- Konu Yazar
12 Eylül günü, Adana Ruh Sağlığının ordan Correfoursa ya gidiyordum artçımla birlikte. Yol boştu. Bende sol sinyal verip göbeğe doğru yönlendim sola dönemk için... Tam o sırada arkamdan manyak gibi kesintisiz bir korna sesi ve sol şeritten hızla gelen ford Transit Pikap bana yaklaştı. Ben sola dönmeyi iptal edip yolun sağına kaçayım dedim... İyiki de öyle yapmışım...Yoksa adam üstümüzden geçecekti. Sağa kaçınca Kamyonetin şöför mahallini kurtardım ama Kasayı kurtaramadım. Kasası benim motorun arka sepetliğine çarptı. Çarpmanın şiddetinden Sepetlik kırıldı... Tekerlerine doğru kayarken, ön freni sıkarak motorun arkasını açığa aldım. Arkamdaki artçıyı kurtardım. Ama ben arabanın sağ kapısına girdim... Araba geçtikten 200 metre sonra durabildi... Bizde devrildik tabii... Benim avucum kanıyordu Sol elim yırtıldı...Ve sol serçe parmak kırıldı... Ayağımda ise sandalet vardı sol ayağım yüzüldü... Açıkta kalan taraflar tabii... Neyse motoru ustaya, Kendimizide hastaneye attık. Elimiz dikildi alçıya alındı... Pansuman filan sonra sürücü ie ben alkol muayenesi rutin işlemler, Akşamı bulduk. Adam oruçluymuş iftara yetişmek için basmış meğerse.. Niye hızlı gidiyorsun dedim. Oda ben hızlı gitmiyordum dedi... O zaman fren yapsaydın beni görünce yavaşlasaydın... Oda ne dese beğenirsiniz.. Fren yapsam takla atardım... Eeee madem tfren yaptığında takla atacak kadar yavaş gidiyordu yani
)) Şunu öğrendim 33 yıllık motosiklet yaşamında... bu ilk yaralanmalı kazam... Sen nekadar dikkatli olsanda başkaları senin kadar dikkatli değil. Ne olursa olsun Eldiven takmak lazım... Eldiven takmış olsaydım avucum yaralanmazdı, parmağım kırılmazdı... Motor sürerken ayağına ne olursa olsun sağlam bir ayakkabı giymek gerekiyor. Birde hiç ihmal etmediğim bir şey kaskın mutlaka takılması gerekiyor. Kaza anında soğukkanlı olmak gerekiyor... Soğukkanlı olmasaydım öleli bayağı olmuştu. Birde mutlaka tam güvenlikli giyinip motokros çalışın... Ben eski motokrosçu olduğum için, motor hakimiyetini tam sağladığımdan, Fazla hasar almadım. Bunun yani motokros deneyiminin faydasını Adana'dan bozyazıya giderken Mıcıra girdiğimde gördüm motoru devirmeden kaymadan çıktım ordan... Bu nedenle chopper, racing, yada scooter ne kullanırsanız kullanın mutlaka motosikletinizi iyi tanıyın ve motocross deneyimini yaşayın...Tam koruma de olduğunda kazalarda şansınız fazla olur. Bunu niye anlattım sizle bir deneyimi paylaşmak adına... Yeğenim 30 Milyara honda motosiklet almış, Arkadaşıyla Motor gezisine çıkmışlar... Ancak İller Bankasının orda süratli giderken bariyere girmişler... Sürücü olan yeğenim yoğun bakımda...Nedeni Kaskı ve Koruma elbisesi yok...Artçı olan yeğenim de de muhtelif kırıklar ve parçalanmalar var ve bir kaç platin takıldı... Nedeni onda da koruma elbisesi yok... Eğer aldığı motordan haberim olsaydı... Asla onları kasksız ve korumasız bindirmezdim motorun kontak anahtarlarına el koyardım. Elbiselerini ve kasklarını getirecekleri ana kadar vermez ve motoru bunlar alınıncaya kadar kilit altında tutardım...Birde Adana'nın yolları çok bozuk insanın motosikletle sürat yapması için deli olması lazım...Zaten şehir içi yolda ne sürati... Düşüncesizce ve bilnçsizce binilen motosikletin işte sakıncaları... Şimdi yoğun bakımdaki yeğenim iki saat te bir dondurulup, gevşetiliyor... Çünkü beyine bir ödem sıvısı gitmesini engelliyorlar... Kaskı olsaydı bunu yaşamayacaktı... Sıvıyı sanırım enjektörle alıyorlar... Halen durumu kritik... Aile perişan tabii... Bende gidip gelip durumlarına bakıyorum... Neyse herkese bol keyifli kazasız ve güvenli motosiklet sürüşleri diliyorum arkadaşlar...