Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

Moderatör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
7,511
Ayni dili konusuyoruz (cep telefonu ile girdigim icin ü ö gibi harfleri yazmak cok zor oldugu icin anca bu kadar yazabiliyorum turkce) ama anlasamiyoruz sanirim.
Kürtlerle, Almanlarla, Alevilerle, Bektasilerle, kisaca kimseyle problemim yok, kimseye de antipati yada sempatimde yok. Benim yapacagim yoruma gore sozunuzu geri alacaksaniz, sizde sozunuzu geri alana kadar benimde sizi pkk militani ilan etmemde bi sakinca gormemem gerekir. Ama yinede benim icin once insansiniz, sirf insan oldugunuz, ayni yaradandan geldigimiz icin susuyorum sadece.. Hakkimda istediginiz yorumu yapabilit, hakareti edebilirsiniz, aileme kufur bile edebilirsiniz hatta, umurumda bile degil, cunki sizin dayatmanizla bana ettiginiz hakareti geri almanizi saglamak yerine, size her turlu hakki vererek koseme cekilir susarim.
 
Son düzenleme:
Katılım
21 Kas 2009
Mesajlar
5,302
Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ayni dili konusuyoruz (cep telefonu ile girdigim icin ü ö gibi harfleri yazmak cok zor oldugu icin anca bu kadar yazabiliyorum turkce) ama anlasamiyoruz sanirim.
Kürtlerle, Almanlarla, Alevilerle, Bektasilerle, kisaca kimseyle problemim yok, kimseye de antipati yada sempatimde yok. Benim yapacagim yoruma gore sozunuzu geri alacaksaniz, sizde sozunuzu geri alana kadar benimde sizi pkk militani ilan etmemde bi sakinca gormemem gerekir. Ama yinede benim icin once insansiniz, sirf insan oldugunuz, ayni yaradandan geldigimiz icin susuyorum sadece.. Hakkimda istediginiz yorumu yapabilit, hakareti edebilirsiniz, aileme kufur bile edebilirsiniz hatta, umurumda bile degil, cunki sizin dayatmanila bana ettiginiz hakareti geri almanizi saglamak yerine, size her turlu hakki vererek koseme cekilir susarim.


Sevgili kardeşim.
Ben sana dayatma yapmıyorum.
Aksine sinirli olduğun bir anda, yanlış bir yorum yaptığını düşünerek düzeltebileceğini umut ediyorum.
Eğer düzeltirsen, hakaret olarak algıladıgın ''Saftirik'' kelimesinden dolayı benden senden özür dileyebilecegimi belirtiyorum.

Asıl dayatma, şayet senden özür dilemezsem beni pkk sempatizanı olarak ilan etmendir :)

Hoş gerçi etsende pek ilgilenmem.

Evet senin yapacağın yoruma göre senden özür dileyecektim.
Çünkü senin yorumunda ''Terörist eylemleri pkk değilde, sanki Kürt halkı yapmış'' gibi lanse etmişsin resmen.

Kişisel olarak elbette kimsenin kimseyle bi problemi yok.
Ama yüzyıllardır ortada etnik kökenlerin birbirleriyle aralarında dönem dönem iç çatışmalar yaşandığı aşikar.

Bu yanlıştır.

Dün verdiğim örnekteki gibi ;

Usema Bin Ladin'in İslami eylemleri yüzünden bütün müslüman alemine Terörist damgası vurabilirmiyiz?
Vuramayız.

Peki Türkiyede ki Hizbullah yapılanmasının İslami eylemleri yüzünden Türkiyede ki bütün Müslümanları terörist olarak ilan edebilirmiyiz?
Yine edemeyiz.

Bu verdiğim örnekleri çoğaltmak mümkün.

Terörün iyisi kötüsü olmaz.
Terör terördür.

Evet, senin yapacagin yoruma göre senden özür dileyecektim.
Fakat artık dilemiyorum.
Çünkü görüyorum ki sen söylediklerinizin taviz vermiyorsun.
Bu sebeple ikimizde susup köşemize çekilsek çok daha hayırlı olur bence.
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Tem 2006
Mesajlar
20,993
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu karma toplumu aslinda guzel seyler icin kullanmak lazim, bakin Amerikaya her dil , din ve irktan insan kayniyor icinde. Irlandalisi , Cinlisi , Polonyalisi. Ama hepsi ortak bir devlette bulusup guclerini ortaya koyarak ulkelerinin menfatleri icin calisiyor. Amerikada eyaletler var, adi da birlesmis milletler hatta. Ama sonucta birine nerelisin diye sordugunda Guneyliyim yada Kuzey Orlando luyum demiyor,

