sebebi zaten buradan hiç gitmedim
hergün sayfayı takipteyim
paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum
size faydalı olmak adına üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız
...oksijen kaynağı vasıtasıyla ısıtıp bu mili dişlinin göbeğine çaktım
bunu önlü arkalı bir kaç sefer yaptıktan sonra çeliği tekrar kazandırmak adına suyla soğuttum ve motora taktım
ogün bugündür yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum ve her hangi bir sorun yaşamadım
bu işlemden sonra söyleyebileceğim tek şey
motorun vites aralarının uzaması ve yakıtada ister istemez etki etmesi olacak
zaten 16 dişliyi takınca kendinde göreceksin
öne 16 dişli takınca arka dişliyle oynamana hiç gerek kalmayacak
zira eğer rampalı yolları kullanıyorsan çekişte sorun yaşayabilirsin
Selamün aleyküm arkadaşlar . Ben yine muzdaribim benim motordanyardımınıza ihtiyacım var . .
Geçen gün motorumdan şakır şakır ses geliyordu . . Motorcuya sordum egzantirik zinciri dedi ve motoru bıraktım . Ertesi gün almaya gittiğimde egzantirik zinciri ve kayışı ..vs
değiştirdim dedi 150 tl para verdim ve '' Bilyeler boşluk yapmış , krank değişmesi lazım ..vs '' falan dedi onada 500 lira istedi . :/ Ve motorumdan garip bi ses geliyor şuan . Halbuki motoru henüz 5-6 ay önce ( pistonlar falan yamulmuştu ) regtefe ettirmiştim ve onada 500 lira vermiştim . Motorcu da dün bana gidebildiğin yere kadar git dedi bu yazı geçirirsin böyle dedi . Motoruda satılığa çıkarttığımdan dolayı acayip canım sıkıldı . Bu iş neyin nesidir arkadaşlar ? Ne yapmam gerekiyor ? Bana yol gösterinnnn ?
dostum genelde doğru düzgün arıza tespit etmeden. kafadan eksentırık zinciri falan diye sallarlar. sonradan iş olumlu sonuçlanmayınca sıradan krank ve biley kolu diye devam ederler. paranı bu tip ustalara kaptırma. dogru düzgün bir usta bul ilk mudahalede dertlerınden kurtul. verdiğin paralar çiklet parası değil sonuçta.
bilya dedikleri sag ve sol kalterde krankın geçtigi yerde bulunun yataktır,Yani üstadım ne yapayım ben şimdi motoru komple regtefeye mi vereyim ? Yani bi zararı var mı bu durumun onu anlıyamadım ben . . Bu bilye boşluğu dediği şey ne adamın ?? subabları kırar mı dedi ne dedi bişey dedi adam bana kafamı karıştırdı :/
çok aşırı ise ilk önce karburatore bir bak, ayarı bozuk olabilir. bir ihtimalde şamandıra tam kapamıyor ( pislik falan denk gelmiştir, )merhabalar herkese motorumda 1 haftadır bi problem var hava filtresine yağ atıyor asırı sekilde teizliyorum yine tekrarlıyor.sorun motordan mı ?
bor yağı al koy 55 tl ama kesinlikle keser madeni yağ boşlukları dolduracak tahliye den yağ atmayı kesecek hararet yaptırmışsın makineye segmanlar morarmış yakında krank bilyalarından da ses gelir korkma bizim makineler ölmez kolay kolaymerhabalar herkese motorumda 1 haftadır bi problem var hava filtresine yağ atıyor asırı sekilde teizliyorum yine tekrarlıyor.sorun motordan mı ?
bilya dedikleri sag ve sol kalterde krankın geçtigi yerde bulunun yataktır,
şekil 1
http://www.avrupamotorrad.com/ad/urunler/43670291_ms4219.jpg
fiyatı 5-6 liradır. klitesine göre 20 liraya kadar yolu var.
burduki bir boşluk tenk tank sese sebeb olur. bunun takılmasi için motoru açacaklar hatta yaracaklar.
http://www.albaymotor.com/static/im...cg-serisi-sag-sol-ms259737332_t_w280_h170.jpg
yani ucuzu iş çıkarmak istersen kendinde yaparsin yeterki alet olsun.
bu resimde görduğun gibi,
bu resimdeki krank oralara geçiyor.
http://www.albaymotor.com/static/im...e-125-ybr-ym-2005-ms582344947_t_w280_h170.jpg
çok aşırı ise ilk önce karburatore bir bak, ayarı bozuk olabilir. bir ihtimalde şamandıra tam kapamıyor ( pislik falan denk gelmiştir, )