BENİM DE BAŞIMA YAKIN BİR OLAY GELMİŞTİ.
1-lisede tecil ediyorlar sanmıştık, beni unutmuşlar
ilk muayenden sonra tecil ettirdim, dosyam kaybolmuş.
2- üniversitede kaydım yine unutulmuş, eve polis gelmiş, aradım karakol gel hele konuşak dedi.atladım edirneden mersine geldim, öğrenci olduğunu ispat et dedi. öğrenci kimliğimi verdim, bu geçen yılın dediler ve bana 1 gün zaman tanıdılar. okula telefon açıp anlattım, yeni kimlikler henüz gelmedi dediler, 2. senemin başlarıydı ve okul yeni açılmıştı. öğrenci olduğuma dair belge istedim, ancak kişiye ve elden verilir, buraya gelmen lazım dediler.
( edirne -mersin arası 16 saat ) gidip gelmem imkansız ve noterden vekalet alıp faxladım, oradaki arkadaşım evrağı rica minnet alıp bana faxladı, karakol evrağı işleme koyduğunu ama evrağın aslını ailem getirince ( ben edirneye gidip evrağı aps ile gönderecektim) askerlik şubesine gönderebileceğini söyledi.
ben üstüme düşeni yaptım ama 3-5 ay içinde tekrar eve karakoldan gelmişler, acil gelmesi gerek, aranıyor deyip gitmişler. evdekiler bir panik halde sebebini bilmedikleri için beni apar topar çağırdılar. aklımıza askerlik falan gelmiyor ki, zaten o dosyayı tamamlamışız. ama ne olduğu hakkında da en uzak fikrimiz olmadan ama tecrübeme dayanarak yeni kimliğimi, öğrenci belgemi, önceki evraklarımı yanıma alıp, bir de yakın arkadaşlardan birine her türlü işimi görsün diye vekalet vererek mersine gittim.
o da ne, hala kaçağım

r: yani en azından öyle görünüyorum...
sebep?
dosyamı karakoldan şubeye göndermemişler ve bu sefer tuttukları yerde götüreceklerdi ma karakoldaki dosyamla beraber yeni dosyamı da götürdüğüm için "düseltme yaptılar", yani öyle yaptıklarını söylemişlerdi. meğersem görevini doğru dürüst yapan tek benmişim...
oklul bitti,
tecil kaldırmak için şubeye gittim ve hayatımın en büyük hatası mı desem, en büyük şansı mı desem bilmiyorum :
- teyzem merdivenlerden düşmüş hastanede, bütün sülale başındayken
- o haftasonu abimin nişanı varken
-6 yıldır çıktığım kız arkadaşımın kardeşi lösemiden komadayken
aynen şu olay oldu :
saat sabah 8 den saat 11,50 ye kadar bekledikten sonra sıra bana geldi ve ben elimdeki dilekçeyi uzattım memur kadına. aldı, okudu, dosyamı getirtti ve yazdı çizdi... saat 11.55 te imza at dedi. attım ve bana bir kağıt verdi.
" asker kaçağısın, seni arıyorduk....hayırlı olsun, bildiğim kadarıyla kütahya'ya tek otobüs saat 3 te, yetişmen gerek" deyip silüsü elime verdi. iptal ettireyim demeye kalmadı kapı önündeydim...,
eve dahi gitmeden alelacele bilet ayırttım, para bulup biletimi aldım, arkadaşlarımdan duyanlar beni direk otogara gelip uğurladılar..
sonuç:
havacı olarak askerliğimi yaptım.
usta birliğimi sürgün yeri olan bir yerde katil ve yankesicilerin ve kendini her gün jiletleyenlerin içinde "sıhhiye" olarak yaptım
kız arkadaşımın kardeşi öldü, onu en kötü anında yalnız bıraktığım için ayrıldık
abim nişanı dağıtımıma ertelemk istemiş, sözlüsü karşı çıkınca da ayrılmışlar
daha bir sürü şey....
yani, her şeye hazırlıklı ol...
haa, pek çok kere GBT'ne bakmış olabilirler ama benim üniversitedeki ev arkadaşlarım astsubay olduğu halde hazırlıksız yakalandım..
her an için traş makinesi, eşofman filan olan bir sırt çantasını yakınında hazır bulundur. ben 1 hafta donla yatmak zorunda kalmıştım acemi birliğimde
içini karartmış gibi olmadım di mi :queen: