Az Daha Kaza Yapıyordum

Ucuz atlatmışsın sende.Geçmiş olsun.Sen ne kadar yawaş olsanda karşındaki o kadar yavaş olmayabilir

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gecmiş olsun
dikkatli olmakta fayda var

geçmiş olsun kardeş Allah daha beterinden saklasın. nekadar dikkatli olursak olalım bu trafik canavarları bizi her yerde muhakkak karşımıza çıkar Allaha emanet gidiyoruz işte.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
size garip gelecek ama
arabalar genelde agresif motosiklet sürücüleriyle uğraşmazlar. ciddiyim.
ne zaman yavaş gideyim desem araba şöförleriyle papaz oluyorum.

------------

*motorunuz yapabiliyorsa ışıklarda kalkışı biraz hızlı yapın ve arabalardan kendinizi ayırın, yapamıyorsanız ışıklarda kendinizi arkaya saklayın ve bırakın arabalar önden gitsin. her halukarda beraber hareket etmemeye çalışın.
*giderken yolu ortalayın ve kesinlikle trafiğin akışından daha yavaş sürmeyin, çok daha fazla arabayla muhatap olmaya başlarsınız.
*yeterince hızlı gidemiyorum diyorsanız en ideali zannımca orta şeridin sağ kısmıdır.
*gözünüz önde olduğu kadar arkada da olsun. sol şeritten giden arabalar(çok nadir istisnalar olmakla beraber) başınıza bela olmazlar onlar zaten sizi normal şartlarda geçmektedir. asıl tehlike sağ şeritten geçmeye çalışan dall..malardır ki genelde bunlar zihnen gelişmemiş otomobil veya minibüs şöförleridir.
*giderken her zaman önünüzde durumu kurtarma boşluğu olsun, bunun için şeridin neresinden gideceğinize duruma göre karar verin. unutmayın motosikletler araçların arasındaki boşluklara sığarlar. önden veya arkadan her türlü tehlike durumunda -kaçacak daha güvenli bir yer yoksa- buralara sığının.
*solladığınız hareket halindeki araçların -hele ki dönüş yerlerinde- hiçbirinden 20-30 kmh den daha fazla hızlı olmamaya çalışın (20 ile bile gitse), her kavşakta her yaya geçidinde gazınızı kısın.
*altınızdaki motor karakterinize uygun olsun. kendinizi kandırmayın, hayal kurmayın, sürebileceğiniz motora binin.

*motosiklet korku değil aksine cesaret ve tam konsantrasyon işidir. yola iyi konsantre olamıyorsanız, ben buna yolu okumak diyorum, bu işi bırakın. endişe nin fazlası dikkat dağıtır, korkuyla bu iş yürümez.

dolmuşum biraz :)
bunlar benim naçizane tecrübelerimdir, geçerliliği tartışılabilir.

ne kadar usta sürücü olsak ne kadar dikkatli gitsek te kaza yapabiliriz, ona da takdir-i İlahi deniyor. bu konuda bize düşen dua etmek :)
Rabbim, hepimizi kazadan, beladan korusun.

cok geçmiş olsun

şu bi gercek neolursa olsun arabalar motorları inatla görmemeye yada görmemezlıkten gelmeye malesef coğu zaman devam edıyorlar.senın bu başına gelene tam anlamıyla ucuz atlatmışsın denılır cok gecmış olsun

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar...

Yavaş gidince araçların daha çok üzerimize geldiği görüşüne katılıyorum :cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
büyük geçmiş olsun emrah kardeşim allah korumuş seni. arabalara pek güven olmuyor, aradan çıkarken sola bakıyorlar bir araba bir motor geliyor görüyor ama arabayı bekliyor motoru beklemeden çıkıyor motor dikkatli ise yırtıyor, yok değilse başına iş alıyor.sen kendinden başkasına güvenme.

Geçmiş olsun... Benim her gün başıma geliyor böyle olaylar şimdiye kadar hep atlatabildim bakalım ne zaman atlatamiicam.

ya abi adam öyle bir geldiki bende arkadayım bacağımı sıyırdı geçti az kalsın gidiyorduk.neyse verlmiş sadakamız varmış yırttık:)

Bu akşam aynısı başıma geldi..Orta şeritte,normal bir hızda ilerlerken arkama arabanın teki yanaştı selektör yaparak..Ben bu ayıya yol vermek için sağ şeride geçmek için aynayı kontrol ediyordumki,araba nerdeyse sıyırtarak solumdan geçti..ilerde ışıklarda yakaladım,camı açtırttım ve sordum.."birader sen beni öldürmekmi istiyosun?"herif indirtme beni aşşağı yürü git filan gibi bişeyler zırvaladı..o sırada işe gidiyordum ve başımı belaya sokmak isemedim..ve fakat benim sorum ve merak ettiğim şudur:
Kafamda kask,eldivenler,dizlikler ve diğer korumalar mevcut iken,bu adam arabadan aşağı inip bana en fazla ne yapabilir?trafikte bu şekilde motoculara dayılanmalarının ve üste çıkmalarının dayanağı ne olabilir?en fazla silahla ateş edebilir bu adam bana,ya da bıçakla saldırabilirki,üstümde giysilerim varken onunlada beni yaralama riski azalıyor..
Cidden çok sinirlendim,ama belayıda uzak tutmak lazım..bide bu araba sahibi bazı lavukları..:pr:
Bu arada tigermbz arkadaş,cidden faydalı şeyleri yazmış,çok güzel özetlemiş..herkesin dikkatini çekmek isterim..

Son düzenleme:
tigerbmz çok güzel yazmış aslında evet arkaya bakmayı alışkanlık haline getirmek lazım + trafiği çok iyi okumak , konsantre olmak ve soğuk kanlı davranmak lazım kaza anında bile..Çıkar böle arada adrenalinci gencler :)

bide motorculara cok deli kullanıyolar derler.bu manyakları(sürekli serit değiştirip milletin öüne kıranlar) hiç kimse görmüyor galiba:pr:

malesef böyle kendini bilmez sapık çok.bu yüzden çevremizdeki dört tekerlilere çok dikkat etmeliyiz.nede olsa arabanın içindeyim bana bişey olmaz şöyle ufak yandan bi dokunur kaçarım diyor.oysa karşıkarşıya gelsen belki ağzını açıp kelime konuşamayacak bir çoğu...neyse geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar