptı. Çarpmanın şiddetinden Sepetlik kırıldı... Tekerlerine doğru kayarken, ön freni sıkarak motorun arkasını açığa aldım. Arkamdaki artçıyı kurtardım. Ama ben arabanın sağ kapısına girdim... Araba geçtikten 200 metre sonra durabildi... Bizde devrildik tabii... Benim avucum kanıyordu Sol elim yırtıldı...Ve sol serçe parmak kırıldı... Ayağımda ise sandalet vardı sol ayağım yüzüldü... Açıkta kalan taraflar tabii... Neyse motoru ustaya, Kendimizide hastaneye attık. Elimiz dikildi alçıya alındı... Pansuman filan sonra sürücü ie ben alkol muayenesi rutin işlemler, Akşamı bulduk. Adam oruçluymuş iftara yetişmek için basmış meğerse.. Niye hızlı gidiyorsun dedim. Oda ben hızlı gitmiyordum dedi... O zaman fren yapsaydın beni görünce yavaşlasaydın... Oda ne dese beğenirsiniz.. Fren yapsam takla atardım... Eeee madem tfren yaptığında takla atacak kadar yavaş gidiyordu yani :))) Şunu öğrendim 33 yıllık motosiklet yaşamında... bu ilk yaralanmalı kazam... Sen nekadar dikkatli olsanda başkaları senin kadar dikkatli değil. Ne olursa olsun Eldiven takmak lazım... Eldiven takmış olsaydım avucum yaralanmazdı, parmağım kırılmazdı... Motor sürerken ayağına ne olursa olsun sağlam bir ayakkabı giymek gerekiyor. Birde hiç ihmal etmediğim bir şey kaskın mutlaka takılması gerekiyor. Kaza anında soğukkanlı olmak gerekiyor... Soğukkanlı olmasaydım öleli bayağı olmuştu. Birde mutlaka tam güvenlikli giyinip motokros çalışın... Ben eski motokrosçu olduğum için, motor hakimiyetini tam sağladığımdan, Fazla hasar almadım. Bunun yani motokros deneyiminin faydasını Adana'dan bozyazıya giderken Mıcıra girdiğimde gördüm motoru devirmeden kaymadan çıktım ordan... Bu nedenle chopper, racing, yada scooter ne kullanırsanız kullanın mutlaka motosikletinizi iyi tanıyın ve motocross deneyimini yaşayın...Tam koruma de olduğunda kazalarda şansınız fazla olur. Bunu niye anlattım sizle bir deneyimi paylaşmak adına... Yeğenim 30 Milyara honda motosiklet almış, Arkadaşıyla Motor gezisine çıkmışlar... Ancak İller Bankasının orda süratli giderken bariyere girmişler... Sürücü olan yeğenim yoğun bakımda...Nedeni Kaskı ve Koruma elbisesi yok...Artçı olan yeğenim de de muhtelif kırıklar ve parçalanmalar var ve bir kaç platin takıldı... Nedeni onda da koruma elbisesi yok... Eğer aldığı motordan haberim olsaydı... Asla onları kasksız ve korumasız bindirmezdim motorun kontak anahtarlarına el koyardım. Elbiselerini ve kasklarını getirecekleri ana kadar vermez ve motoru bunlar alınıncaya kadar kilit altında tutardım...Birde Adana'nın yolları çok bozuk insanın motosikletle sürat yapması için deli olması lazım...Zaten şehir içi yolda ne sürati... Düşüncesizce ve bilnçsizce binilen motosikletin işte sakıncaları... Şimdi yoğun bakımdaki yeğenim iki saat te bir dondurulup, gevşetiliyor... Çünkü beyine bir ödem sıvısı gitmesini engelliyorlar... Kaskı olsaydı bunu yaşamayacaktı... Sıvıyı sanırım enjektörle alıyorlar... Halen durumu kritik... Aile perişan tabii... Bende gidip gelip durumlarına bakıyorum... Neyse herkese bol keyifli kazasız ve güvenli motosiklet sürüşleri diliyorum arkadaşlar...

çok geçmiş olsun umarım yeğenleriniz eski sağlığına kavuşur.

sizede geçmiş olsun yalnız şu cümle dikkatimi çekti ''frene bassam takla atardım'' ilginç demekki 150 üzeri bi süratte geliyormuş arkadaş... buda ilginç
trafikte bunlardan sürüyle var toplumda ehliyet sahibi olan bireylerin %80 lik bi bölümünün ehliyetleri toplanması gerek............tecrübeli sürücüler hayatta kalabilsin........

son olarak eski bi endurocuymuşsunuz, kesinlekle katılıyorum fikrinize enduro yapmak mükemmel bi eğitim, kendimde bazen amatör olarak yapıyorum normal yolda işe yarıyor gerçekten bozuk bi zemine girince tedirginlik bile yaşamadan engeli aşabiliyorsunuz.

çok geçmiş olsun.yeğenleriniz en kısa sürede iyileşir. Koruma şart bi kez daha anladım...

Ben 1975 yılı İç Anadolu Bölgesi Motocross şampiyonu idim. Ancak Yaşım 18 üstü olmadığı için ödülüm geri alınmıştı daha sonra O ödülü tekrar aldım... Birde 1978 Yılında Polonya da Motocross birincisi olmuştum. O zaman Motorum ural'ın Gear modelinin enduro modifiyelisiydi... Şu an 50 yaşındayım ve halen motosiklete biniyorum. Araba cazip gelmiyor. Bir tane 4 silindir yamaha topluyorum... Param oldukça alıyorum parçalarını... Bakalım ortaya nasıl bir chopper çıkacak? Tüm işçiliğini kendim yapıyorum... Takıldığım yerde tabiiki Halit amcadan yardım alıyorum... :) evet Enduro deneyimi ve tam koruma şart...

Sana çarpan sürücü kendi sözüyle yalanını yakalatmış. Hem hızlı gitmiyordum diyeceksin, hem de yavaşlasam takla atardım diyeceksin. Yahu sen neredesin? Şehirde normal trafikte mi, yoksa yarış pistinde mi? Önce bunu anlayalım. Bütün sürücülere her zaman şunu hatırlatırım. Kent yolları yarış pisti değildir. Her zaman kulağıma küpe olan bir şoför özdeyişini sizlerle paylaşayım. "Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler. Sana ve yeğenine geçmiş olsun, acil şifalar. İnşallah bu son olur.

çok geçmiş olsun.....korumasız binmemek lazım....bende yeni mont ve eldiven aldım...allah şifalar versin....

Çok Çok Geçmiş Olsun Abicim Böyle Asalaklar Çok Var Trafikte Otobanda Vs.. ALLAH Seni Korumuş Dualarım Hep Üstünüzde. ALLAH HEpimizi KAZADAN Beladan Uzaklaştırsın Ve Korusun.
Abi Bunlar Ehliyeti Bakkaldan Alıyolar Yaf :p

Buyuk geçmiş olsun. İnsallah tekrarını yasamassınız. Birde su tamamen kendi emeginiz sonucu ortaya cıkacak motoru merak ettim dogrusu...

Büyük geçmiş olsun .Umarım son kazanız olur.

Bu arada o sürücü içinde söylenecek çok şey var ama yapacak birşey yok.

büyük geçmiş olsun

yegenlerinizede ve Allah acil şifalar versin

geçmiş olsun çok üzücü kazalar yaşanmış' uyarı niteliğinde paylaşımınız için teşekkürler.
yeğeniniz ve sizde sağlığınıza bir an kavuşmanız dileklerimle tüm motosikletci kardeşlerimizi yeniden etrafımızdaki çanavarla dikkat edelim ve tam koruma ....

Size geçmiş olsun der yeğenlerinize de acil şifalar dilerim.
Benimde trafikteki en büyük korkum kendim değil başkaları.

anlayışa bak ben takla atmayım başkasının üzerinden geçeyim ne biçim insanlar war sen arabayla takla atmaktan korkuyosun ama motorlu insanı zor duruma sokmaktan korkmuyorsun yazıklar olsun böyle insanlara .. sizede çok geçmiş olsun yiğeninizde inşallah eski sağlığına kavuşur en yakın zamanda..

kask korkunç derece de saçlarımı döküyor hatta kel kaldım neredeyse irsi nedenlerde var ama ben kendimden 4 yaş büyük abime deli gibi bağırdığımı hatırlıyorum . bende habersız motoru aldıgı ıcın degıl ehliyetsiz oldugu için degıl kasksız bindiği için bu konu arkadasın akrabası nın olayı üzerine yazdım

siz siz olun dikkat edin artçınıza bir şey olursa başınız büyük belada hele ailesi dava açarsa . kask dizlik şehir içi mutlaka . şehir dışı için ise korumalı mont dizlik dirseklik . kask . ayakkabı . sırt ve böbrek muhafazası bunları takın allah korusun 80 km civarı hızla düşsenizde çok büyük yaralar almazsınız

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun. umarım yeğeniniz sağlığına kavuşur. acil şifalar dilerim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah Yeğeninizin yardımcısı olsun.Sizlerin de.Kısa süre önce bir darbe aldığım için
yeğeninizin durumunu anlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar