Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar.
İster kabul edin, ister kabul etmeyin.
Bu ülkede Kürt halkı var.
Görünüyor ki bu kavram kavgası yüzyıllarca devam edecek.

Terörün bitmesi için bir inisiyatif kullanılsın istiyorsunuz yani... Silah bırakılsın. Güzel. Peki sizce bunu PKK'dan istemek ne kadar mantıklı? Sizce ordu operasyonları durdurmadan PKK silah bırakır mı?

Einstein'ın şöyle bir sözü var: "Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır."

Bu sözün ışığında, acaba ordunun son 30 yıldır yaptığından farklı ne yaptığını düşünüyorsunuz?

Sanırım ben bir hata yaptım. Sorumu şöyle sormalıydım: Bu ölümlerin bitmesini istiyor musunuz? Eğer istiyorsanız, bu amaca ulaşmak için mantıklı bir öneriniz var mıdır?

Var sevgili dostum. Türküm demekten mutlu olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ne yapalım?

Mutluluğun resmin çizmeye çalışmalı derim
ama abidin dinoyu yormayın artık......

Şimdi burada marxtan girer leninden çıkar orada freud amcaya uğrar,oradan nasyonel sosyalizmin ağa babasına selam verir,eski yunana uğrar bir kahve içer dibekten tabi........................................................................dönüşte rosa lux.a uğrar ....ama en sonunda yurduma ve gerçeğine dönerim....Ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı var derler değilmi. E o zaman Türk Ulusunun kararı bellidir..... Hain olanlar ve olmayanlar ha burada olupta olmamış gibi gözükenler olabilir o zaman numaralı gözlük yada gece görüş kullanmak lazım.....

cbr1100 dostum. Bir çok konuda gayet mantıklı ve düzeyli yazılar yazıyorsunuz gördüğüm kadarı ile. Ne yazık ki bu konuda sizinle ciddi ve sakin bir tartışma yapmak mümkün değil.

Çıkmam gerekiyor, iyi akşamlar dilerim.

Arkadaşlar.

Kavram kargaşası tanımların konulamadığı zaman olur burda tanımlar belli motosiklet sakini arkadaşım
1-Türk milleti (anayasada tanımlanmış )
2-Vatan Hainleri (Tanımını sen yaparsın artık ...)
3-Vatanseverler (Bu ülkeyi karşılıksız sevenler diyelim -olayın islami boyutuna değinmek şu an gerekli değil ))

Türkiye cumhuriyeti vatandaşları olarak biz hep biriz ara gazı vermeyelim lütfen.....

Arkadaşlar.

kimsenin kabullenmediği yok urfada yaşayan ve urfalı olan bir kişi olarak çoğu arkadaşım kürt ve bundan hiçbir rahatsızlık duymuyorum kürtçede konuşuyorlar aralarında hiçbir olumsuz kin vs. onlara karşı beslemiyorum fakat bütün kürtler bir değil tabii ki hainler var bide benim arkadşlarım gibi olanlar.

cbr1100 dostum. Bir çok konuda gayet mantıklı ve düzeyli yazılar yazıyorsunuz gördüğüm kadarı ile. Ne yazık ki bu konuda sizinle ciddi ve sakin bir tartışma yapmak mümkün değil.

Çıkmam gerekiyor, iyi akşamlar dilerim.

Allaha emanet ol kardeşim düzey sizlere mahsus biz halkız....yahu benerci kendini niye vurmuştu bilen varmı....birde benim merak ettiğim dağlarda pkk kimleri tasfiye etti ve nasıl bu işleri başardı herhalde bunların kominizmle yada sosyalizmle hiç alakası yok değilmi....eeeee emperyalizmin oyunları bunlar......düzey müzey dinlemez......feodalite dinlemez.......türk kürt dinlemzzzzzzzzz değilmi...yalancı aydınlar üretir,kendi çağını yaratırrrrrrrrrr,ulus devletleri yıkmak için değilmi...........ilk olarak ne yapılır ulus nedir kardeşim burda kaç çeşit halk var herkesin dili dini geçmişi ayrıdır teraneleri ardından ulus devlet olanların faşist olduğu ,islamın yalancı versiyonlarının türetildiği (allah affetsin bu sözlerimi) ......daha ne söyleyelim solculuğun artık var olamayacağı ama bir tek kendilerinin kürdistan işçi partsi olup içinde hiç işçi barındırmamaları değilmi.....emperyalizmin ağalarıyla bizzat çalışmaları,,,,kaçakçılık sömürü dzüeninin daha ağır devam etmesi .......vallaha daha günaha girmeyeyim....

