Ateşleme Sorunu

Motosikleti
Mondial 125 MH Drift
Merhaba motordaki sorun ateşlemesinin zayıf olması motor çalışıyor ama ısınınca falan gaz yemiyor stop ediyor yüksek devirlerde tekleme yapıyor gayet iyi şekilde hava yakıt ayarı yapıyorum ama yine de tekleme yapıyor ateşleme neden zayıf olabilir buji piposunu çıkartıyorum bujiye tutuyorum kabloyu ama nerdeyse hiç elektrik gelmiyor çok az geliyor. Ayrıca motor el marşı ile çalışmakta zorlanıyor ayak marşında hiç sorun yok ilk vuruşumda alıyor ayak marşında bir sorun yok el marşında gaz pompalamadan almıyor. Motor mh drift 125

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
alternatör sağlıklı çalışmıyor gibi

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
bujiyi kontrol ettinizmi yağlanma fln varmı ?

Motosikleti
Mondial 125 MH Drift
Bujiyi kontrol etmedim ama ocak ayında değiştirmiştim. Orjinal NGK buji taktım ama taktığımda da bu sorun zaten vardı.

Motosikleti
Arora kasırga
Özellikle ısınınca teklemesi bana bobinin arızalı olabileceğini düşündürdü
Avometren varsa bı ölçüm yapmayı dene

Motosikleti
Mondial 125 MH Drift
Buji kablosu ile şase arası ölçüm yaptım ama beyinde gelen siyah beyaz kablo ile şase arasında ölçüm yapamadım. Şase ile buji kablosu arasındaki ölçüm 2.x ohm çıkmıştı sanırım

Motosikleti
Arora kasırga
Yeni bobin değerlerini bilmeden ezbere konuşmak yanlış olur
Parçacıda yeni bobini ölçüp sonra değistirmeni tavsiye ederim

Motosikletlerde alternatör yok ki. Stator var ama aküyü gayet iyi şekilde şarj ediyor.
Bundan tam olarak emin misiniz?

Alternatör, adından da belli olacağı üzere, mekanik enerjiyi alternatif akıma çeviren, yani akımın her iki alternansını da üreten, rotor ve stator dan oluşan yapı. Motosikletlerde marş, şarj ve sonrasını sağlayan elektrik akım kaynağıdır.

Stator ise sadece bobin sargılarıdır ve akım burada oluşur.

Motosikleti
Mondial 125 MH Drift
Bundan tam olarak emin misiniz?

Alternatör, adından da belli olacağı üzere, mekanik enerjiyi alternatif akıma çeviren, yani akımın her iki alternansını da üreten, rotor ve stator dan oluşan yapı. Motosikletlerde marş, şarj ve sonrasını sağlayan elektrik akım kaynağıdır.

Stator ise sadece bobin sargılarıdır ve akım burada oluşur.
Evet alternatör varmış. AC elektrik üretilip daha sonra DC kaynağa dönüştürülüyormuş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önerdiğiniz ateşleme bobini var mı. Yoksa herhangi bir bobin alsam olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar