Sevgili xtremetawsan,
Bizim ilk motorumuz 85 model bi Jawa Ceylandı. 89 yılında annem bize karnında ve ardında yavrusu bulunan bir inek ve 30 çeyrek altın vererek bu motoru almıştı.:mrgreen: Ben henüz 15 yaşındaydım ve abim ise 17. Annem hevesimizi kırmak yerine bizi teşvik ederek motosiklet tutkumuzu doyasıya yaşamamızı sağlamıştı. Kendisi bugün 60 yaşına merdiven dayamasına rağmen bu sitede motorcuyum diyen pek çok insandan daha motorcudur.:rendeer: Beni yazın motorumla gezdirmem için memlekete bekliyor dört gözle. Eeeeeee vakti zamanında babamın artçısı olarak çok yol gezmişler ne de olsa. :cherry:
Bize o motoru aldığında motora takılabilecek herşeyi takmıştık. Hatta 6 volt bir teyp uydurup gayet güzel bir ses sistemi bile kurmuştuk. Arkasında 2 metre anteni, üstü çıkartmalarla dolu bir siperliği vardı. Eğer bugün elimde olsa utancımdan üstüne binemezdim vallahi.:mrgreen:
Benim kendi paramla aldığım ilk motorsa 1974 model (benimle yaşıt) bir mobylette idi. Deposu oturağın altında idi ve arka amörtisör yoktu. Hacı amcanın birisi almış 3,5 yıl kullanıp ahıra atmış ve yurtdışına gitmişti. Tavuk pisliğinden dolayı boya namına bişey kalmamıştı. Üstünde ki lastikler hala orjinaldi ve o kadar eskimişti ki iç lastik dışına çıkmıştı.:mrgreen: Ben iç lastik patlamasın diye lastiğin dışına bez bağlayıp binmiştim uzun süre.:mrgreen: Daha sonra o motoru komple boyatıp, her tarafını nikelajlatmıştım. Pırıl pırıl parlayan bir hurdam olmuştu ve gariptir ki çok harika bir motoru vardı. Pek çok modifiyeli Pejo'yu, mobylette'yi geçmiştim bu motorla.

Ona yaptığım masrafla sıfırını almam mümkündü. Ama heves işte. Şimdi arkadaşlara çok görmüyorum. Süslesinler motorlarını. Nasıl ki gençken kızların süslüsünü severken; bu yaşlarda sadesini seviyorsak durum motorlar içinde aynı.:mrgreen:
Neyse fazla nostalji yapmayayım. Bu arada dün akşam çok sevdiğimiz eski komşumuz gece saat 22:30 gibi arayıp "çay demledik, gelin" diye çağırdı. Hem çay içmeye hemde 25 günlük bebelerini görmeye gidelim dedik. Ama yazın motora bindiremediğim eşim illa motorla gidelim diye tutturdu.:cyclopsan Gecenin bir yarısı giyinip kuşanıp buz gibi havada yola düştük.

O soğuğa rağmen hiç üşümedim çünkü tam ekipmandım ve eşimde öyleydi. Gece ikiye kadar oturduk ve eve dönmek için motora binmeye hazırlandık fakat o da nesi.
Motorun altında bayağı büyük bir benzin birikintisi vardı. Deponun altını kontrol ettiğimde Çatlağın iyice açılmış olduğunu farkettim. Korkuyla da olsa eşime çaktırmadan benzini sildim ve el mecbur motoru çalıştırıp yola düştüm. Ama yolda her metrede ödüm patladı desem yalan olmaz. Motor yansın umurumda olmaz ama cana gelirse işte berbat bir durum olurdu. Neyse Gece 02:30 gibi eve vardık. İlk iş olarak depodaki bütün benzini boşalttım. Bayağı bir uğraştırdı ama mecburen yaptım. Bugün akşam depoyu sökeceğim ve içini sirkeli suyla temizce yıkayıp cumartesi günü kaynak yaptırmaya gideceğim. Bu iş tehlikeli iş çünkü benzinin nasıl kolay tutuşan bir sıvı olduğunu gayet iyi biliyorum.

ale:
Sevgili Kastore iltifatın için teşekkürler dostum. Bizim ruhumuz her daim genç.