Avrupa'dan Türkiye'ye "motorlu çete" uyarısı!

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bak arkadaşım.
Recep İvedik tarzı yazı yazıyorsun, Kamyoncu Osman dan bahsediyorsun. Alayını sallarmışta Osmanlı tokadıymışta. Sen önce şu yazdıklarına bir okuda ondan sonra benim yazdıklarıma dil uzat.Eğer Kara ambar Şöförler derneğine Üye isen, diyecek bişim yok.
BU serseri diye yazdığı kişilerden biri de ben oluyorum. Demek ki Tüm Chopper ( "Çapır" değil doğru dürüst yazamamışsın bile) KUllanıcıları senin gözünde , kıllıksız serseri ve sürü halinde dolaşan it sürüleri oluyor. Sende o zaman şu yazdılarına bakacak olursak Memleketimin Recep İvediği oluyorsun arkadaşım..Zaten Motorculuğun ne olduğunu, MC 'nin ne olduğunu, Motosiklet kardeşliğinin ne olduğunu bilseydin, yukarda yazdığın o Recep İVEDİK tarzı yazıyı yazmazdın. Onedenle bir daha tekrar ediyorum ... Chopper Motosiklet senin neyine? Sen den olsa olsa Kara Ambar ŞÖförler Derneği Başkanı olur...

Bu serseri diye bahsettiğim kişiler kimler önce onu anla.... Konu başlığında ne diyor?... Dikkatli okursan

-Yasalara uymayan bu motosikletçiler (bütün kulüpler) kendilerini ‘yüzde birler’ olarak adlandırıyorlar. Bunlar, silah ve patlayıcı kaçakçılığı kadın satıcılığı ve uyuşturucu kaçakçılığı kadar, haraç, gasp, cinayet, şiddete dayalı suçlar, işkence organize hırsızlık, dolandırıcılık ve finansal suçları içeren çok-suçlu bir yaklaşımı benimsiyor.
-Esrar ve amfetamin üretim ve dağıtımı dâhil her türlü organize suç etkinliklerine karışan ve kokain piyasasında sağlam bir yerleri bulunan Cehennem Melekleri üyeleri vardır.
-Yasadışı motosiklet çeteleri arası yeni ittifaklar, Türkiye’yi sert uyuşturucuların ileri nakliyatı için bir çapa noktası ve büyük bir hazırlama noktası olarak gören, Güney Doğu Avrupa üzerinden ‘Balkan Rotası kullanılarak yapılan uyuşturucu kaçakçılılığının yürütülmesinde kapasite ve yetenek kazanma anlamına geliyor.
."

Bahsettiğim motorcular bunlar... Yazılarımda Türkiye deki çapırcılardan bahsettiğimi duydun mu?....:bounce:
Neden alındın hala anlamadım?.... :silent:
Tamam ben Recep İvedik olurum... Aman bu arkadaşlar gibi çapırcı olmayayım... :cat::cat:

Bu arada Mc lerden falan anlamam...Hiç ilgimi çekmez... Misyonları nedir hiç merak ta etmedim....

Benim merakım motorlara... Çapırlardan hoşlanırdım ama artık soğudum... Nedeni de yukarda yazılan şahıslardan ötürü...

Dediğim gibi... Ben motor sevdalısıyım... Gurup sevdalısı değil.... Motorun her türlüsüne binerim .....

Unutmadan söleyim... Ben Türkçe yazdım... Çapır yazmamdaki yanlış nerde ?...

Konu benim için kapanmıştır... Şahsıma, polemiği devam ettirici cevap yazılmaması dileğiyle herkesin tekeri düz bassın...:cat::cat:

harleyciler çapırcılar çeteleşiyor nakedciler ss çilerden ve enduroculardan çete olmaz :p
not: Bi motorcu olarak Choper ve Harley kullanıcılarına karşı fobim oluşuyo otomatikmen nedeni nedir bilmiyorum sanırım bi çoğumuzda oluşuyor

CEHENNEM MELEKLERİNİN EUROPOL VERDİĞİ CEVAP
http://www.aksam.com.tr/2010/08/08/haber/pazar/885/cehennemin_turk_melekleri.html

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol, bir rapor yayınlayarak motosiklet çetelerinin Türkiye'deki faaliyetlerinin tehlikeli boyutlara ulaştığını duyurdu. Raporun muhatabı, artık efsaneleşmiş, gizemli grup Hells Angels'ti (Cehennemin Melekleri). Kendilerini Kadıköy'deki merkezlerinde ziyaret ettik.motorcuic

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol, hafta arasında Türkiye'de motosikletli çetelerin son yıllarda hızla arttığını açıklayan bir rapor yayınladı. Raporda adı geçen 'çete', 1948'de Amerika'da kurulan ve 1960'lardan itibaren Avrupa'da 'charter'ları (bir tür şube) açılan Hells Angels MC'ydi (Cehennemin Melekleri Motosiklet Kulübü). Raporda Hells Angels'ın uyuşturucu ve kadın ticareti, organize hırsızlık gibi yasadışı işlerde parmağı olduğu vurgulanıyordu.

Söz konusu kulüp Türkiye'de yaklaşık bir yıldır bulunuyor. Dünyadaki diğer 'charter'larında olduğu gibi Hells Angels Türkiye'de dışa kapalı bir kulüp. Dolayısıyla gizemli bir imaja sahipler. Her bir üyesi takma ismiyle konuşuyor, üye sayılarını açıklamıyorlar ve her isteyen elini kolunu sallayarak kulübe üye olamıyor. Onlar için, dünyanın öbür ucunda da olsa her üye gerçek bir kardeş anlamına geliyor.
Hells Angels Türkiye'nin Kadıköy'deki merkezine gittiğimizde bizi kulübün sözcüsü ve başkan yardımcısı Ronin karşılıyor. Kendisi 34 yaşında bir turizmci. 20 yaşından beri motor kullanıyor fakat kulübe üye olma hayali, başrolünde Marlon Brando'nun oynadığı, Hells Angels'i anlatan 'The Wild One' filmini ilk kez izlediği 13 yaşına kadar uzanıyor. Hayalini gerçekleştirip, kulübü Türkiye'ye getirmesi ise sekiz yıllık uğraştan sonra nihayet geçen yıl gerçekleşmiş. Sorularımızı Ronin'e yöneltirken, 3 Ekim'de tüm dünyadan gelecek Hells Angels üyeleriyle Marmaris - Muğla arasını kat edip birinci yaşını kutlayacaklarını da belirtelim.

EUROPOL'DEKİLERLE BİRLİKTE KAN TESTİ YAPALIM
- Europol'ün raporu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Deli saçması bir rapor, duyunca gülümsedim sadece. Adamlar kendilerine Avrupa Birliği fonlarından daha fazla para ayrılmasını istiyorlar, o nedenle düşman yaratıyorlar. Bizim kamuoyunun bu kadar ciddiye alacağını tahmin etmiyorduk doğrusu. Ellerinde kanıtlar varsa zaten harekete geçmeleri gerekiyor, yoksa bu haliyle iftiradan öte bir şey sayılmaz ve hukuka da aykırı. Bizim de avukatlarımız var, bu iftiraların hesabını dava açarak soracağız.
- Raporda kulübün uyuşturucuyla iç içe bulunduğu, bunun ticaretini yaptığı söyleniyor...
Ben, Hells Angels Türkiye'nin bütün üyelerini bir yere getiririm kan örneklerini vermek için. Europol de bizim sayımız kadar yönetici getirsin. Bakalım kimin kanı temiz, kimin değil...
Bizde bırakın uyuşturucu satıcılığını kullanıcısı da bulunmaz. Hells Angels Türkiye'de üç önemli kural vardır; yalan söyleyemezsin, uyuşturucu kullanamazsın, kardeşlerini aldatamazsın.

SUÇ İŞLEDİ DİYE KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYIZ
Kulübün kimi zaman suçla ilişkilendirilen bir imajı da var ama...
Her toplulukta olduğu gibi bizim üyelerimizde de suç işleme potansiyeli taşıyanlar vardır ama bu kulübün cesaretlendirdiği bir davranış değildir. Mesela Europol'de kirlenmiş bir sürü polis varolabilir, kim 'Europol rüşvetçi bir organizasyondur' diyebilir ki? Ayrıca suç işledi diye kardeşimizi yalnız bırakmayız, sahipleniriz. Cezaevlerinde yatan kardeşlerimize para gönderiyoruz, ailelerine yardım ediyoruz. Fakat suç işlemek kulübün politikası değildir.
- Hells Angels'in, 'İyi bir şey yaptığınızda kimse hatırlamaz, kötü bir şey yaptığınızda kimse unutmaz' sloganından ne anlamalıyız?
Çok basit; üç yıldır Türkiye'de kimsesiz ve engelli çocuklar için, şehit aileleri için bir sürü aktivite yaparken basından kimse yoktu yanımızda. Aileden sorumlu devlet bakanlığından, çeşitli kuruluşlardan plaketler almıştık. Şimdi böyle bir şey hakkında saçma bir rapor çıktığında herkes bizi arıyor...
- Kulübünüze nasıl üye olunuyor?
21 yaş sınırı, Harley Davidson kullanma ve yüz kızartıcı suçlara bulaşmamış olma kriterleri var ama bunlar yeterli değil. Önce kulüp kardeşlerimizden biri size kefil oluyor. Ardından üç aşama var ve her birinde en az bir yıl geçirip sonrakine geçmek için oylamaya tabi tutuluyorsunuz. İlk iki aşamada oyların yüzde 75'ini, son aşamada oyların yüzde 100'ünü alırsanız üyeliğiniz tamamdır.

MOTOSİKLET ÜSTÜNDE YILDA 30-40 BİN KİLOMETRE
- Kulübünüze katılmak isteyenler çok mudur?
Evet bu konuda çok mail alıyoruz ama onlara bunun hiç kolay olmadığını söylüyoruz. Biz kulübe üye değil, ailemize kardeş alıyoruz çünkü. İstanbul, Denizli, Bursa, Marmaris, Side ve Ankara'da Red Devils adında destekçi bir kulübümüz var. Yakında İstanbul'da ikinci şubesi açılacak.
- Diğer motosiklet kulüplerine bakışınız nasıl?
Biz motosiklet camiasının elit insanlarıyız. Hells Angels bu işin öncüsü, diğerleri ancak taklit eder. Diğer kulüpler bazı hafta sonları buluşup piknik yapar mesela, biz zaten bir aileyiz, arada sırada değil her zaman birbirimizin yanında oluruz.
- Motosikletler hayatınızda ne kadar yer kaplıyor?
Bizim ortalama bir kardeşimiz senede 30-40 bin kilometre yol yapar motor üzerinde. İki günde 1500 kilometre gittiğimiz olur, aynı yolu 3 yıldır motor kullanıp gidemeyenler var.

Hells Angels'i Türkiye'ye getirmek için sekiz yıl uğraştılar
- Hells Angels'i Türkiye'ye getirmeye sekiz yıl önce karar verdiğinizi duydum...
Başlangıçta insanlar inanmıyordu getirebileceğimize. Çok ciddi bir propaganda vardı, 'Hells Angels ırkçı bir organizasyondur, Müslümanları kabul etmez' şeklinde. Biz yeterine iyi olduğumuzu düşünüyorduk, Müslüman kimliğimizle girdik sonuçta aileye.
- Sekiz yıl uzun bir süre; zor geçti mi?
Buradaki bütün kardeşlerimiz dünyayı dolaşarak Hells Angels 'charter'larına Türkiye'yi anlattı. O insanları buraya getirdik. İlk başta Türkiye'de Harley Davidson bulunmadığını, insanların eşekle dolaştığını zannedenler bile vardı. Sonuçta dünyadaki bütün 'charter'ların bizim için olumlu oy kullanmasıyla geçen sene 3 Ekim'de kurmayı başardık.
- Kulübün politik eğilimleri var mıdır?
Çok dinli, çok kültürlü, çok uluslu bir kulüp bizimkisi. Japonya'daki Şintoist, Amerika'daki Hristiyan, Fransa'daki ateist olabilir, bu hepsinin birbirine inanmasına ve kardeşliğe engel değil. Bizi bağlayan politik bir ideoloji yoktur ama egemenlere karşı çıkarız. Gucci giymeyiz mesela, kulüp t-shirt'lerimiz vardır, yırtık kovboy çizmelerimiz vardır. Herkesin smokinle gittiği yerlere de bu kıyafetle gideriz.

EYÜP TATLIPINAR
[email protected]

Son düzenleme:
benzinin 3.65 tl olduğu dünyanın en pahalı benzinin bulunduğu ülkede ne harleyi ne davidsonı bana saçma geliyor zaten harleyci kesimin bir kısmı takım elbiseli zengin parayı bulmuş tipşer ne işler olur suçla beyazla kadınla bu tip işleri işi gücü olmayan hayattan hiç bir kaybı olmayan insanlar yapar o insanlarda harleye binemezler ne maddi varlıkları ne konumları el verir.. burası amerika değil 60 ay vadeyle bisiklet parasına harley alasın..

interpolde saçmalamış hani haberde çete üyelerinin altında çin işi 2-3 bin tl lik chopper lar cruiselar olsa inanırdım ona çünkü bu tip gasp kap kaç çeteleri var motorlu adi suçlar işleyen ama harleyci palavra sıkmışlar.

türk mc üyelerinin uyuşturucu,kadın ticareti gibi abuk subuk işlere bulaşacaklarını sanmam, pek çoğunun türkiye de bu işten gelecek paraya ihtiyacları yok kaldı ki bu ülkede bu tip olayların arkasında hangi grupların olduğunu hepimiz biliyoruz.Ayrıca chopper ve cruiser kullananlara kılıksız diyen arkadaş, ayıp sana.Birde özellikle racing ve endro kullanıcıların sevmemesini anlarım, hiç motordan anlamayan kişilere mat siyah hd v-road ve triumph rocket gösterildi hangisini beğendiniz diye, çıkan sonuç yaldır yaldır yanan rocket oldu, kızlar chopper sever unutmayın :) chopper ve cruiser tercih edilmesinin bir diğer nedeni de "iki büklüm motormu kullanılır, ata biner gibi binilir motora " demeleri

Son düzenleme:
Birincisi neden Harley Davidson? mesela dragstar,shadow,vulcan olamazmı mesela...

ikincisi,birinci elemede oyların %75'i ikinci elemede oyların %100'ünü neden ve neye göre almalı?

Birincisi neden Harley Davidson? mesela dragstar,shadow,vulcan olamazmı mesela...

ikincisi,birinci elemede oyların %75'i ikinci elemede oyların %100'ünü neden ve neye göre almalı?
Cevap : Hells Angels Motosiklet Klübü yaklaşık 50 sene evvel aldığı kararla üyelerinin sadece Harley-Davidson markasını kullanmasını uygun görmüştür. Bazı ülkelerde karışık marka motorlara binen üyeler vardır, bu onların ülke kararlarıdır. Sonuçta bu ülkelerde başka motorlara binen üyeler ve Charterlar da Harley-Davidson' a geçeceklerdir. Bu arada Hells Angels MC'nin dünyada Red Devils MC adında resmi destek klübü vardır. Hatta Türkiye'de de var. Bu klüpler karışık marka motorlara binebilirler. Bu da onların ülke kurallarına bağlıdır. Ama sonuçta Red Devils'in de en sonunda bineceği motor Harley-Davidson'dur.

Basitçe ; Chopper tipi motora binen sürücüler sonunda Harley-Davidson'a binmek ister; motor klübü içinde süren klüp üyeleri de sonunda Hells-Angels olmak ister. Kalplerinde yatan budur. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Hells Angels Motosiklet Klübü üyelerini bir süre dener. Resmi süreler vardır ama resmi süreleri uzatmadan üye kabul edilmek başvuru sahibinin elindedir. Deneme süresi içindeki prosedürün de nasıl olduğunu ne siz ne de ben bilemeyiz. Bunun için klübe başvurmuş olmak gereklidir.

Yukardaki bilgilerin hepsine internet marifetiyle ulaşabilirsiniz, özel değildir.

ne cehennem zebanisi ne kırmızı şeytanı kardeşim yakışır mı müslüman adama kırmızı şeytanlar klübüne üye olmak.birde biz müslümanız diyorlar.müslüman adam cennet insanı olmaya çalışır.paradan artık ne yapacağını şaşırmış insan topluluğu bu.Allah islah etsin ne diyeyim.

Yav çok büyüttünüz bu ceketli "ÇAPIRCILARI " . Bak zaten kendileri de yazıyorlar , Türkiye Hells Angels kavga edecek rakibini bulmuş bile, " KAMYONCULAR" . Feribot iskelesinde bir grup kamyoncuyu nasıl denize döktüklerini ballandıra ballandıra anlatıyor amcam. Birbirlerini sonuna kadar yiyebilirler bence hiç sorun yok :) :) :) Devamını merakla bekliyoruz.

İlk sorunuzun cevabı:
Harley kardeşliği.

Yani bizde mesela, endurocular, chopper' cılar. SS' ciler var ya. Onlarınki de "Harley kardeşliği". Japon motosikletleri veya diğer ülkelerin motosikletleri onları hiç ilgilendirmiyor.

İlk sorunuzun cevabı:
Harley kardeşliği.

Yani bizde mesela, endurocular, chopper' cılar. SS' ciler var ya. Onlarınki de "Harley kardeşliği". Japon motosikletleri veya diğer ülkelerin motosikletleri onları hiç ilgilendirmiyor.

Harley kardeşliği çok saçma olmuş.

Bak ben çok güzel bir söz biliyorum, ''motorun ne marka olursa olsun,rüzgar aynı rüzgardır''

Birde şu olay tuhafıma gitti,hani varya şu sloganları,(iyilik yaparsan unutulur,kötülük asla unutulmaz;türünden birşeydi)

Sen iyiliği karşılık almak için yaparsan evet,ozaman unutulduğunuda farkedersin...

Harley kardeşliği çok saçma olmuş.

Bak ben çok güzel bir söz biliyorum, ''motorun ne marka olursa olsun,rüzgar aynı rüzgardır''

Birde şu olay tuhafıma gitti,hani varya şu sloganları,(iyilik yaparsan unutulur,kötülük asla unutulmaz;türünden birşeydi)

Sen iyiliği karşılık almak için yaparsan evet,ozaman unutulduğunuda farkedersin...
"When we do right nobody remembers, when we do wrong nobody forgets" (İyi birşey yapsak kimse hatırlamaz, kötü birşey yapsak kimse unutmaz) ; bir serzeniştir bu, yani eleştirilere alışkınız demek. bakınız : (www.hells-angels-turkey.com).

Bir cümle daha var ; "You wouldn't understand if I could tell" (Anlatabilseydim bile anlamazdın), yani içinde bu aşk olmayanlar sadece dışardan konuşup durur biz de birşey açıklamayız, açıklayabilsek bile sen anlayamazsın demek.

Sonuçta bu insanları şahsen tanımayanlar 62 senedir kendi kendilerine fikir yürütüp, konuşup, ahkam keserler. Bu ne kendilerine bir fayda sağlar, ne de Hells Angels' a bir zarar.

Not : Dünyada ben sizinle tanışmak istiyorum deyen motorculara hayır deyen bir Hells Angel olduğunu sanmam. Belki tanışılsa bu forumlar bile olmaz. İnsanlar da o zaman ilk elden kendi bilgilerini kendileri kazanırlar.

Not : Bu yazdıklarım direkt sana cevap mahiyetinde değil haiz olduğum bilgiyi paylaşma baabındadır.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir insan neden illa bir guruba ait olmak ister?
Birey olamamaktan kaynaklanan psikolojik bir problem var olabilir mi acaba?
Niçin birilerinin emri altina girilmek istenir?
Maddi durum ne olursa olsun, temelindeki kulluk duygusunun bir gostergesimidir tum bu yapilanlar?
Hadi Türk milletini anlarim.
Yillarca Osmanli tebasi diye anilmis, padisahin kullari olmaktan ote gidememis bir toplumun uzantisiyiz.
Cumhuriyeti kurmusuz ama bu sefer de ayni kulluk duygusunu devlete karsi beslemisiz.
Amerika'ya, avrupaya ne oluyor?
Gerçi zevk alabilmek için kendini kirbaçlatan insanlari dusundukçe sordugum soru anlamsiz kaliyor.

Zaman zaman, anlamli ve faydali isler için bir araya gelmek erdemdir.
Ama zamanini sürü ile geçirmek koyunlara mahsus bir haslettir.
Bir koyunun baska bir koyunu isirmasini kardeslik duygusuyla açilamaksa abesle istigaldir.

"When we do right nobody remembers, when we do wrong nobody forgets" (İyi birşey yapsak kimse hatırlamaz, kötü birşey yapsak kimse unutmaz) ; bir serzeniştir bu, yani eleştirilere alışkınız demek. bakınız : (www.hells-angels-turkey.com).

Bir cümle daha var ; "You wouldn't understand if I could tell" (Anlatabilseydim bile anlamazdın), yani içinde bu aşk olmayanlar sadece dışardan konuşup durur biz de birşey açıklamayız, açıklayabilsek bile sen anlayamazsın demek.

Sonuçta bu insanları şahsen tanımayanlar 62 senedir kendi kendilerine fikir yürütüp, konuşup, ahkam keserler. Bu ne kendilerine bir fayda sağlar, ne de Hells Angels' a bir zarar.

Not : Dünyada ben sizinle tanışmak istiyorum deyen motorculara hayır deyen bir Hells Angel olduğunu sanmam. Belki tanışılsa bu forumlar bile olmaz. İnsanlar da o zaman ilk elden kendi bilgilerini kendileri kazanırlar.
Not : Bu yazdıklarım direkt sana cevap mahiyetinde değil haiz olduğum bilgiyi paylaşma baabındadır.

Benimlede tanışmak isteyen bir motorcuya bende hayır demem...

Kardeş,gerçekten bakalım ve gerçeği görelim.

Bir kulübün varoluşunu sürdüre bilmesi için ya çevresindekilerin maddi durumu iyi olucak,yada yasal olmayan işlere başvurucaksın...Bunlar demişki,biz bir kriter oluşturalım,şekli şemali yerinde olan kişiler bizim kardeşimiz olsun,bunuda direk böyle demiyelimde maddeleştirelim...evet,evet maddeleştirelim;''güzel fikir:cat:''

buradakiler ancak çin malı motorlarla çete kurarlar onun da sonunu biliyoruz zaten korkacak birşey yok.

ne cehennem zebanisi ne kırmızı şeytanı kardeşim yakışır mı müslüman adama kırmızı şeytanlar klübüne üye olmak.birde biz müslümanız diyorlar.müslüman adam cennet insanı olmaya çalışır.paradan artık ne yapacağını şaşırmış insan topluluğu bu.Allah islah etsin ne diyeyim.

:cat: :cat: katılıyorum maneviyatı birazcık kuvvetli olan her insan bu tip bir yakıştırma altında olmak istemez biz en başda müslümanız ve ikincisi türküz böyle özenti işler içinde atalarımız güzel bir laf demşler müslüman mahallesinde salyangoz satmak diye...

Bizi trafikte sıkıştırmaya kimse cesaret edemez

Uploaded with ImageShack.us

Türkiye´nin en gizemli motosiklet kulübü Hells Angels

Tuğrul Tunalıgil
--------------------------------------------------------------------------------

Dünyanın en gizemli motosiklet kulüplerinden “Hells Angels” (Cehennem Melekleri), trafik kazasında hayatını kaybeden Türk üyesi Uğur Atak için Almanya’da düzenlenen cenaze töreniyle Türkiye’de yeniden gündeme geldi. Kulübün Türkiye üyeleri faaliyetlerini anlattı.

Harley Davidson motosikletleriyle çöldeki bir Amerikan kasabasından tozu dumana katarak uzaklaşan motosiklet çeteleri resmi, pek çoğumuzun hafızasına Hollywood filmlerinden kazınan bir sahnedir... Özgürlük tutkusunu sembolize eden sıradışı “motorlu yaşam” tarzını benimseyenler arasında suça bulaşanlar olduğu kadar, kendini suçtan uzak tutmak isteyenler de olabilir. Dünyanın en eski ve gizemli motosiklet kulübü olarak bilinen ve Türkiye’de de bir şubesi bulunan Hells Angels (Cehennem Melekleri) ise safını belirleyen bir kulüp... Her ne kadar uyuşturucu ve suçla bağdaştırılsalar da, çizginin “iyi” tarafında yer aldıklarını her seferinde vurguluyorlar. Almanya’daki cenaze töreni sonucu gündeme gelen kulüp üyelerini daha yakından tanımak için kulübün Mecidiyeköy’de aslında bir ‘motor tamir servisi’ olarak kullanılan ana merkezinden yola çıkıyoruz. Bir anda bir garaj kapısı açılıyor ve içeriden sıra sıra motorlar çıkmaya başlıyor. Sesleri adeta gök gürültüsünü andırıyor. Mecidiyeköy merkezinde yolda yürüyenler, işini yapan seyyar satıcılar, bir dakikalığına da olsa işini gücünü bırakıp bu görkemli motorların resmi geçidine şaşkınlık içinde tanıklık ediyor. Harley’lerin üzerinde ağır ağır ilerleyen “Hells Angels” üyelerinin kollarında ölü kafa (death head) dövmesi, siyah deri ceketlerinin üzerinde ise 81 rakamı göze çarpıyor. 81, alfabede H ve A harflerini simgeliyor. Sıra dışı olmak adeta bir yaşam tarzı “Hells Angels” için... Birbirlerine “kardeş” diye hitap ediyorlar. Dışarıya asla kimliklerini açıklamıyorlar. Toplantıları gizlilik içinde yapılıyor, üye olmak isteyenler 5-10 yıl güven testinden geçiriliyor. Komun hayatı yaşadıklarını söylüyorlar. Nitekim, mallar da, paralar da paylaşılıyor bu kulüpte, “Kardeşimin malı benimdir, benim param onundur, onunkisi benimdir, motorunu ödünç almak için söylememe gerek yoktur, gider alırım” deniyor.

Hells Angels düzenin bütün sistemine karşı

Hells Angels üyelerini fotoğraflamak için Santral İstanbul’a gidiyoruz. Kulübün başkan yardımcısı Ronin, kulüpte kod isimleriyle konuştuklarını belirtiyor. Ronin, Cehennem Melekleri’nin felsefesini şöyle anlatıyor: “Biz motosikletli kardeşlik kulübüyüz. ‘Hells Angels’, hakkını koruyabilen ve arkasında duran adamdır. Eğer birisi ‘Hells Angels’ yeleğini giyiyorsa, bu yeleğin üzerinde güneş batmaz. Bu yelek, Amerika’dan Japonya’ya, Japonya’dan Türkiye’ye birçok ülkede giyiliyor. Bizi birbirimize bağlayan şey, birbirimize olan inancımız. Her kardeşimizin kendi zevki vardır. Kimi elektronik müzik dinler, kimi rock... Kimisi gömlek, kimisi tişört, kimisi eşofman, kimisi de jean giyer.” Ronin, “Biz motosiklet kulübüyüz. Çete değiliz. Bu kulübün içindeki üyelerin zamanında bazı şeylere karışmış olması, motosiklet kulübünün genelini bağlamaz. Nasıl organ mafyası işine giren doktor olabiliyorsa, uyuşturucu işine bulaşmış motosikletçi de olabilir” diyor. Nitekim, Hells Angels’ın Türkiye şubesindeki birinci ve en önemli yasak da uyuşturucu kullanımı ve ticareti.
Uyuşturucu kullanan insan, anında kulüpten atılıyor. Kulüp üyeleri, bugüne kadar dünyanın pek çok yerinde Hells Angels’ı kapatmak için davalar açıldığını ama her seferinde masumiyetlerini kanıtladıklarını dile getiriyor. Peki kulüp üyeleri neye karşı? Ronin, bu soruya ilginç bir yanıt veriyor: “Wild One filmindeki Marlon Brando’nun canlandırdığı karaktere de aynı soruyu sordular. O da şöyle cevap verir, ‘Elinde ne varsa, ona karşıyım. Düzenin bütün sistemine karşıyım.’ Hells Angels, dünya nereye giderse gitsin, kendi yolunda giden insandır. Tüketim toplumuna karşıyım, Afrika’daki çocukları aç bırakmak pahasına moderniteye karşıyım.”

Kimi motosiklet tamircisi, kimi de holding sahibi

Hells Angels kulübünün simgesi bir ölü kafa, çünkü kulüp adını bir Amerikan bombardıman birliğinden alıyor. Ronin, mezar taşına “cehennem meleği” sembolü konmasının kulübün bir kuralı olduğunu anlatıyor. Kulübün dinle bir alakası yok, bu yüzden Müslüman mezarına da ‘cehennem meleği’ sembolü konabiliyor. Hells Angels, üyeleri hayatı her şekilde paylaşıyor: Para, iş, güven, şeref... 24 saat telefonları açık. Birisinin başına bir şey geldiğinde, 15 dakikada yola çıkıyorlar. Yeni üyeler eskiler tarafından en az 1 yıl deneniyor. Bazen bu süreç 10 yılı bulabiliyor. Bu yüzden Türkiye’de sayıları sadece 10’larla sınırlı. Kulübe 5 bin Euro giriş parası isteniyor: “Pahalıdır bu kulübe üye olmak. Bize gelecek insanın maddi açıdan da güçlü olması lazım. Biz dünyanın en zengin motosiklet kulübüyüz. Zenginlik de parayla ölçülen bir zenginlik değil, kardeşlikle ölçülen bir zenginliktir. Dünyanın her yanında kardeşlerimiz vardır. Kimisi motosiklet tamircisi, kimi holding sahibi... Kardeşimiz başka bir ülkede ölürse, gidip onu jetle alır geliriz. Bu sorun olmaz.”

Cezaevlerindeki kardeşlerine yardım ediyorlar

Kulüpte çeşitli talihsizlikler sonucu cezaevine düşen bir üyeye, her hafta üyelerden “yalnız değilsin” kartpostalları gönderiliyor: “Suçu kulübün politikalarına aykırı olmamalı. Haklı bir sebepten adam öldürdüyse, bizim kardeşimiz olmasını engellemez. Ailesine biz bakarız. Onun işinin başına kardeşlerimizden biri geçer, işini o götürür. Ailesinin normal hayatına devam etmesini sağlarız. Kendisi bizim onunla beraber olduğumuzu bilir.”

Kulübün Kuralları

* Harley sahibi olmak.
* Vücuda Death Head (ölü kafa dövmesi) yaptırmak.
* Uyuşturucu kesinlikle yasaktır.
* Kan testi yaptırmayan üye kulüpten atılır.
* Kardeşlerine yalan söyleyemezsin.
* Yüz kızartıcı suçlara bulaşamazsın.

14.08.2010
Foto:Barış Acarlı

buraki üyeleri bizim simitçi mideyeci işporta mafyasını bile dize getiremez ne suçu ne örgütü oluyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar