Sevgili Motor Dostları,
Öncelikle Baycode ve Kangoo dostlarımızı kutlarım. İnşallah sağlıklı sıhhatlı evlatlatr nasip eder Yüce Rabbim. Kusura bakmayın uzun süredir bilgi işlemci olmanın verdiği yılsonu devir işlemleri sıkıntısı nedeniyle hiçbir şeye vakit ayıramadım. Yoksa bu kadar siteyi boş bırakacağım aklıma bile gelmezdi. Ama merak edenler bilsinler ki hala yaşıyorum.
Bende havaların güzel gitmesini fırsat bilip motorumu bir kenara atmadım. Daha 2 gün önce Ankara'da motorla geziyordum ve bugünkü planım da izin alıp gezmekti ama maalesef 2 gündür İzmir'deyim ve hala işlerle uğraşıyorum. Geçen hafta Kırıkkale'deydim. Önümüzde ki hafta da İzmit'e gideceğim. Çok yoğun bir tempoda ilerliyorum. Bu yüzden siteye uğramayı bırakın maillerime bile bakamayacak duruma düştüm. Ama önümüzde ki aydan itibaren işlerim hafifliyor ve tam gaz dönüş yapacağım aranıza.
Bu arada yeni dostlarımızda gelmiş ve taze fikirler sunmuşlar sıcağı sıcağına. Hemen not ettim yazdıklarını. Umarım uzun vadede zararı olmayan bişeydir çünkü bu vakumlu karbüratör olayına bende soğuğum. Vakumu sağlayan lastik karbüratör diyaframı yırtılmaya çok müsait bir yapıda ve kalitede. Vakumlu olduğunu anlayıncaya kadarda bu motor neden gaz kesmiyor diye defalarca gaz telini ve gaz kütüğünü yağlamış olmamsa işin cabası.:mrgreen:
Ben lastik için araştırma yapmıştım. Pirelli'nin Sport demon serisinde iç lastikli yani TT modelinde 130/90/15 ebatında lastiği mevcut ve fiyatı yaklaşık 70 Euro civarında. Metzeler ise bu ebatta lastiği cruiser için tasarlamış ve Pirelli kadar verimli olacağını zannetmiyorum. Eğer siz farklı bişeylere denk gelirseniz bizi de haberdar edin. Ön lastik oluklu olduğu için bir nebze daha iyi. Önce arka lastiği sonra ön lastiği değiştireceğim ben. Islağı gördü mü lastik kişilik değiştiryor ve kendini salıveriyor. Sıcak asfaltta pek utandırmasada yaz kış bineneler mutlaka lastiğini değiştirmeli derim kendimce.