haklısın ben öyle yapmıştım bir sorun olmadı ama sen genede motor soğukken yap

bu arada yazın 10w-40 mı koyuluyor?
Soykan67 kardeşim ben yaz-kış motora hangi cins yağ koyuluyor hiç bilgim yok. Eski motorumda hep Castrol 4T 15W-40 kullandım. Aslında akadaşlardan bilen varsa paylaşsa çok güzel olur. Burakamların anlamı ne ve yaz kış nasıl yağ seçilmeli :silent:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:30 ----------
Merhaba arkadaşlar gözüme uyku girmedi bir konuda yardımınızı istiyorum:
Olay şu:
Benim eski motorumu bir galeriden 2.el almıştım. Ama önceki sahibi motora plaka çıkarttırmamıştı. O yüzden eski motorumu aldığımda galeri faturayı adıma kesti ve ÖTV'si de galeri tarafından adıma yatırıldı.
Sonrasında plaka çıkartmak için işlemlere başladım. Sigorta yaptırdım "Ek1" belgesini doldurttum. Motor trafik çıkış yılı 2006 olduğu için muayeneye girmesi gerekiyormuş ona da gittim ama muayene de öyle şeyler çıktı ki 6'sı ağır kusur olmak üzere yaklaşık 20 kusur sıraladılar. Motor ve şase nosunun orjinal olmadığını, bunları orjinal olduğuna dair motorun Anakara'ya gitmesi gerektiğini, motor şasesi üzerinde yapılan ağır kaynakların kabul edilemez olduğu falan filan...(Gerçi eski motorum çok ağır şartlarda kullanılmıştı kötü bir haldeydi)
Bu sayılanların hiçbirinin yapılmasının mümkün olmadığını ve dolayısıyle bu motora hiç plaka çıkartamayacağımı anlayınca soluğu galerici de aldım ve motoru geri iade etmek istedim. Onlar da tamam deyip, motor bana faturalı olduğundan noterden vekaletname vermemi istediler. Ben de süresiz vekaletname verdim. İşte bu noktadan sonra aklımda şu soru işaretleri oluştu:
1-Bu motora plaka çıkartılamayacağından eminim. Peki galeri bu motoru birine satarsa yeni alan kişiye bu motor bu haliyle devredilebilir mi?(Yani üstümde görünmesi son bulur mu?)
2-Bu motor için geçen şubat ayında adıma fatura ve ÖTV kesilmişti ve satılana kadar da benim üstümde. Peki bu zaman diliminde maliyeyei trafiğe ya da herhangi bir kuruma herhangi bir şekilde ödenmesi gereken vergi ya da harç tarzı birşey var mı? Ya da herhangi bir şekilde bu süreçte ödenmesi gereken ücretler var mı? Çünkü habersiz bir şekilde biryerlere borçlanıp faiziyle sonraki yıllarda önüme çıkmasını istemiyorum.
3-Bu eski motorumu bu haliyle üstümden sildirerek galeriye verme durumum var mı?
İyi günler.