Son düzenleme:
@umutumut123

Biraz daha büyük yaz kardeşim. Ne kadar büyük yazarsan, ne kadar bağırırsan o kadar haklı oluyorsun bu ülkede :)

Şimdi bir şeyleri konuşurken, savunurken kuş gibi bellektekini tekrar ederseniz bu yaptığımız tartışma olmaz. Karşı taraf ne demiş ne dememeiş iyi idrak etmek lazım. Ben ülkemin bayrağını da bilirim, resmi dilini de bilirim. aksini bir şey söylemişim gibi lanse etmek çok saçma ve bilinçli.

Kürtçe konuşmuyorum ben çünkü Kürt değilim. Kürtçe konuşuyorlar diye bir şey mi diyorlar? Evet arkadaşım diyorlar hatta sen ne konuşmasından bahsediyorsun daha 2000 lere kadar ''Kürt'' diye bir ırk yok dedi bu devlet, Kürt Türk'ün bi koludur gibi ersmi devlet ''asimilesi''nin en bariz yansımasıdır bu. 60 lardan 70'lerden beri böyledir. Deniz Gezmişler'de ''Kürt ve Türk halklarınının iki kardeş kavim'' olduklarını savundukları için askeri mahkemede suçlanmışlar ve yine aynı devlet ideolojisi tarafından Kürt diye bir halkın varlığı yok sayılmıştır. Şimdi sen ne dilinden bahsediyorsun bana adamların varlığı yok sayılırken. abir kaç yıldır insanlar rahatladı bir nebze Ama bu uğurda nice can gitti.. Nice Türk kardeşim Kürt kardeşim öldü. Lanet olsun ki ölmeye de devam ediyor.

Benim tek derdim herkesin hür ve istediği şekilde istediği kimlikte bu güzel ülkede yaşamasından yanadır.Ben Türk'üm ama imse Türk olmak, Türk hissetmek zorunda değil. Ben Türk değilim Ermeniyim dedi diye sokak ortasında sırtından haince vurulan bir insanı, bu lekeyi taşıyan bir ülkede yaşamak beni sevindirmiyor arkadaşım.

Yüzyıllardır kuş gibi ''Ne mutlu Türküm diyene'' söylevini tekrarlamak, Türk Askeri işini yapıyor kökünü temizledik laflarına inanmak ya da internetten ''Mehter Marşı '' paylaşarak tatmin olmak. Böyle şeylerle ''ülkenize'' fayda getireceğinize inanıyorsanız diyeilecek çok fazla söz yok.

Arkadaşlar.

Kurt halki var.kurdistan cumhuriyeti yok,olamazda.Bir cok kurt arkadasim var,kendisine kurt dedigimde bana sinirlenen insanlar bunlar.Bu bi kisilik,insanlik,kendini bilme meselesi.Bana laz diye hitap ederlerdi hep ama ben Turk um.Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icinde bulunan en guzel topraklardan birinde Rize de dogdum.Ama hic bir yerde lazim demedim.Bu mesele bir orf,adet, kultur olarak kalmalidir.Bana nerelisin dediklerinde rizeliyim diyorum dogdugum memleketi belirtmek icin, lazim demiyorum.O laz kelimesi bana benimseme degil de hitap olarak geliyor dogru olanda bu.Laz,kurt gibi kavramlar sadece orf adet geleneklerde kalmalidir.Devletin sana verdigi kimlikte ne yaziyor ? Kurt olmak diye bi kavram yanlis,oralisindir dogunun herhangi guzel ili ise,orda dogmussan kulturunu gelenegini bilirsin.O gelenegi tasirsin ama kimliginde yazdigi gibi istesende istemesen Turksundur.Aksini savunana yol gozukur,gozukecek.

Atatürk ile ilgili bu hikayeyi daha önce hiç duymadım ve bende uydurulmuş olma ihtimali ağır basıyor. Yanlış anlaşılmasın yazan uydurmuş demiyorum. Neyse benim sorum şu;
Atatürk bu hikayede azınlıkları söküp atarsan bahçe tarümar olur, bütün o renklilik, canlılık ve hepsinden önemlisi birliktelik dağılır gider düşüncesiyle bunun yanlış olacağına mı vurgu yapmak istemiş? Bir diğer konu da; İsmet İnönü neden başını öne eğmiş mesela(!) Lale örneğinden çok etkilenmiş ve azınlık konusunun ne kadar karmaşık bir mesele olduğunu farkedip Atatürk'ün dehası karşısında duyduğu mahcubiyetten dolayı mı? Ne bileyim çıkarımlar çoğaltılabilir! Anafikir nedir?

kimsenin kabullenmediği yok urfada yaşayan ve urfalı olan bir kişi olarak çoğu arkadaşım kürt ve bundan hiçbir rahatsızlık duymuyorum kürtçede konuşuyorlar aralarında hiçbir olumsuz kin vs. onlara karşı beslemiyorum fakat bütün kürtler bir değil tabii ki hainler var bide benim arkadşlarım gibi olanlar.

aynen kaRDEŞİM ONLARDA KARDEŞLERİMİZ DAHA ÖTESİ VARMI....kardeşlerimiz...............

Arkadaşlar.
Zaten biz kürt halkı yok demiyoruz. Onlarca yüzlerce kürt arkadaşım var. Hatta Mersinin %90ı.
Bizim lafımız, burası bizim memleketımız. Buradan buraya bizim. Devlet kurduk/kurcaz. Diyenleredir.
Yurt dısında yasayan onlarca Türk vatandaşımız var. Hiç biride kalkıp washington bizim. Burası Türkiye. Biz buraya devlet kurduk demıyor. İnsancıl şekılde yaşıyorlar.
Burası TÜRKİYE. Ne mutlu TÜRKÜM demiyorsan bile diyenlere saygı göster. Ekmeğini yediğin suyunu içtiğin memleketi beğenmiyorsan. Gidiceksin.
Haaa bide şu var;
Burası bizim devletimiz. Bu da bizim bayrağımız diyen arkadaşlara sesleniyorum. O cüzdanlarında taşıdığı kafa kağıtlarına bi baksınlar. Hangi devlette yaşıyorlarmış. Bayrakları neymiş...

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:45 ----------

Kurt halki var.kurdistan cumhuriyeti yok,olamazda.Bir cok kurt arkadasim var,kendisine kurt dedigimde bana sinirlenen insanlar bunlar.Bu bi kisilik,insanlik,kendini bilme meselesi.Bana laz diye hitap ederlerdi hep ama ben Turk um.Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icinde bulunan en guzel topraklardan birinde Rize de dogdum.Ama hic bir yerde lazim demedim.Bu mesele bir orf,adet, kultur olarak kalmalidir.Bana nerelisin dediklerinde rizeliyim diyorum dogdugum memleketi belirtmek icin, lazim demiyorum.O laz kelimesi bana benimseme degil de hitap olarak geliyor dogru olanda bu.Laz,kurt gibi kavramlar sadece orf adet geleneklerde kalmalidir.Devletin sana verdigi kimlikte ne yaziyor ? Kurt olmak diye bi kavram yanlis,oralisindir dogunun herhangi guzel ili ise,orda dogmussan kulturunu gelenegini bilirsin.O gelenegi tasirsin ama kimliginde yazdigi gibi istesende istemesen Turksundur.Aksini savunana yol gozukur,gozukecek.

+1 benden önce davranmışşın kardeşim.

Motosikleti
750x

Aksini savunan milyonlarca insan var. :)

''Yol gözüküyor, gözükecek, olacak, bitecek, bıçak kemiğe dayandı, şu ramazan bi aradan çıksın'' gibi cümleleri yıllardır duyuyoruz.

Sonuç? Değişen bişey yok. Sadece biribirimizi kırıyoruz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese Türk denir.

siz bu cümleden nasıl bi kafatası fanatikliği çıkartıyorsunuz hala akıl sır erdiremiyorum.

amerika birleşik devlerleri kendi vatandaşına amerikan ulusu dediği zaman faşist bir devletmi oluyor.

Aksini savunan milyonlarca insan var. :)

''Yol gözüküyor, gözükecek, olacak, bitecek, bıçak kemiğe dayandı, şu ramazan bi aradan çıksın'' gibi cümleleri yıllardır duyuyoruz.

Sonuç? Değişen bişey yok. Sadece biribirimizi kırıyoruz.

Hadi diyelim bu yolu gormeye bizim omrumuz yetmeyecek :) Diger turlu de yol gozukmese bile benligini kabul etmeyenlere lafim olmaz,kudursunlar o zaman.Ya yol gozukecek elbet bir gun insallah, yada fazlalik gibi kalacaklar ortada kudurup kudurup.Baska bi secimleri yok baska bi yol yaratilamaz

Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese Türk denir.

siz bu cümleden nasıl bi kafatası fanatikliği çıkartıyorsunuz hala akıl sır erdiremiyorum.

amerika birleşik devlerleri kendi vatandaşına amerikan ulusu dediği zaman faşist bir devletmi oluyor.

Niye Türk deniliyor yahu ben de onu anlamıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkese Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı densin. Türkse Türküm der, Fransızsa Fransız niye devlet benim yerime; senin yerine söylüyor bunu, zoru ne?

Almanyada yaşayan, rızkını Almayadan kazanan ''Almanya'' Vatandaşı Türklere de ''Alman'' demeliyiz o zaman bu söylev kuralları içerisinde ????????????? Var mı böyle bir şey?

Ayrıca verebileceğiniz en kötü ülke örneğini vermişsiniz gerçekten.

Amerika yani kendi dillerinde ''United States'' yani ''Birleşik Devletler''... Daha fazla açıklama yapmak hakaret olur. Susuyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
750x
Forumdan Uzaklaştırıldı
:) neden türk denmiş neden kürt denmemiş misal neden laz denmemiş neden çerkez denmemiş neden rum denmemiş neden ermeni denmemiş neden neden neden bu böyle uzar gider arkadaşım.
sen bir kavramın içerisinde art niyetle bişey ararsan elbette bulursun. benim verdiğim örneği eleştirmişin ama neden o ülkeyi örnek verdiğim hakkında yanlış bir kanaate varmışın:)

bak sağolsun sinan arkadaşımız tarihçesini vermiş onlarca ayrı milleti bir arada barındırıyor. (turizm işindeyim hemen hemen hergün denk geliyorum) onlardan birisine sorduğunda nerelisin diye misal bolivyalıyım ama amerikan vatandaşıyım demiyor verdiği cevap amerikalıyım.

bundada dersiniz siz şimdi bizde türkiyeliyim diyoruz zaten diye :)
bunu sorduğunuzda onun cevabınıda ayrı vereyim adım adım ilerlemek daha düzgün sonuçlara varmamızı sağlayacak umarım:)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ne mutlu Türküm diyene sözünü Türkiye'de yasamanin birinci sartiymis gibi dayatmanin nasil bir mantigi oldugunu anlayabilmek için,80 li yillarda Bulgaristan'da yasayan Türk halkinin basina gelenlere bir bakmak lazim.
Ayni sekilde Yunanistan'da, Bosna'da ve hatta Rusya taraflarinda yasayan Türk asilli halklarin yasadiklarini, geçtikleri yollari bir irdelemek lazim.

O kadar uzaga gitmeye gerek yok.
Ben Fransa'da yasiyorum.
Yarin Sarkozy gelip bana ne mutlu fransizim diyene diye dayatacak olsa, has....ir der geçerim.

Üstelik öyle desem bile ben de Sarkozy'de bilirki ben Fransiz degilim.
Yani gerçekleri bir takim kliselerin arkasina saklamaya çalismak, odada biriken tozu halinin altina süpüren pasakli kadinin halleridir.

Fakat kürt kardeslerimizin çok yanildiklari bir nokta var.
Bizim devletimizin zulüm konusunda herhangi bir irka ayrimcilik yaptigini iddia etmek oldukça gülünçtür.
MEsele vatandasa baski oldumu, bizim kolluk kuvvetleri, Türk-Kürt ayirmadan basar jopu.
Bu konuda çok demokratik ve esitlikçi davrandiklarini kabul etmek zorundayiz.

Bir baska realitede kürt halkinin herseyi devletten bekledikleri gerçegidir.
Bunu da suçlamak için yazmiyorum.
Yillarca toprak agalarinin emri altinda köle gibi yasamis, ne elde ettiyse, aganin himmeti sayesinde olmus bir toplumun, beklentilerinin farkli olacagi gerçegini kabul etmek zorundayiz.
Burada agalari pohpohlayan onlari meclise tasiyan siyasi partilerin etkisini de unutmamak lazim.
Doguda yasayan halklari yillarca oy deposu olarak gôren ve ayni aliskanliklarini devam ettirmelerine izin veren yönetimler,bugünkü durumdan birinci derecede suçludur.

Bugünde orada yasananlar geçmisle ayni.
Devlete düsen en önemli görev öncelikle sosyal devlet olma yolunda hizli adimlar atmak ve her bir vatandasini kucaklayacak önlemler almak.
Kaybedecek bir seyi olmayan bir adamin daga çikmasi çok da anormal degil.

Kisacasi,devlet terörle sonuna kadar mücadele etmelidir.
Ama terör örgütüne katilimi önlemek yolunda da adimlar atmalidir.
Katilim deyince hepiniz insanlarin keyfi davranip hadi lan gidip daga çikayim, bir kaç asker öldüreyim mantigiyla hareket ettigi gibi bir yanilgiya düsüyorsunuz.
Halbuki daga çikanlarin büyük bir çogunlugu, tehdit-santaj kavramlari iletilerek elde edilmektedir.
Devletin vatandasini bu tehditlere boyun egmek zorunda birakmasi ise bir baska utanç kaynagidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar