Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

Bir de bu çıktı. Neymiş, dine saygı duyacakmışız... Ne diyorsunuz biraderlerim? Ben herhangi bir dinin doğru olduğunu düşünsem o dine mensup olurdum zaten. Yanlış olduğunu düşündüğüm bir şeye neden saygı duyayım? Söylesenize Müslüman kardeşlerim, Yahudiliğe ya da Hristiyanlığa ne kadar saygı duyuyorsunuz?

Dine saygı duyulmaz, insanların inanç özgürlüklerine saygı duyulur. Saygı duyulmakla da kalınmaz, bu özgürlük savunulur, kollanır, korunur.

Ey Müslüman kardeşim, bugün senin camiye girmeni engellemek isteyen olursa emin ol o caminin önündeki direnişe katılanlardan biri ben olacağım ama İslama hiç saygı duymuyorum. Kusuruma bakma...

Hay ağzını.... :p

Eller dert görmesin, beni zahmetten kurtardın. %100 aynı görüşe katılmaktayım.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende Humanistim.
Yalniz bi çarparsam bide yer çarpar :cherry:

şimdi bende sizin yaptığın yorumun ne noktasına, virgülene kadar katılmıyorum...
ama sizin düşüncenizdir deyip, yadırgamadan sadece saygı duyuyorum....
islam dinine hiç saygı duymuyorum deyip, söylediklerinizin tersine hareket etmekte yazdığınız yazıyla ne kadar bağdaşıyor, bilemiyorum...
dininin yani Allah'ın emrektiklerini yapıyorlar insanlar....
ve ben ibadetimi yapıyorsam, kimse benim yaptığım ibadetle alakalı yorumda yapamamalı, inancıdır deyip saygı duymalı...
neyse yazdığınız yorumdan sonra sözün bittiği yere geldik....
ne kadarda anlatsak birbirimizi anlayamacağımız aşikâr....
iyi geceler dilerim....
bu konu benim için bitmiştir...

---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:14 ----------

Güzel kardeşim sana karşı bi saygısızlıkmı yaptım da saygısızlık görecegim?
ağabeyim bana saygısızlık yaptın demedim..
yanlış ifade kullandım herhalde, özür dilerim...
lakin inandığım din hakkında kalkıp hiçbirşey bilmeyip yorum yapanlar için söyledim...
neyse hepinize iyi geceler dilerim....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ben bir ömür mide bulantısı çekmeye razıyım, yeter ki başka kimse ölmesin...
Iyi de bugüne kadar ölenler ne olacak?
Onlar mide bulantisi bile çekemeyecek artik.
çünkü yoklar.

Yani mevzuyu senin mide bulantin, baskasinin gastiridi, bir baskasinin hemoroidi meselesine indirgersek iyice is içinden çikilmaz hale gelir.
Bu isin içinden ben mazlumun yanindayim diye siyrilmakta mûmkün degil.
Mazlum olan kim?
Neye göre mazlum?
Bak filistin-israil meselesi bile konusuldu burada.
Bütün gün tepesine bomba yagdirilarak,çoluk çocuk katledilen Filistinli mi mazlum, yoksa marketten bebegiye beraber alisveris yaparken kendini patlatan bir filistinli yüzûnden havaya uçup parçalanan israillimi?

Konuya gelecek olursak,
yillarca anadilini konusamayan, bir çok haktan mahrum edilmis çogu kürt,bir halk mi mazlum,
senin siran geldi deyip, askere alinan ama bir gece uyurken Rpg mermisiyle havaya uçan yada yolda yûrûrken mayina basan, kimi kürt, kimi tûrk gençlermi masum?

Yani bu isin bir tek dogrusu yok.

Kisacasi fikirlerini yadirgamiyorum ama kendi deger yargilarinla mazlum tespiti yaptigin zaman(gerçi baskalarinin deger yargilariyla yapmaktan iyidir)bir yerde yaniliyor olabilecegin gerçegini de aklindan çikartma.

Motosikleti
750x
şimdi bende sizin yaptığın yorumun ne noktasına, virgülene kadar katılmıyorum...
ama sizin düşüncenizdir deyip, yadırgamadan sadece saygı duyuyorum....
islam dinine hiç saygı duymuyorum deyip, söylediklerinizin tersine hareket etmekte yazdığınız yazıyla ne kadar bağdaşıyor, bilemiyorum...
dininin yani Allah'ın emrektiklerini yapıyorlar insanlar....
ve ben ibadetimi yapıyorsam, kimse benim yaptığım ibadetle alakalı yorumda yapamamalı, inancıdır deyip saygı duymalı...
neyse yazdığınız yorumdan sonra sözün bittiği yere geldik....
ne kadarda anlatsak birbirimizi anlayamacağımız aşikâr....
iyi geceler dilerim....
...

katılıyorum:cat:

arkadaşlar olayı dine bağlamayın...
buradaki ana amaç pkk nın haklı olup olmadığıydı....
pkk yandaşlarının ne düşündüğü ,pkk ve yandaşlarının karşıtlarının düşünceleri idi...
konuyu önce kürtlere şimdide dine bağlamayın...

otopsici kardeşim...senin söylediklerin benimkileri çürütüyor..
ama benim gördüğüm,tanıdığım ,doktor,avukat polis,işadamı milletvekili v.b olmuş ve cillop gibi yaşayanlarda senin söylediklerini çürütüyor...
şöyle şöyle oldumu diyorsun...olmadı bana..
peki senin bindiğin belediye otobüsü sen içindeyken yakıldımı???
dükkanının tüm camları yerle bir edilip yağmalandımı???
devletinin olmazsa olmazı türk polisi (yerine koy kendini) üstüne molotof atılıp yakıldınmı???
bombalarla tuzaklarla bebecikler kadınlar çocuklar gözünün önünde sebepsizce anlamsızca öldürüldümü????
önce şunu yine söylüyorum..bunları kürtler yaptı- yapıyor demiyorum...
pkk yapıyor...içinde kürt te olabilir,türkte ermenide...
sen şunu yapıyorsun da demeden..
ortalığa....
sırf kürtsün diye pkk yı haklı görmenmi gerekiyor diye soruyorum..pkk haklımı diyorum....

seninle ve burada tartışan birçok arkadaşımla ama forumda ama yüzyüze samimiyetimiz var..az çok tanıdığım arkadaşlarımı kırmak yada tenkit etmek gibi bir niyetimde yok...
ama Türkiye cumhuriyetinde sadece türk ve kürt ırkı yaşamıyor...mesela ben istanbulda doğup yaşamama rağmen boşnaklarla içiçe büyüdüm ve hala onlarla yaşıyorum...Allah razı olsun onlardan..diğerlerini yazmıyorum şimdi.....neden başka kimsede problem çıkmıyor merak ediyorum....
Türkiyeyi bölmeye çalışan, kürt kardeşlerimizi olduğu gibi bir çok kimseyide kandıran pkk yı haklıymış gibi gösterenlere akıl erdiremiyor,Türkiye bizim dir deyip onu korumak için elinden gelen herşeyi yapan Türk,Kürt , Boşnak v.s kardeşlerimizdende Allah razı olsun diyorum..
ancak...
pkklı olan yada onu destekleyen her kim olursa olsun onlarıda Allah KAHHAR ismi şerifiyle kahru perişan eylesin diyorum...
artık anlaşıldığımı sanıyorum...

bu arada bir ağız öpme mevzusu aldı gidiyor..bana katılan olursa lütfen ağzımı öpmesin..katılıyorum desin yeter...:queen:

Motosikleti
750x
Yani mevzuyu senin mide bulantin, baskasinin gastiridi, bir baskasinin hemoroidi meselesine indirgersek iyice is içinden çikilmaz hale gelir.

Nerden buluyorsun bu laflari :cherry:

Şaka bir yanada.
Vallahi seviyorum MT ortamini.

Başka forumlarda rahat edemiyorum.
Burada tartışsam bile mutluyum :cherry:

arkadaşlar olayı dine bağlamayın...
buradaki ana amaç pkk nın haklı olup olmadığıydı....
pkk yandaşlarının ne düşündüğü ,pkk ve yandaşlarının karşıtlarının düşünceleri idi...
konuyu önce kürtlere şimdide dine bağlamayın...

otopsici kardeşim...senin söylediklerin benimkileri çürütüyor..
ama benim gördüğüm,tanıdığım ,doktor,avukat polis,işadamı milletvekili v.b olmuş ve cillop gibi yaşayanlarda senin söylediklerini çürütüyor...
şöyle şöyle oldumu diyorsun...olmadı bana..
peki senin bindiğin belediye otobüsü sen içindeyken yakıldımı???
dükkanının tüm camları yerle bir edilip yağmalandımı???
devletinin olmazsa olmazı türk polisi (yerine koy kendini) üstüne molotof atılıp yakıldınmı???
bombalarla tuzaklarla bebecikler kadınlar çocuklar gözünün önünde sebepsizce anlamsızca öldürüldümü????
önce şunu yine söylüyorum..bunları kürtler yaptı- yapıyor demiyorum...
pkk yapıyor...içinde kürt te olabilir,türkte ermenide...
sen şunu yapıyorsun da demeden..
ortalığa....
sırf kürtsün diye pkk yı haklı görmenmi gerekiyor diye soruyorum..pkk haklımı diyorum....

seninle ve burada tartışan birçok arkadaşımla ama forumda ama yüzyüze samimiyetimiz var..az çok tanıdığım arkadaşlarımı kırmak yada tenkit etmek gibi bir niyetimde yok...
ama Türkiye cumhuriyetinde sadece türk ve kürt ırkı yaşamıyor...mesela ben istanbulda doğup yaşamama rağmen boşnaklarla içiçe büyüdüm ve hala onlarla yaşıyorum...Allah razı olsun onlardan..diğerlerini yazmıyorum şimdi.....neden başka kimsede problem çıkmıyor merak ediyorum....
Türkiyeyi bölmeye çalışan, kürt kardeşlerimizi olduğu gibi bir çok kimseyide kandıran pkk yı haklıymış gibi gösterenlere akıl erdiremiyor,Türkiye bizim dir deyip onu korumak için elinden gelen herşeyi yapan Türk,Kürt , Boşnak v.s kardeşlerimizdende Allah razı olsun diyorum..
ancak...
pkklı olan yada onu destekleyen her kim olursa olsun onlarıda Allah KAHHAR ismi şerifiyle kahru perişan eylesin diyorum...
artık anlaşıldığımı sanıyorum...

bu arada bir ağız öpme mevzusu aldı gidiyor..bana katılan olursa lütfen ağzımı öpmesin..katılıyorum desin yeter...:queen:

Samet abi sende konuyu açtın aradan sıvıştın.
Biribirimizi yiyoruz dert anlatıcaz diye sen yoksun :queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Valla bu topicten bir sonuç çikarmi bilmiyorum ama en sonunda sevismeye baslayacagiz galiba.:)
Globalizm, kûresellesme filan zaten üç asagi bes yukari bunu isaret ediyor.:p

biraderler kusura bakmayın ama yanlış olayı tartışıyorsunuz
PKK bir terör örgütüdür
bunun lamı cimi yok
ama arkadaşlar bütün kürtleri pkk lı kefesine koyarsa iş değişir
Bu ülkenin Adı Türkiye Cumhuriyeti "Türklerin Cumhuriyeti" değil
burası benim ülkem hiç bir şerefsiz bu ülkeyi bölemez böldürtmem
halt etmişler
emin olun ki hiç bir kürt bu ülkenin bölünmesinden yana da değil
ama türklerden de el insaf etmelerini istiyorum
biraz kürtlere yapılan şeyleri biraz objektif bakarak görün
görün ki o yapılanlara sizde karşı durun kürtler de desin ki
arkadaş bak bu adamlar bizi savunuyor bizde şerefsizlere karşı adamları savunalım

Nerden buluyorsun bu laflari :cherry:

Şaka bir yanada.
Vallahi seviyorum MT ortamini.

Başka forumlarda rahat edemiyorum.
Burada tartışsam bile mutluyum :cherry:

Samet abi sende konuyu açtın aradan sıvıştın.
Biribirimizi yiyoruz dert anlatıcaz diye sen yoksun :queen:
valla zor girdim siteye..birazdan Ankaraya yola çıkacağım..konuyu çankayaya sunacağım...:queen:
şaka bi yana 2 haftadır göçebeyim..1 hafta Kayserideydim,sonra Adapazarı..yarın Ankara..İstanbulu unuttum yaw...
Allah sonumu hayr etsin...:cherry:

PKK bir terör örgütüdür
bunun lamı cimi yok
halt etmişler
arkadaş bak bu adamlar bizi savunuyor bizde şerefsizlere karşı adamları savunalım
ağzını öpecektim..vazgeçtim....:queen:
haydi artık tek ağız olalım,birlik olalım..pkklı itlere meydanı bırakmayalım....

samet abi diye başlıyorum yine, sen beni pek iplemiyorsun ama yine de umudumu yitirmiyorum =)

Şimdi zaten bir çok şeyde özünde düşünceler aynı ama yollar farklı, yorumlar farklı.
Sadece özetlemeye çalışacak olursam pkk'yı daha doğrusu, hiç bir şekilde savaşı, silahla hak aramayı, ırkçılığı, milliyetçiliği tasvip etmeyen bir yurttaş olarak diyorum ki: ''bilmemn naptımının kürtleri'' '' geberin'' '' kahrolsun pkk'' ''mehter marşı'' ''top tüfek'' ''öldürücez'' ''gebertcez'' gibi hır gürle bu lanet savaş bitmedi bitmiyor. topla tüfekle biteceğini hiç ama hiç düşünmüyorum. iki tarafta acılar çekti, haksızlıklara mağruz kaldı ben gidip otobüs bombalayanı nasıl savunurum misal? ama işte her ne kadar pkk o şu bu olsada işleri buraya getiren etmenleri masaya yatırmak buz dağının altını dillendirmek istediğinde birileri ''hain'' sıfatı yiyor bu memlekette dem vurduğum konu budur.

ayrıca senin gibi boşnaklarla iç içe yaşayan bir insan olarak kürtlerle boşnakları karşılaştırmak bence hiç doğru değil. iki ulusa farklı dinamiklere ve tarihe sahip. artı boşnaklar bağımsızlık isteyemezler, toprak isteyemezler çünkü zaten var :) boşnaklar sırpların elinden kaçıp türkiye'ye sığındığında ne mutlu ki onlara el açabildik, hatta eli bırak bedava ''ev'' verdik devlet olarak. 90'larda ohal bölgelerinden sürülen kürt yurttaşlara, gidin dedik. nereye gideceklerini nasıl geçineceklerini söyledi mi devlet? köy yaktı mı? yakmadı mı? bu sorular uzar gider... özetle boşnaklarla kürtleri karşılaştırmak hiç ama hiç sağlıklı bir yol değil.

ne demek iplememek..cık cık cık...:p
peki şimdi (ağzımdan kürt lafı çıkmıyor ama millet görmüyormu ne??) pkk ya karşı birilerini kurtarmak adına.....
,ama kürt ama türk ama bebek kadın çocuk...ne olursa....
pkk lı itler onları öldürürken yada öldürmeden önce daha hızlı davranıp....
(silahını ben veriyorum...)
ateş ederim mi diyorsun yoksa banane mi diyorsun orasını anlamadım????

PKK bir terör örgütüdür
bunun lamı cimi yok
halt etmişler

aynen katılıyorum. Amma velakin mesela Hürriyet gibi köklü bir gazetenin baş sayfasında ''Türkiye Türklerindir''. Yazar böyle bir memeleketiz. Ama işte bunları dillendirince ''hain'' yaftası yeriz. Tartışmak hak getire .. :) Türkiye hepimizindir. Türkü kürdü çerkezi boşnağı.. Bu toprakları kim sever, sayar, huzuru için çabalarsa onundur. Irkı, dini, rengi önemli değil... Ben bunu bilir bunu savunurum.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Konu çok dağılıyor. Editliyorum yazdığımı.
Ama ben okudum.
Hatta kopyaladim.:pl:
Yazdigin sey çok yanlis bir yargiydi iyi ki sildin.
Yazdigin sey hakkinda söylenenlere %100 katiliyorum onu da söyleyeyim.

Benim komigime giden Sinan'in yazilanlari ciddiye alip cevap yetistirmeye çalismasi.:)
Bu olayin din mevzusuna gelmesi ya da siyasi parti mevzusuna gelmesi bizim alisik oldugumuz bir konudur.

Zaman zaman forumda bu tür konular açilir.
Fikirler çarpismaya baslar.
Tabi forum herkese açik oldugu için konu hakkinda babasindan ya da arkadaslarindan ôgrendikleri disinda hiç bir fikri olmayan arkadaslar da konuya katilirlar.
Bu gayet dogaldir.
Fakat konu ilerledikçe bu arkadaslarin fikri biter.
Tabi bu arada bazi kisilere çoktan gicik kapilmistir.
Kapilmistir çünkü onlarin söylediklerinin tersini söylemekte ya da olaya daha farkli daha demokrat bir yaklasim içerisindedirler.
Simdi serde delikanlilikta var.
Bu adama karsi savunabilecegi bir fikir kalmamis ama o adami alt etmek lazim yoksa hirsindan uyuyamayacak.:)
O zaman açik kollanmaya baslanir.
Ilk açik yakalama yeri imzadir.
Nerden biliyon demeyin, ben kendimden biliyorum.:p
Eger imzadan bir açik yakalanirsa saldiri ordan baslar.
Oradaki açik artik neyse, siyasidir, dinidir, ya da baska bir konudur, hemen moderatôrlere sikayet baslar.
Simdi bu forumu yônetenler dangalak ya!
ilk uyari yôneticilere yapilir.
Bu aslinda siz yôneticiler sazansiniz bir poktan anlamiyorsunuz ama Allah'tan ben varim bakin serefsizi nasil yakalasim, gizi gizli din düsmanligi, ya da siyasi propaganda yapiyor diye sikayet edilir.
Ikinci sinyalde okuyucularadir.
Bakin bu din dûsmanidir, ya da bakin bu serefsiz bizim partiye oy vermedi,yani yazdiklarinin hiç bir hûkmü yoktur anlamina gelmektedir.
Yani tartisilan olaylarin bu forumda din ya da siyaset ya da irk meselelerine baglanmasi bizim ilk defa karsilastigimiz bir sey degildir.
Bu forumda ögrendigimiz bir sey vardir ki, lafin bittigi yerde kisisel saldiri baslar.
Bakin kisisel saldiridan kastim fikir tartismasi degil, sahsina direk yapilan saldirirdan bahsediyorum.
Yani bu din ya da siyasi mevzulara fazla takmayin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar