Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

Aslında sorun, şu yaşadığımız memlekette her birimizin eşit haklara sahip olduğu gerçeğini kabul edip etmemekle ilgili. Elbette bir arada yaşayacağız ama "dağdaki çobanla benim oyum nasıl olupta aynı değerde olabilir?" sorusunu sorabilen aymazlık hayatımızın her bir anına damgasını vurmakta. Şeklini şemalini beğenmediğimiz adama apaçi yaftasını yapıştırmamızdan belli bu. Sırf inançlarına uygun yaşamak istediği için üniversiteye almadığımız kızları radikal dinci ilan etmemizden belli. Saymakla bitmiyor ki, AKP'ye oy veren herkes "oyunu satan zavallı cahil"; "çocuğum ana dilinde eğitim görsün" diyen herkes bölücü; Hrant'ın öldürülmesini içine sindiremeyen herkes Ermeni dölü (Ermeni olmak niye kötü birşey onu da anlamış değilim); uzun saçlı, küpeli erkeklerin hepsi homo; homoseksüellerin hepsi de zaten hasta, sapık...

Bu insanların tümü, her biri, tek tek; seninle, benimle aynı hakka sahip bu memlekette. Beğensen de beğenmesen de beraber yaşayacağız kardeş biz bu memlekette. Barış içinde beraberce yaşayalım diyoruz, fena mı ediyoruz? Ya da beğenmeyenler gitsin mi acaba? Buharlaşsın mı mesela? Mümkün mü?

Birbirimizin yaşam tarzına, inancına, en önemlisi haklarına saygı göstereceğiz kardeşler, bu işin başkaca bir yolu yok.

Jonathan Powell'ın bir söyleşisine link vermiştim. Bir de alıntı yapayım bari adamdan: "Hasmınızı asla şeytanlaştırmayın; gayrı insani bir tanıma oturtmayın. Aksi halde, onlarla nasıl müzakere edebilir, kendi taraftarlarınıza bunu nasıl anlatabilirsiniz?"

hay bi daha ağzını öpeyim arkadaş. kelim, küpe takmam :)

tamam arkadaş . kurşun sıkan ,bomba atan , kan döken ,suç işleyen pkk .tamam bu konuda hemfikiriz kimse itiraz etmıyor ,bu konuda sorun yok , peki o sokaklara dökülen masum insanların arabalarını evlerını yakan , beledıye otobuslerını yakan polisi askeri taşlayan ,dükkanlarına kepenk çekip eyleme polis taslamaya çıkan o binlerce o.ç kim? tamam kanı döken pkk ama ,destekçiside çok fazla bunu herkes biliyor . bütün kürtler pkk yandaşıdır demek cok buyuk bi yalandır ve hakarettir , zaten öyle demeye kimsenın hakkı yok diyenınde pkk lıdan farkı yok , ama her millete olduğu gibi onlardada yanlış yolda olanlar var malesef, ben askerde cebinde apo nun resmını taşıyanıda gördüm , benden daha milliyetci ve atatürkcü olanıda gördüm . bir kürt bu ülkede kendıne atalarına zulmedıldıgını haksızlık yapıldığını düşünüyorsa o adam pkk nın eylemlerınden hoşnut olur arkadaş kım nederse desin . şimdi türk bi teror orgutu cıksa ve pkk lıları katletse hepımız gurur duyarız ,bu bi gerçek . tek sorunumuz genelleme yapıyoruz ,biri bi kürde bişey dedığı zaman butun kürtlere söylenmiş gibi algılanıyor. ve sürekli bazı turklerin sizlere ayrımcılık yaptığını ve zulm ettıgını söylüyorsunuz, yaptılarsa bu onların sorunudur butun turklere mal edemezsiniz ,sizin bütün türklerin böyle düşündüğüne ınanmanızla , bütün kürtlerin pkk yandaşı olduğu ınancı arasında hiç bir fark göremıyorum . benim en sevdiğim 3 arkadaşımdan biri türk,biri kürt diğeri ise alevi , ve bugune kadar ne din ne ırk konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık . yazdıklarımın yanlıs anlasılmaması dılegıyle

Moderatör
tamam arkadaş . kurşun sıkan ,bomba atan , kan döken ,suç işleyen pkk .tamam bu konuda hemfikiriz kimse itiraz etmıyor ,bu konuda sorun yok , peki o sokaklara dökülen masum insanların arabalarını evlerını yakan , beledıye otobuslerını yakan polisi askeri taşlayan ,dükkanlarına kepenk çekip eyleme polis taslamaya çıkan o binlerce o.ç kim? tamam kanı döken pkk ama ,destekçiside çok fazla bunu herkes biliyor . bütün kürtler pkk yandaşıdır demek cok buyuk bi yalandır ve hakarettir , zaten öyle demeye kimsenın hakkı yok diyenınde pkk lıdan farkı yok , ama her millete olduğu gibi onlardada yanlış yolda olanlar var malesef, ben askerde cebinde apo nun resmını taşıyanıda gördüm , benden daha milliyetci ve atatürkcü olanıda gördüm . bir kürt bu ülkede kendıne atalarına zulmedıldıgını haksızlık yapıldığını düşünüyorsa o adam pkk nın eylemlerınden hoşnut olur arkadaş kım nederse desin . şimdi türk bi teror orgutu cıksa ve pkk lıları katletse hepımız gurur duyarız ,bu bi gerçek . tek sorunumuz genelleme yapıyoruz ,biri bi kürde bişey dedığı zaman butun kürtlere söylenmiş gibi algılanıyor. ve sürekli bazı turklerin sizlere ayrımcılık yaptığını ve zulm ettıgını söylüyorsunuz, yaptılarsa bu onların sorunudur butun turklere mal edemezsiniz ,sizin bütün türklerin böyle düşündüğüne ınanmanızla , bütün kürtlerin pkk yandaşı olduğu ınancı arasında hiç bir fark göremıyorum . benim en sevdiğim 3 arkadaşımdan biri türk,biri kürt diğeri ise alevi , ve bugune kadar ne din ne ırk konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık . yazdıklarımın yanlıs anlasılmaması dılegıyle

Senin agzinida ben opeyim be pasam...

Sözün bittiği yer ...

Bu yazıyı kullanan kişi SinanAksu
İmzası:Oruç ben seni tutmayayım.. Bekleyenin vardır..

Bu yazı alenen dinle ve dini ibadetlerle dalga geçmektedir.

Bu yazıda herhangi bir hakaret yok. Ama sen ''senden olmayana'' tahammül edemediğin için bunu hakaret olarak algılayıp öyle lanse ediyorsun sanırım. Orucu isteyen tutar, isteyen tutmaz. Ve bu seni zerre kadar ilgilendirmez. Özetle : Sanane???

Siz işinize nasıl geliyorsa öyle anlıyosunuz.İster tutsun ister tutmasın banane ama böyle yazılarla dini vecibelerle dalga geçemez.Yeter artık size laf mı anlatıcam.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Siz işinize nasıl geliyorsa öyle anlıyosunuz.İster tutsun ister tutmasın banane ama böyle yazılarla dini vecibelerle dalga geçemez.Yeter artık size laf mı anlatıcam.

Ha şunu bileydin :bounce:

Motosikleti
750x
Bişey yazıyosun ama laf olsun torba dolsun.Seni bende çok iyi anladım bu konuyu takip edenlerde sen devam et sağdan sağdan(pardon sen şimdi alınırsın ben sağcımıyım diye)sen gitte nerden istersen ordan git :thumright

Nerden istersem ordan gidecegim tabiki :cherry:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Not: Hangi mesaj olduğunu şimdi bulamadım ama biri benim PKK sempatizanı olduğumu yazmış. Her ne idiyse ismin kardeş, halt etmişsin sen...

Pkk değil terör örgütü sempatizanlığı yapıyorsun dedim. Ana dilde eğitim istiyoruz (ama ayrılmak istemiyoz!), önce Türk ordusu dursun sonra silahı bırakırız (dursa da bırakılamadığını gördük) gibi söylemleriniz aynı, fakat sen sempatizan değilsin! Peki üye misin, karşıt mısın nesin sen kardeş? Yalnız tekrar ezildik edebiyatı yapıp bir halt da sen etme..

sözün bittiği yere gelinmiş ve kişisel sataşmalar yine baş göstermiş...
sadece üsteki şu paragraf;
sarıdev Nickli Üyeden Alıntı

Bu yazıyı kullanan kişi SinanAksu
İmzası:Oruç ben seni tutmayayım.. Bekleyenin vardır..
neyi amaçlıyor anlayabilmiş değilim...
neyle dalga geçmeye çalışıyor? yada insanların değer verdiği bir ibadetle nasıl bu şekilde bir hitapla yaklaşıyor?
ister tutsun ister tutmasın beni hiç birşekilde alakadar etmez...
lakin istenilen saygıdır.....

Motosikleti
750x
sözün bittiği yere gelinmiş ve kişisel sataşmalar yine baş göstermiş...
sadece üsteki şu paragraf;

neyi amaçlıyor anlayabilmiş değilim...
neyle dalga geçmeye çalışıyor? yada insanların değer verdiği bir ibadetle nasıl bu şekilde bir hitapla yaklaşıyor?
ister tutsun ister tutmasın beni hiç birşekilde alakadar etmez...
lakin istenilen saygıdır.....

Yahu kimene?
Lafı ortaya atan sizlersiniz,
Sonra üzerine yorum yapan sizlersiniz.

KİMENE?

Dinde zorlama yoktur beyler, ister dinsizdir, ister ateisttir, buna bir şey diyemeyiz.
İster oruç tutar, ister tutmaz herkes kendine.

Pkk değil terör örgütü sempatizanlığı yapıyorsun dedim. Ana dilde eğitim istiyoruz (ama ayrılmak istemiyoz!), önce Türk ordusu dursun sonra silahı bırakırız (dursa da bırakılamadığını gördük) gibi söylemleriniz aynı, fakat sen sempatizan değilsin! Peki üye misin, karşıt mısın nesin sen kardeş? Yalnız tekrar ezildik edebiyatı yapıp bir halt da sen etme..

Terör örgütünden kastın neydi ki? Asala mı? Bırak kardeş yahu :)

Ben neyim? Anlatayım hemen. Benim bir hayat anlayışım, bir duruşum var. Kısaca bunu "ezilenin yanında saf tutarım" şeklinde açıklarsam sanırım yeterli bir açıklama olur. Peki böyle yapınca ne olur? Anlatayım. Tayyip Erdoğan bir şiir okur, adamı hemen içeri alırlar, vekilliğini engellerler... Ben derim ki: Birader yalnızca fikirlerini açıkladı diye bir insanı hapse atamazsınız. Meclise girmesini engelleyemezsiniz. Bu haksızlıktır. Hemen şu soru ile karşılaşırım: Sen ne zaman AKP'li oldun? Gel zaman git zaman hemen hemen aynı şey Hatip Dicle'ye olur. Ben derim ki: Birader yalnızca fikirlerini açıkladı diye bir insanı hapse atamazsınız. Meclise girmesini engelleyemezsiniz. Bu haksızlıktır. Hemen şu soru ile karşılaşırım: PKK'lı mısın lan sen?

Ben aynı duruma aynı tepkiyi veriyorum. Gayet tutarlıyım kısacası. Ama insanlar o sırada kimin yanında yer aldığımla ilgileniyor, ne söylediğimle değil...

Yahu kimene?
Lafı ortaya atan sizlersiniz,
Sonra üzerine yorum yapan sizlersiniz.

KİMENE?
birincisi bu daha ilk yorumum?
bu kadar savunduğunuz yazının ne anlamada geldiğini sordum?
maksadım sataşmak değil, sadece neden öğrenmek...
farkındaysanız ibadetle ilgili neler yazdım...
kimseyi ben, benide kimse bağlamaz o konuda....
lakin saygı duyun ki, saygı bekleyin...

Bir de bu çıktı. Neymiş, dine saygı duyacakmışız... Ne diyorsunuz biraderlerim? Ben herhangi bir dinin doğru olduğunu düşünsem o dine mensup olurdum zaten. Yanlış olduğunu düşündüğüm bir şeye neden saygı duyayım? Söylesenize Müslüman kardeşlerim, Yahudiliğe ya da Hristiyanlığa ne kadar saygı duyuyorsunuz?

Dine saygı duyulmaz, insanların inanç özgürlüklerine saygı duyulur. Saygı duyulmakla da kalınmaz, bu özgürlük savunulur, kollanır, korunur.

Ey Müslüman kardeşim, bugün senin camiye girmeni engellemek isteyen olursa emin ol o caminin önündeki direnişe katılanlardan biri ben olacağım ama İslama hiç saygı duymuyorum. Kusuruma bakma...

Motosikleti
750x
birincisi bu daha ilk yorumum?
bu kadar savunduğunuz yazının ne anlamada geldiğini sordum?
maksadım sataşmak değil, sadece neden öğrenmek...
farkındaysanız ibadetle ilgili neler yazdım...
kimseyi ben, benide kimse bağlamaz o konuda....
lakin saygı duyun ki, saygı bekleyin...

Güzel kardeşim sana karşı bi saygısızlıkmı yaptım da saygısızlık görecegim?

Bir de bu çıktı. Neymiş, dine saygı duyacakmışız... Ne diyorsunuz biraderlerim? Ben herhangi bir dinin doğru olduğunu düşünsem o dine mensup olurdum zaten. Yanlış olduğunu düşündüğüm bir şeye neden saygı duyayım? Söylesenize Müslüman kardeşlerim, Yahudiliğe ya da Hristiyanlığa ne kadar saygı duyuyorsunuz?

Dine saygı duyulmaz, insanların inanç özgürlüklerine saygı duyulur. Saygı duyulmakla da kalınmaz, bu özgürlük savunulur, kollanır, korunur.

Ey Müslüman kardeşim, bugün senin camiye girmeni engellemek isteyen olursa emin ol o caminin önündeki direnişe katılanlardan biri ben olacağım ama İslama hiç saygı duymuyorum. Kusuruma bakma...

Sadece meraktan soruyorum senin dinin ne?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar