aßiLeR az bakarmısınz motor elektriği ile ilgili bir sorun

Abiler bnm sorunum şu olacak dün motoruma kornanın altına bi ışık yerleştirdim silindire yansıtıyo çok güzel oluyo ama onu taktıktan beri motorumun ön farı zayıfladı önünü zor gösterio yolu yani bunun için elektrik düşürücüsü vardı motorda daha önce arızalanmıstı düşürücüm ampul leri patlatıodu deiştirdk simdi sağlam da o ışığı taktım zayıfladı sizce düşürücüyü devre dışımı bıraksam :S ?

Motorun resmide bu böyle yaptım bakın ön far az yanıyo

Hacı sen o çektiğin lambaya elektiriği nerden verdin_?
Direk aküden ver !

Mantıken söyleyebilirim ama senin motorun detayını bilmiyorum.

Bobinden gelen akımı düşürmek için ne kullanılıyor bilmem ama gerilim sabit olduğuna göre akımı düşüren şeyin değernin değişmesi yada sökülmesi gerekir sanırım.:)

Yahu tabi düşürecek ışığı ; bobin iki lambaya yeter mi hiç !

Bobin büyük ihtimalle o iki ampüle yeter. Paralel bağlamışsındır, bir de seri bağlamayı denesene.

akım sabitleyici takmışın daha once

çıkar onu 3 ampulede yeterli gelir.. far,stop, süs..

Bobin büyük ihtimalle o iki ampüle yeter. Paralel bağlamışsındır, bir de seri bağlamayı denesene.

Problem tamda bağlantıyla ilgili fakat bence tersi olmalı.Zira seri bağlanan elemanlar,kaynaktan gelen gerilimi paylaşırlar.Gerilimin yani voltajın her iki lambayada kaynakta üretildiği gibi aktarılabilmesi için paralel bağlanması gerekir.Paralel bağlantıda gerilim heriki ampuldede eşit,Yani kaynak gerilimi olacak(Yani 12V),fakat akım her iki lambayada gerektiği kadar gidecektir.Tespitimiz yanlış olabilir fakat kontrol etmekte fayda var.

pejo cobra'lar vardı. Ön disk fren, farlar çift far. Ön'de iki tane birden var. Onların nasıl bağlandığına bakıp fikir sahibi olabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar