eski sayfalarda benim söküp taktığım fotorafladığım yerler vardı bi bakarsan iyi olur derim ama ben komple söküp dağıtmıştım..serdal devrem, bizim karbüratör temizliğin bir tarif etsen yarın bi girişeyim olmadı söküp mü temizlesek üzerindemi halletsek, birde bu eski yağ lekelerini ne ile çıkarıyorsunuz ?
karbürator temizliği pratik olarak şöyle oluyor.
şamandıra yuvasının en alt kısmındaki vida biraz gevşetilip şamandıra tasına çökmüş muhtemel su ve pislikler akıtıldıktan sonra, hava filtre si tarafı tamamen sökülerek motor çalışır faziyetteyken gaz verilerek avuc içi ile emiş ağızı ara ara kapatılıp vakum oluşturulur. böylece benzin yolundaki muhtemel pislikler den kurtululur. yolda belde karburatorden kaynaklı sorunlarda çok işe yarıyor.
ama tabikide hiç bir temizlik tamamen açılarak memelreri elleyerek yapılan temizliğe benzemez.
eğer geniş kapsamlı bir temizlik düşünüyorsan karburatorun markasına ve çeşidine uygun bir tarmir kiti almalısın ki. conta ve diyaframları değiştirerek, ileride malzeme yorgunlugundan kaynaklana bileçek bir arızanın önüne geçersin. ama dikkat edilecek bir olay var buda iğnenin konumu ve memelerin temizliğinde kesinlikle tel gibi bir malzemenin kullanılmamasıdır.
yağ lekelerine gaz yağ kullanıyorum. ama kesmezse küçük tüp pasta ( sintaş ) kullanıyorum. işimi görüyor.
Serdal hocam asyaların karburatörü mikuni ve diyaftamını vakti zamanında fabrikasında bile bulamamıştım hatta tamir bakım kiti de bulamamıştım ona göre sökerken çok hassas davranmak lazım hatta sökmeden bayiden diyafram temin etmek lazım yoksa çekiştne düşüyor gitmiyor meret..
eyvallah , üzerinde temizliyeceğim , pazar günü diyafram vb şeyleri alamayız şimdi , gaz yağıda bulmak mesele sintaşı bir araştırayım sağolasın
ben ayda 2 kere muğla - denizli yapıyorum yaklaşık 140 km uzun yolda yapılır ama denemek lazım, ama sele (oturduğumuz kısım) gerçekten çok rahatsız ediyordu birde dikişli olduğundan az bir ıslandığında dikiş kısmından su alıyor sonrada oturduğunda ıslatıyordu, ben komple üstünü yeniden tek parça kaplama yaptırdım arasına yüksekttim , gri sünger ile birazda sert izalsyon köpüğü takviyesi sonuç
http://fc04.deviantart.net/fs70/f/2012/100/f/b/untitled_by_mehmetmumtaz-d4vnyhe.jpg
2 saatlik yolculukta bana mısın demiyorsun
uzun yolada gidilir her yere gidilir ben günü birlik 200-250 kmlik yol yaptığımda oluyordu banamısın demiyordu seleyi değiştirdiğiniz iyi olmuş bende arka artçının oturduğu tarafa bi sırt çantası bağlıyordum ve yaslanarak gidiyordum tavsiye ederim hoş benim boy biraz uzun onunda etkisi var.
Merhabalar 2006 model as200gy-2 motoruma 3-4 gün önce sahib oldum ve benim için büyük bir mutluluk kaynağı oldu.
forumdaki sayfaların yarısından fazlasını okudum 157 sayfadan tabiki yanlız motorumdaki sorunla ilgili bir konu bulamadım belki vardır var ise şimdiden özür diliyorum okuyamadığım için..
1-motorum gürültülü çalışıyor sanki motorun alt bloğunun içinde bir parça gevşemişte ses yapıyor gibi.fakat güce binince ses gidiyor. bu motorlardaki ses normalmidir yoksa sorunumu vardır acaba? motorcum sorun yok dedi(modifiye işide yapan kaliteli bir motorcum), başka bir motorcuda demir döver gibi çalıştığını ve piston kolunun mili boşluk yapmış gibi dedi.sizce bu ses normalmidir acaba?
2-motorumun gidişatı çok iyi iki kişi ile rampa aşağı 135 km hıza ulaştı kısa sürede sonra yol bitti gazı kesmek zorunda kaldım. ön dişliyi 1-2 diş büyüteyim dedim çünkü 70 km hızda iken vites 5 te oluyor ve motor vites istiyor zincirim bitik durumdaydı km de 30000 i devirmiş bu arada zinciri değiştirmek için yan motor kapağını komple sökmek gerekiyordu sökmüşken dişliyide değiştireyim dedim fakat dişliyi saydım 15 tane dişi vardı16 dişliye çıkarmak istedim ama malum dişli göbeği tornalık işi olduğunu söyledi Camgöz motor.
3-peki arka dişliyi değiştirme imkanımız varmıdır? varsa kaç dişli küçültmeliyim?
4-birde arka jant 15'' bu janta göre dişli lastik linkini verebilirmisiniz varsa uygun fiyatlı olması tercihimdir. şimdiden çoook teşekkür ederim...![]()
motorun sesi hakkında bi yorumum yok dinlemeden bi yere varılamaz burda yazmakla ama zincir değişimi için yan kapağı sökmene gerek yoktu zinciride çekoslovak malı 20tlye almıştım bekletmeden değiştir derim. Arka dişli yerine ön dişliyi değitirmen(tornada yaptırman) daha ucuz olacaktır.Son olarakta arka jant için o şekilde lastik yok bulursan bizide bilgilendirirsen sevaba girmiş olursun :cat: