soru
bizim lastik ebadında iyi lastik yok sanırım iyi markalarda

ale: , lastikler tam bi felaket..
bulan bilen varsa mutlaka haber versin.. buarada pirelli ve metzeller lastikleri için90ytl den bahsediyorlar...[/QUOTE]
cevap
12.00-4.00 lastik ebadı çinlilerin uydurduğu standart dışı bir formülasyon. 12 inç janta 4 inç (10cm) genişlikteki lastiği çinliler böyle tarif ediyorlar. bu arada lastiğin yanak yüksekliğinin 10 cm olduğunu söylemiyorlar. as150t1 arka lastik için en ideal pirelli 130/70-12 desen SL60 (tercümesi 13cm genişlik, 130X%70= 9 cm yanak yüksekliği) .Aralık ayında gelecekmiş.. arkadan çıkacak lastiği öne yedek yapacağım..t1 de ağırlık arkada..
soru
benim bujide bitmiş galiba 3000 km bakımında değiştireceğim ama bujiyi çıkartıp numarasını göremiyorum buji anahtarı kısa geliyor acaba numarasını bilen bir arkadaşım yardımcı olabilirmi servise yanımda götürmek istiyorum.
Birde Hondanın motor takozunu servisi dışarı verirmi yada nerden alabilirim bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Teşekkürler.[/QUOTE]
cevap
buji NGK C7HSA
soru
ayrıca bir sorum daha olacak bu motorla uzun yola gidebilir miyim[/QUOTE]
cevap
yazın en sıcak günlerinde 130 km nonstop dağ yollarında gittim..yokuşlarda fazla yüklenmemek gerekiyor. bırakın hız gerekirse 40-50 lere düşsün..ama zorlamayın..amortisörler sert.. o yüzden lastik basınçlarını (yolcu yoksa) 1 kişiye göre düşürün.. orijinal lastikler ıslakta (kaymak asfalt ise) kayıyor. virajlarda çok yatırmaya gelmiyor. uzun yol için, diğer şeylerin yanısıra, lastik tamir fitili, yapıştırıcısı (bunlar için biz), küçük bir ayak pompası (5-10YTL) bulundurun..ve de lastiklere jel veya köpük doldurup uzun yola öyle çıkın..önemli olan, en yakın lastikçiye sürerek ulaşabilmek..
hayırlı yolculuklar..
[soru
QUOTE=Bradley;451039]Slm Arkadaslar bende Asya 150 t motor var motor yagini kendim degistirmek istiyorum yagi castrol almak istiyorum hangi model yag alicam bide yagi kendim nasil degistircem bilgilendiriseniz sevinirim[/QUOTE]
cevap
10w40 yağ koyabilirsin.. yağı boşaltmak kolay..tercihan motor sıcakken karter tapasını aç boşalsın..tapa üstündeki filtreyi temizle. doldurmak için ya uzun borulu bir huni veya veterinerlerin kullandığı en büyük boy plastik enjektör kullan..bu enjektör asıl arkadaki transmisyon yağını (90 numara dişli yağı) işine yarar. çünkü orası yatay ve küçük..motor yağı seviyesini çubuğu vidalamadan sadece daldırıp çıkararak kontrol edeceksin..
kolay gelsin..