Bu ayrimcilik fikirlerinin nelere yol acacagini cok iyi biliyorum bunlar tarihte yasanmis seyler. Turklerde asiri bir idolojik yapi ve koru korune bir seylere inanma durumu hep var. Sorgulamak , arastirmak geregini asla duymuyoruz. Biri yarin desinki Hondanin su bayisi kotu motor satiyor aman alma, hemen inanir etrafimiza da inandirarak anlatiriz. Kimsede dur ben gidip bir bakiyim demez direk inanir. Ne kaybediyoruz ne kazaniyoruz arastirmayiz hayatta , birde inat ederiz....

Simdi bu anlatacagim ornegi asiri sabit fikirlere sabit olan arkadaslar pek begenmeye bilir, ama bazi seylerden ders cikarmak lazim.Ben o bolgelere girip ciktigim icin olaylari kendi gozum ile gordum ve insanlara sorarak ogrendim.

O yuzden yakin tarih ten ornek verecem

Israel ile Filistin arasindaki savasi bir kenara birakin olayin 1960 tarihlerine gidin. O zamanlar filistin koyleri ile Israelliler sorunsuz komsu olarak yasiyormus. Oyle sinir filanda yokmus her yer Israel sinir zaten her sey serbest , her sey ozgur.

Sonra bu toplum yavas yavas basindaki saygin ve onderlik etmek isteyen kisilerin fikirlerini dinleyerek ayaklanmaya ve ayrima, arkasindan da terore basvurdu. (hikaye cok tandiik degilmi)

Teror her iki toplumun gencecik insanlarinin olumune , gerginlige politikacilarin it gibi dalasmasina sebep verdi.

Olaylar o kadar buyudu , ayaklanmalar o kadar cok sik olmaya teror saldirisi o kadar gunluk bir durum olmaya basladiki , cozum artik bu insanlara kendi baslarina kalacaklari bir bagimsiz yasam alanini mecburen vermeye kadar gitti.

Ama dikkat, her Filistinli ben bagimsizlik istiyorum demedi. Tam tamina 2 milyon Filistin asilli Arap Musluman Isralede rahat huzulu aile guvencesi icin de yasamayi secti. Bunu cogunuz bilmez bile burdaki politikacilar bunu soylemezler primleri azalir diye. Zaten ulke nufusu 6.5 milyon dusunun Bunun 2 Milyonu Musluman . Bu adamlarin camileri okullari her seyleri var ve serbest. Ben gordum , sordum sana laf ediyorlarmi Camiye gitmene, ne alaka diyor rahatca. Filistin de kalanlar o ulkenin tum sosyal imkanlarindan mahrum kaldilar, ve icerde aclik sefalat daha buyuk kizginliklari dogurdu. 2 Milyon Musluman ise halen sorunsuz yasiyor.

Filistin de Beyt-Lehem de bir oto parcasi isi yapan bir yasli adam ile gorusmustum. Bize liderlerimiz hep vaadlerde bulundu kendimiz ozgur cok iyi yasariz biz kendi kendimize yeteriz ozgur olmaliyiz diye. Duvar cekilip sinirlar ayrilinca anladik ki bizim ne elektrigimiz var ne su nede yol. Belediyemiz bile yok. Bu sefer o basimizdaki inanlar "Bizi bu hale onlar getirdi onlar bizim azili dusmanimizdir diye " halki daha cok kiskirtmaya basladilar. Sinirin iki tarafinda resmen 100 sene fark var. Gidip gorun ben Bati Seria ya da gordum Israel tarafinida. Geri asla donulmeyecek , asla bitmeyecek bir savasin baslangici oldu bu ayrilik karari aslinda. Siviller aci cekti , bastaki liderler idolojilerini kabul ettirmenin ego tatmini ile mutlu mutlu gezindiler halkin icinde insanlarin gozlerinin icine yalan soylerek.


Sunu anladim. Turkiye bir nimet cennet. Koca bir tarih 80 kusur yasinda bir Cumhuriyet ve ulke birikimi. Kurt halkina , yada Karadeniz halkina yada Ege halkina ayri bir toprak vermek onlari her zaman geri kalmis bir ulke durumuna sokar. Bu fikirler bu konusmalar bitmez ve bu insanlarin kanina giren PKK uyesi serefsizlerin akillarina uyarak elde edecekleri her turlu ayrim gecmis gunlere "biz ne salakmisiz aslinda Turkiyede hayat ne guzelmis " demelerine sebep verir.

Bu neden ile Kurt acilimi kelimesi bile en buyuk tehlikenin baslangic kelimesi. Daha da acisi , bu iste tek kaybecek olan Kurt halkinin ta kendisi. Bu fikirleri ayrimciliklari kafamiza sokan da politikacilarin ta kendisi malesef. Yonetim ile PKK yonetimi arasindaki itisme yuzunden koca bir toplum daha sefil ve kotu gunlere dogru gidecek.

Bu halk kardesligini tek bayrak tek millet mantigini yitirir ise bu ulkenin zengin meyvelerinden bir daha payini alamiyacak sekilde dis bahcenin kapisindaki mandal olarak hayatina devam eder.

O yuzden idolojik fikirlere kapilmadan evel oturup nasil bir yasama giderim diye tarih kitaplarina sorun derim.
Gerçekten bu yazdıklarına inanıyormusun?.......
Doğruluğuna eminmisin?....

Eğer öyleyse birşey yazmamıza gerek yok....
 
Katılım
21 Kas 2009
Mesajlar
5,302
Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Neyse tamam uzamasın.

''Saftirik'' kelimesinden dolayı özür dilerim Lucas.
 
Katılım
13 Ağu 2011
Mesajlar
58
Ya arkadas neyi paylasamiyosunuz ya hepimiz yillardir kardes kardes yasamiyomuyuz ayni vatan icin can vermedikmi.bu vatanin topraklari butun kimsenin parcalamaya gucu yetmez
 
Katılım
21 Kas 2009
Mesajlar
5,302
Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zeda3000

6 gün savaşlarından bahsediyorsan onun tam tarihi 1966 olarak biliyorum.
Birde bildigim kadariyla Israil halkinin %20 lik kısmını oluşturan filistinlilerin kendilerine ait bir bölgeleri var.
 
Katılım
21 Kas 2009
Mesajlar
5,302
Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=1134253&keyfield=

bugün okuduğum gazetenin yazarlarına rastgele bakınırken böyle bir yazı gördüm...Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkmasıyla ilgili olarak ingiliz vizesinden falan bahsediyor...resmi belge falan diyor detayını pek araştıramadım akşam bakacağım...belki aramızda bilgisi olan vardır diye paylaşmak istedim..

Konuya bakmadım.
Ama o gazeteyi bana hergün bedava verseler yinede almam.
 
Katılım
10 Şub 2010
Mesajlar
330
mesele senin gazeteyi alıp almaman değil ki zaten :wiinkk: kişiselleştirmene anlam veremedim...eğer bunun doğruluk payı varsa -ki yazar bunu belgelere dayandırarak söylüyor, o halde tarihi adam akıllı ele alıp irdelemek gerektir diye düşünüyorum...yok eğer aslı astarı olmayan,dayanaksız asparagas yazılarsa,savcılığa gider şikayet ederiz..bu kadar basit..
 
Katılım
17 Kas 2009
Mesajlar
252
Arkadaşlar foruma bişeyler yazıyoruz bazı bilgiler paylaşıyoruz falan tarihe giriyoruz örnekler veriyoruz yaptığımız alıntılarda kaynak gösterebilirsiek bence daha inandırıcı olur...ör:günlerdir üzerinde tartıştığımız bu konu sözü geçen yazı nerden alındı böyle bir olay gerçekten yaşandı mı kim kayıt altına aldı yoksa bu yazı da Nasrettin hoca veya temel fıkraları gibi birilerinin bir yerlerinden uydurup sonradan kendilerine atfettiği bişey mi?sorarım.
 
Katılım
10 Şub 2010
Mesajlar
330
aslında yakın tarihimizde dikkate değer, incelenmesi gereken çok hadise var ama bize aktaranlar malesef kendi ideolojileri doğrultusunda aktardıkları için son zamanlarda gerçeklerin çarpıtıldığına şahit olmaya başladık :farao:
 
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
980
arkadaşlar, sizi sarsmasını ve kalıplaşmış bazı düşüncelerinizi değiştirmesini umduğum bazı sorular yönelteceğim.

- kürdistan diye bir ülke var, kuzey ırak'ta kurulmuş durumda. üstelik refah içinde yaşıyor, para içinde yüzüyorlar. varlığımıza tehdit mi oluşturuyor?
- uyuşturucu kaçıranlar, mafyaya bulaşanlar olduğu gibi; ekmeğini çöpleri eşeleyerek çıkaran, kot kumlama atölyelerinde ciğerlerini ve sağlıklarını tüketen, tarım işçisi olarak batı illerine gidip, trafik kazalarında kamyon kasalarında ölen kürtler de olduğunu hatırlayın.
- savaşla, kanla, öldürmekle bir sonuca ulaşılabilseydi; israil kırk yılda filistinlilerin kökünü kazımış olurdu.
- ırk, din, milliyet gibi ayrımlardan önce, hepimizin insan olduğunu unutmayalım.
- "ne mutlu türküm diyene" sözünden bir kürt alınabilir, bunu bir türkün anlaması zordur. örnek, askerlik günlerimi hatırlattığı için ben martılardan nefret ederim, martı sesinden iğrenirim. çoğunuz martıları çok sever.
- 2005 yılında diyarbakır'a gittiğimde, akşam hava karardıktan sonra şehrin birden boşalması, sokaklarda insan kalmaması beni çok etkilemişti. bir de kaldırımda kazara çarptığım adamın büyük bir korku içinde, defalarca özür dilemesi. adını koyamadığım bir anormallik vardı. 2010 yılında mardin kızıltepe'ye gittim, karayoluyla diyarbakır'a geçtim. insanların sokağa çıkabildiklerini, çocukların sokakta oynadıklarını, bir şeylerin normalleşmeye başladığını gördüm.
- insanın doğduğu, yaşadığı yer bambaşkadır. hep nostaljik anlatımlarda duyduğunuz, mübadele ve göç hikayelerini bir düşünün.
- suriye'li bir türkmenle birkaç hafta birlikte çalıştım. bir gün laf olsun diye, "sizi türkiye'ye alsak ne iyi olur" demiştim. aldığım cevabı hiç unutamam. ne türkiye bizi alır, ne de biz gidebiliriz demişti. burada işim, gücüm, başımı sokacak bir evim var. türkiyeye gelsem hiçim, açım demişti.
- bu ülkede kürtçe televizyon yayını bir tabu idi. kürtçe yayın başladı da ne oldu, ülke mi bölündü?
- şehidimiz diye bağrımıza bastığımız evladın kökenini, askere gönüllü mü yoksa gönülsüz mü gittiğini hiç düşünüyor muyuz? ya zorla askere alınmış, bir kardeşi dağda, bir kürt milliyetçisi ise?
- bir evladı dağda, diğeri askerde olan ana-babayı bir düşünün?
- devletin resmi söylemine bu denli güvenmek doğru mu? batı ilinde, parkta bira içene veya halı saha maçında kavga çıkarana nasıl davrandıklarını çok iyi bildiğimiz polis, kendi askerini "esas duruşta kıpırdadı" gibi sudan bahayle öldüresiye döven komutan, potansiyel terörist gördüğüne ne yapmaz?
- hayat siyah ve beyaz değil, renklerden ve tonlardan oluşmaktadır. ne devlet bembeyaz, kürtler kapkaradır, ne de tersi doğrudur.
- kürt halkına hizmet getirmek için evinden kopup gelmiş, gencecik öğretmenleri, hemşire ve doktorları katleden bir örgüte sempati duymak mümkün mü?
- cahil ve yoksul halkı kandıran teröristler edebiyatını otuz yıldır dinleyip duruyoruz. peki, batı ilindeki tıp fakültesinde okurken kaçıp örgüte katılanı hangi teoriyle açıklayacağız.
- silah gölgesinde, bomba korkusuyla yaşamış nice insanın ruh sağlığı yerinde olabilir mi? güneydoğu illerinde yaşayan vatandaşlar, veya o bölgede askerlik yapmış milyonlarca insanın ruh sağlığını umursayan, bu konuda bir araştırma yapan var mı acaba? gecelerce ölüm korkusuyla yaşamak, yanıbaşında patlayan mayın ve arkadaşının paramparça olmuş cesedini görmek normal şeyler mi?

eğer çocuklarımızı düşünüyorsak birbirimizi anlamak, birlikte yaşamanın bir yolunu bulmak zorundayız.
 
Mersin İl Temsilcisi
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
10,372
NEDENSE;

dağdakiler zorbalıkla dağa çıkarılmışken
gerçek partizanlar şehirlerde gönüllü!!!!

o gönüllüler polis hoşgörüsü ile sokaklarda taş yağdırırken, otobüsleri yakarken; bizler TürkİYE bayrağı astığımız için evlerimiz taşlanıyor, arablarımız kundaklanıyor... bu nasıl hoşgörü????

hayatıma 2 kürt kadın girdi, ikisi de şehitler için ağlardı!
pek çok da dost girdi... ama hiç bir zaman onlar bana arapsın, ben onlara kürtsün demedik.
tek ağacımızın dalı vardı, ve biz o dala tutunduk.
o dal Türkiye idi....

türkiyeli olmak farklıdır, türklüğü faşizanlaştırmak ise çok daha farklıdır ama kürtçülük yapanlar çok daha fazla faşizandır!!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------

haa, bu arada bu konu tartışılırken, Kürt olan Kürdüm, Türk olan Türküm diyor, her birirmiz ne ise o kökenimizi inkar etmeden ve açıklıkla konuşabiliyoruz.
demek ki bir yerlerde özgürlük var, sevgi var, saygı var.
bir motosikletçi öldüğünde anma törenlerine gittiğimizde ayrım yapılıyor mu?
bir markete girip alışveriş yaparken sahibinin orjini nedir diyor muyuz? ırkına göre alışveriş mi yapıyoruz?
ya amerika bize bir bomba atarsa o bomba bizi ırkımıza göre tanıyacak; lazı, çerkezi öldürek, kürdü tanıyıp torpil mi geçecek?

hepimiz aynı gemideyiz ve yine aynı filikalara sarılıp aynı yönde doğru kürek çekeceğiz.
bu geminin rüzgarı tek, nereye eserse hepimiz oraya doğru yol alırız.
kimileri "dahili veya harici" düşman olabilir ama namuslu insan, onurlu insan ihanet etmeyendir...
hak istemek ise onursuzluk değildir, lakin arkadan vurarark da hak istenmez ki be dostlar :)
 
Katılım
11 Eki 2005
Mesajlar
4,387
Siverenson , Kuvvetmira ve Alp Tunay

Benim tarih bilgimi kotuleyecek kadar gezip tozmadi iseniz , ve ozelikle Siverenson uyesi gibi ben 1960 sonrasini anlatirken akli bir karis havada bana googleden bulma 1947 tarihini yapistiracak kadar dar goruslu olur iseniz bu sizlerin ayibidir.

Ben bu ulkenin insanini o kadar iyi biliyorumki , bastan dedim, arastirmaz etmez, uc kurusluk lafa inanir, dar goruslu korurune birda yanlisini savunur. Asla sorgulama geregi duymaz diye.

Dakka bir gol 1

O bolgedeki yasanan 1960 savaslari ile, O ulkenin kurulma hiyakesi ile Filistin olayinin zerre kadar alakasi yok. Uc kurusluk tarih bilgisi ve olaylari carpitma sevdalisi insanlar icin her seyin alakasi var ama.

siz boyle tarihi googledan yada yerine gidip arastirmadan ogrenir iseniz, size gore Irlanda da IRA , Filistinde Hamas , Ispanyada ETA nin yaptiklarini hakli kilmis olursunuz.

Sizin mantik su o zaman toprak isgal edildi o devletin onlari serbest birakmasi lazim yaptiklari zulumdur.

O mantik zaten Avrupanin Turkiye icin bictigi senaryonun ta kendisi degilmi.???

Sizin gibi tarihi yarim yamalak bilenler sag olsun uc gun sonra Avrupa tutup Turkiye ye cik diyarbakirdan Kars orasi senin isgal topragin madem sen bu mantigi destekliyorsun ne isin var senin Kurt topraginda deyince ne olacak??????


Demicekmi saniyorsunuz, Peri masali degilmi ?????

Haaa IRA hakli , Hamas hakli , ETA hakli ama PKK haksiz ?? Neden.

Kendi cahil gorusumuz , uc kurusluk tarih bilmez savunmalarimiz ile iki dakika evel yukarda bunlari destekleyen yazilarinizi yazmadinimiz?

Bir insan bu kadar ayakta uyur ve kendi kuyusunu kazar !!!!!!!

Acin adam gibi tarih okuyun , google kaynagi belirsiz iki tane dangalagin yazdigi yazilari copy paste ile insanlari zehirlemeyin.

Ispanya Bask bolgesini kaybetmek uzere acikca ayrilik konusuluyor meclisinde, Belcika kati ayrlik talep ediyor icinde, Irlada zaten kopuk Ingilterden , Filistin ayrildi Israelden !! O ulkenin insanlari salakmiydi topraklarina sahip cikamadilar.

Birilerini boyle ayristirir isen oda sana Eywallah der ceker gider senden ,ama gider iken senden topraginida alir.

Bugune kadar duzgun yasayan Kurt halkinin kafasina sok ayriligi , yarin ayaklanma ciksin , teror patlasin iyice

Sonra eee bari eyalet yapalim diyecekler,

Iki gun sonra o eyalet yetmeyecek bagimsizlik isteyecekler,

Siz daha inanmayin o tarih kitaplarina ama haberlere, politikacilarin yazdiklarina, yandas basina inanin. Avrupa yavas yavas buna hazirlaniyor, Bir gecede Israeli taniyan Avrupa bir gecede bagimsizligini ilan eden Kurtleri de tanir. Ustune ustluk yarin oburgun PKK yi terorist yerine bagimsiz lik savascisida ilan eder ki Almanya ve Fransa buna dunden razi. Turk Askerini de PKK li teroristleri oldurmek yerine insan katili diye de lanse eder.

Cidden dunyayi pespembe goruyorsunuz , anli sansli Turkiye her yeri yikar doker dusmanlarinin korkulu ruyasi diye. O isler oyle olmaz iste. Hayali birakip adam gibi dizginleri ele almak lazim. O ulkenin bu ulkenin isine karisip yarin bize delil olarak kullanacaklari gereksiz propagandalar yapmamak lazim.

Siz gormeyebilirsiniz bu is bir gunde olmaz. Ama birileri bu sureci baslatti bile, Turkiye haritasi birden degisir ise, ben size sorarim o zaman kim tarihi iyi biliyormus diye???
 

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
11,727
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=1134253&keyfield=

bugün okuduğum gazetenin yazarlarına rastgele bakınırken böyle bir yazı gördüm...Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkmasıyla ilgili olarak ingiliz vizesinden falan bahsediyor...resmi belge falan diyor detayını pek araştıramadım akşam bakacağım...belki aramızda bilgisi olan vardır diye paylaşmak istedim..

Beyefendi'nin belge aramasina gerek yoktu yahu.
Atatürk'ün Samsun'a ne sartlarda gittigini orta okul ögrencisi bile bilir.
Adam sanki aksi iddia ediliyormus gibi saçma bir çamur atma mantigiyla yazi yazmis.
Atatürk o tarihte Osmanli devletinin bir subayiydi ve Samsun'a saray tarafindan gönderildi.
Gönderilmesinin sebebi anadoluda baslayan silahlanma hareketiydi.
Bundan rahatsiz olan ingilizler halkin bu silahlanma ve muhtemelen arkasindan gelecek baskaldiri hareketini engellenmesi için saraya baski yaptilar.
Ülkeyi çoktan ingilizlere satmis olan serefsiz de korkudan Mustafakemal'i oraya gönderdi.
Yani baskasini da görevlendirebilirdi, o baskasi kurtulus savasi hareketine baslamak yerine, padisah ve ingilizlerin istedigini yapardi.
Biz de bugün Ingiliz,Yunan,Fransiz ve Italyan egemenligi altindaki topraklarda acaba biri Samsun'a çikarmi diye umutla bekliyor olurduk.
 
Katılım
29 Eyl 2010
Mesajlar
336
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Siverenson , Kuvvetmira ve Alp Tunay

Benim tarih bilgimi kotuleyecek kadar gezip tozmadi iseniz , ve ozelikle Siverenson uyesi gibi ben 1960 sonrasini anlatirken akli bir karis havada bana googleden bulma 1947 tarihini yapistiracak kadar dar goruslu olur iseniz bu sizlerin ayibidir.

Ben bu ulkenin insanini o kadar iyi biliyorumki , bastan dedim, arastirmaz etmez, uc kurusluk lafa inanir, dar goruslu korurune birda yanlisini savunur. Asla sorgulama geregi duymaz diye.

Dakka bir gol 1

O bolgedeki yasanan 1960 savaslari ile, O ulkenin kurulma hiyakesi ile Filistin olayinin zerre kadar alakasi yok. Uc kurusluk tarih bilgisi ve olaylari carpitma sevdalisi insanlar icin her seyin alakasi var ama.

siz boyle tarihi googledan yada yerine gidip arastirmadan ogrenir iseniz, size gore Irlanda da IRA , Filistinde Hamas , Ispanyada ETA nin yaptiklarini hakli kilmis olursunuz.

Sizin mantik su o zaman toprak isgal edildi o devletin onlari serbest birakmasi lazim yaptiklari zulumdur.

O mantik zaten Avrupanin Turkiye icin bictigi senaryonun ta kendisi degilmi.???

Sizin gibi tarihi yarim yamalak bilenler sag olsun uc gun sonra Avrupa tutup Turkiye ye cik diyarbakirdan Kars orasi senin isgal topragin madem sen bu mantigi destekliyorsun ne isin var senin Kurt topraginda deyince ne olacak??????


Demicekmi saniyorsunuz, Peri masali degilmi ?????

Haaa IRA hakli , Hamas hakli , ETA hakli ama PKK haksiz ?? Neden.

Kendi cahil gorusumuz , uc kurusluk tarih bilmez savunmalarimiz ile iki dakika evel yukarda bunlari destekleyen yazilarinizi yazmadinimiz?

Bir insan bu kadar ayakta uyur ve kendi kuyusunu kazar !!!!!!!

Acin adam gibi tarih okuyun , google kaynagi belirsiz iki tane dangalagin yazdigi yazilari copy paste ile insanlari zehirlemeyin.

Ispanya Bask bolgesini kaybetmek uzere acikca ayrilik konusuluyor meclisinde, Belcika kati ayrlik talep ediyor icinde, Irlada zaten kopuk Ingilterden , Filistin ayrildi Israelden !! O ulkenin insanlari salakmiydi topraklarina sahip cikamadilar.

Birilerini boyle ayristirir isen oda sana Eywallah der ceker gider senden ,ama gider iken senden topraginida alir.

Bugune kadar duzgun yasayan Kurt halkinin kafasina sok ayriligi , yarin ayaklanma ciksin , teror patlasin iyice

Sonra eee bari eyalet yapalim diyecekler,

Iki gun sonra o eyalet yetmeyecek bagimsizlik isteyecekler,

Siz daha inanmayin o tarih kitaplarina ama haberlere, politikacilarin yazdiklarina, yandas basina inanin. Avrupa yavas yavas buna hazirlaniyor, Bir gecede Israeli taniyan Avrupa bir gecede bagimsizligini ilan eden Kurtleri de tanir. Ustune ustluk yarin oburgun PKK yi terorist yerine bagimsiz lik savascisida ilan eder ki Almanya ve Fransa buna dunden razi. Turk Askerini de PKK li teroristleri oldurmek yerine insan katili diye de lanse eder.

Cidden dunyayi pespembe goruyorsunuz , anli sansli Turkiye her yeri yikar doker dusmanlarinin korkulu ruyasi diye. O isler oyle olmaz iste. Hayali birakip adam gibi dizginleri ele almak lazim. O ulkenin bu ulkenin isine karisip yarin bize delil olarak kullanacaklari gereksiz propagandalar yapmamak lazim.

Siz gormeyebilirsiniz bu is bir gunde olmaz. Ama birileri bu sureci baslatti bile, Turkiye haritasi birden degisir ise, ben size sorarim o zaman kim tarihi iyi biliyormus diye???


sen neden bahsediyorsun? 60 sonrasından bahsettin diye olay bitti mi? google dan copy paste yanlıştır diye bir durum mu var.okuduklarımı he zaman aklımda tutacağım diye bir durum mu var* üstüne üstlük meşhur bir olay olduğundan dolayı İsrail in nasıl kurulduğu, internetten yaygın olduğu için kullanıp kullanmamam sana mı kaldı? bunun yanın ben müslüman ım. müslüman coğrafyasında, ingiliz oyunlarıyla kan üzerine kurulmuş bir devleti kabul edeceğimi onu kutsayacak bir yazı yazdığında he he diyeceği mimi sandın? çok gezmiş olman ne ifade ediyor? çingeneler de çok geziyor. 60 tan sonrasını kast etsen ne yazar etmesen ne yazar? şayet yahudiysen bana konuşma. çünkü benim en büyük düşmalarımdan biri sizsiniz.

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:06 ----------

günümzde kim güçlüyse onun tarafı nedense hep haklı. zayıf haklı bile olsa sözü geçmez çünkü o zayıf. artık insanlar doğruları söyleyince hapishaneyle işkenceyle sürgünle ölümle tehdit edilir oldu. bm, nato kimlerin yanında bir bakın? günümüzde müslümanlar zafıd diye kanları dökülmekte toprakları çalınmakta. bunu yapaken de mazlum edebiyatı, hak hukuk edebiyatı yapılmıyor mu bir de işte şeytan ın bile bence burada ağzı açık kalıyordur. hapisle, bombayla tecritle korkutanlar! size söylüyorum! sizin bu korkuttuklarınız, bizi ve sizi yaratan ALLAH ın azabından daha çetin ve büyük mü? cehennem sizin için barınma yeri! orada asla felah bulamayacaksınız. pkk nında, gayri meşru yahudi devleti ninde , halkarına zulmeden firavun vari yönetimlerin, hepsinin ama hepsinin ALLAH belasını versin. varacakları yer cehennem bu kafirlerin! ben sözümü söyledim
 
Katılım
11 Eki 2005
Mesajlar
4,387
sen neden bahsediyorsun? 60 sonrasından bahsettin diye olay bitti mi? google dan copy paste yanlıştır diye bir durum mu var.okuduklarımı he zaman aklımda tutacağım diye bir durum mu var* üstüne üstlük meşhur bir olay olduğundan dolayı İsrail in nasıl kurulduğu, internetten yaygın olduğu için kullanıp kullanmamam sana mı kaldı? bunun yanın ben müslüman ım. müslüman coğrafyasında, ingiliz oyunlarıyla kan üzerine kurulmuş bir devleti kabul edeceğimi onu kutsayacak bir yazı yazdığında he he diyeceği mimi sandın? çok gezmiş olman ne ifade ediyor? çingeneler de çok geziyor. 60 tan sonrasını kast etsen ne yazar etmesen ne yazar? şayet yahudiysen bana konuşma. çünkü benim en büyük düşmalarımdan biri sizsiniz.

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:06 ----------

günümzde kim güçlüyse onun tarafı nedense hep haklı. zayıf haklı bile olsa sözü geçmez çünkü o zayıf. artık insanlar doğruları söyleyince hapishaneyle işkenceyle sürgünle ölümle tehdit edilir oldu. bm, nato kimlerin yanında bir bakın? günümüzde müslümanlar zafıd diye kanları dökülmekte toprakları çalınmakta. bunu yapaken de mazlum edebiyatı, hak hukuk edebiyatı yapılmıyor mu bir de işte şeytan ın bile bence burada ağzı açık kalıyordur. hapisle, bombayla tecritle korkutanlar! size söylüyorum! sizin bu korkuttuklarınız, bizi ve sizi yaratan ALLAH ın azabından daha çetin ve büyük mü? cehennem sizin için barınma yeri! orada asla felah bulamayacaksınız. pkk nında, gayri meşru yahudi devleti ninde , halkarına zulmeden firavun vari yönetimlerin, hepsinin ama hepsinin ALLAH belasını versin. varacakları yer cehennem bu kafirlerin! ben sözümü söyledim

Sirf senin gibi kisir beyinli Cihat yanlisi bir insan icin yahudi olurum yeterki sen benim dusmanim ol. Hic olmasa yerin belli olur.

Boyle dost olmaz olsun, Adama bak utanmasa kafasina yesil banda baglayip elinde AK-47 ile Cuma namazindan sonra ayaklanma cikaracak.

Sizin gibiler oldukca bu bolculere ne gerek var. Icine iyice ediyorusunuz bu ulkenin ve Ataturk ilkelerinin.

Afferin sana gercek yuzunu acik ettin , bende rahatladim forumdakiler de. Sonrada sizin gibiler Musluman Kildiginiz namaz namaz, tuttugunuz oruc oruc olur. Bizlerde kafir , gunahkar, felah bulamayan kafirler oluruz. Adam olum saciyor her kelimesinde, ne yaradana saygin var nede yarattigi Kuluna. Sen su halin ilemi Din ve insan sevgisi tasiyor sunda burda vaaz veriyorsun ???

Bu ulkenin gelecegini ve Imanini koruma sizler gibi lere kaldi ise vay halimize cidden.
 
Katılım
5 May 2009
Mesajlar
1,123
Şu yazıyı paylaşayım istedim. "Onlar nasıl çözdü" adında Radikal Gazetesinde yayınlanmış bir yazı dizisi idi bu. İngiltere'nin IRA sorununu çözmesindeki en önemli aktör Jonathan Powell ile yapılmış bir söyleşi...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetayV3&ArticleID=1027263&CategoryID=104

Not: Hangi mesaj olduğunu şimdi bulamadım ama biri benim PKK sempatizanı olduğumu yazmış. Her ne idiyse ismin kardeş, halt etmişsin sen...
 
Katılım
16 Tem 2008
Mesajlar
9,061
@zeda1400
düzgün bir dil kullanıp israil propagandası yapmak serbest,
filistinliye terörist bozguncu muamelesi yapmak serbest,
ondan sonra svernson çileden çıkınca vay efendim aha eli kanlı müslüman diye yaygara kopartmak da serbest.
geçiniz efendiler, sizlerle barış pek zor ama istekliyim vallahi.
kafanızı kaldırıp da gerçek dünyayı görüp gerçekleri konuşmaya başladığınız takdirde tabii.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst