Asker Kaçağıyım:)

Bence abi Ağustosta git askere 339.kısa dönem olarak,Ocak ayında da dönersin.Bence güzel celplerden biridir,hem havalar sıcak ve ılıktır,kış pek yaşamazsın vede zaman su gibi akar gider.Ayrıca kısa dönemsin seni en illet yere de sürseler,sıkmazlar,üzmezler,rahat bi şekilde tamamlayıp dönersin,alt tarafı 155 gün.

torba yasayla bu tür durumlarda idari para cezası uygulanacak sanırım (500-1500 tl)
henüz somut bir örnek yok uygulamada

emniyet veya jandarma tarafından bakaya olarak aranıyor olabilirsin

askeri mevzular biraz karışıktır
askerliğimi yaptığım halde kaçağım diye arıyorlardı bi zaman
karakola terhis belgemi götürünce arananlar listesinden sildiydiler

bende tecilliydim tecilim dolmuş bi bildiri elime ulaşmadı subeme gittim 120 gün yoklama kaçasın dediler gittim askere askerdeyken mahkeme celbi geldi komutanlarım mahkemeye gönderdiler ifade verdim askerlik şubatın 21 inde bitti martın 5 inde beni karakola aldılar 2000 lira cezan var yoksa 100 gün gün hapise gidiyosun diye 8 sene kaçmış arkadaşımda var oda ödeyecek :syani somut bir örnegi var

Mersin İl Temsilcisi
BENİM DE BAŞIMA YAKIN BİR OLAY GELMİŞTİ.

1-lisede tecil ediyorlar sanmıştık, beni unutmuşlar
ilk muayenden sonra tecil ettirdim, dosyam kaybolmuş.
2- üniversitede kaydım yine unutulmuş, eve polis gelmiş, aradım karakol gel hele konuşak dedi.atladım edirneden mersine geldim, öğrenci olduğunu ispat et dedi. öğrenci kimliğimi verdim, bu geçen yılın dediler ve bana 1 gün zaman tanıdılar. okula telefon açıp anlattım, yeni kimlikler henüz gelmedi dediler, 2. senemin başlarıydı ve okul yeni açılmıştı. öğrenci olduğuma dair belge istedim, ancak kişiye ve elden verilir, buraya gelmen lazım dediler.
( edirne -mersin arası 16 saat ) gidip gelmem imkansız ve noterden vekalet alıp faxladım, oradaki arkadaşım evrağı rica minnet alıp bana faxladı, karakol evrağı işleme koyduğunu ama evrağın aslını ailem getirince ( ben edirneye gidip evrağı aps ile gönderecektim) askerlik şubesine gönderebileceğini söyledi.
ben üstüme düşeni yaptım ama 3-5 ay içinde tekrar eve karakoldan gelmişler, acil gelmesi gerek, aranıyor deyip gitmişler. evdekiler bir panik halde sebebini bilmedikleri için beni apar topar çağırdılar. aklımıza askerlik falan gelmiyor ki, zaten o dosyayı tamamlamışız. ama ne olduğu hakkında da en uzak fikrimiz olmadan ama tecrübeme dayanarak yeni kimliğimi, öğrenci belgemi, önceki evraklarımı yanıma alıp, bir de yakın arkadaşlardan birine her türlü işimi görsün diye vekalet vererek mersine gittim.
o da ne, hala kaçağım :pr: yani en azından öyle görünüyorum...
sebep?
dosyamı karakoldan şubeye göndermemişler ve bu sefer tuttukları yerde götüreceklerdi ma karakoldaki dosyamla beraber yeni dosyamı da götürdüğüm için "düseltme yaptılar", yani öyle yaptıklarını söylemişlerdi. meğersem görevini doğru dürüst yapan tek benmişim...
oklul bitti,
tecil kaldırmak için şubeye gittim ve hayatımın en büyük hatası mı desem, en büyük şansı mı desem bilmiyorum :

- teyzem merdivenlerden düşmüş hastanede, bütün sülale başındayken
- o haftasonu abimin nişanı varken
-6 yıldır çıktığım kız arkadaşımın kardeşi lösemiden komadayken

aynen şu olay oldu :

saat sabah 8 den saat 11,50 ye kadar bekledikten sonra sıra bana geldi ve ben elimdeki dilekçeyi uzattım memur kadına. aldı, okudu, dosyamı getirtti ve yazdı çizdi... saat 11.55 te imza at dedi. attım ve bana bir kağıt verdi.
" asker kaçağısın, seni arıyorduk....hayırlı olsun, bildiğim kadarıyla kütahya'ya tek otobüs saat 3 te, yetişmen gerek" deyip silüsü elime verdi. iptal ettireyim demeye kalmadı kapı önündeydim...,

eve dahi gitmeden alelacele bilet ayırttım, para bulup biletimi aldım, arkadaşlarımdan duyanlar beni direk otogara gelip uğurladılar..

sonuç:
havacı olarak askerliğimi yaptım.
usta birliğimi sürgün yeri olan bir yerde katil ve yankesicilerin ve kendini her gün jiletleyenlerin içinde "sıhhiye" olarak yaptım
kız arkadaşımın kardeşi öldü, onu en kötü anında yalnız bıraktığım için ayrıldık
abim nişanı dağıtımıma ertelemk istemiş, sözlüsü karşı çıkınca da ayrılmışlar

daha bir sürü şey....

yani, her şeye hazırlıklı ol...
haa, pek çok kere GBT'ne bakmış olabilirler ama benim üniversitedeki ev arkadaşlarım astsubay olduğu halde hazırlıksız yakalandım..
her an için traş makinesi, eşofman filan olan bir sırt çantasını yakınında hazır bulundur. ben 1 hafta donla yatmak zorunda kalmıştım acemi birliğimde :)

içini karartmış gibi olmadım di mi :queen:

yürekçe abi korku filmi gibi soluksuz okudum en çokta kız arkadaşınızla olan mevzuya üzüldüm kısmet değilmiş

yürekçe abi benzer durumlar desene herkeste oluyor.. benide 2 ayda askere alıyorlardı sözde....

Koray kardeş, senin kadrolu öğretmen olarak atanmanı beklediğimiz şu günlerde;

askerlik durumun çıktı.

Ekli linkten sorularına cevap bulacağını umuyorum..

http://www.asal.msb.gov.tr/

Ayrıca, bağlı olduğun nüfus kütüğüne göre, batı illerinde askerlik yapma ihtimalin

kuvvetle muhtemel..

'' Sayılı günler ise çabuk geçer, başlamakta bitirmenin yarısıdır ''

Askere gideceğin gün haberimiz olursa '' ::xblink::En Büyük Asker Bizim Asker ::xblink::''

nidalarıyla otogardan seni uğurlarız.. ::haapppy:::asker::

Yoklama ile ilgili cezayı şimdilik düşünme, öyle bir ceza alman

halinde, durum değerlendirmesi muhakkak ki yapılır..

Hangi şartlarda olursa olsun, sana ve Tekteker Ramço'ya hayırlı tezkereler dilerim..

Son düzenleme:
Koray kardeş, senin kadrolu öğretmen olarak atanmanı beklediğimiz şu günlerde;

askerlik durumun çıktı.

Ekli linkten sorularına cevap bulacağını umuyorum..

http://www.asal.msb.gov.tr/

Ayrıca, bağlı olduğun nüfus kütüğüne göre, batı illerinde askerlik yapma ihtimalin

kuvvetle muhtemel..

'' Sayılı günler ise çabuk geçer, başlamakta bitirmenin yarısıdır ''

Askere gideceğin gün haberimiz olursa '' ::xblink::En Büyük Asker Bizim Asker ::xblink::''

nidalarıyla otogardan seni uğurlarız.. ::haapppy:::asker::

Yoklama ile ilgili cezayı şimdilik düşünme, öyle bir ceza alman

halinde, durum değerlendirmesi muhakkak ki yapılır..

Hangi şartlarda olursa olsun, sana ve Tekteker Ramço'ya hayırlı tezkereler dilerim..

sağolasın abi teşekkür ederim...

yahu bugün kendim gittim diyorum askere:) kimsede alıp götürmedi bi yere
bu sene başında ise havadan, karadan, denizden her türlü ulaşımla yaklaşık 10 tane şehire gittim, ordada bişe çıkmadı. havaalanıda dahil 3-4 kez gbtme baktılar ordada bişe demediler.
yani asker kaçağı olduğumu anlayacak en ufak bi belirti yoktu.
neyse diğerlerini geçtimde ne zaman başvurmam gerek askere, ağustos için haziranda başvurmam gerekiyo biliyorum ama ordaki nazik! bayan temmuz dedi. yokmu bu ağustosta giden askere, bi yardım edin:)

ben agustosta gidicem sevk tarihim 21,08,2011 2010 eylül ayında muaneyemi oldum. hade bakalım ben nereye talip olacam :bounce:

o yanlış askerlik şubesine göndermiş olduğun tecil iptali ve askerliğe karar aldırma dilekçesi varya,hah işte onu o gönderdiğin yanlış şube alıp senin kendi askerlik şubene iadeli taahütlü olarak postalamıştır.askerlik şubesinde hiçbir evrak kaybolmaz bunu sakın unutmayın.
şimdi sen askerlik kararı aldırmış ve sana verilen süre içinde teslim olmamış olarak bakaya suçu işlemişsin.mahkemeye çıkacaksın,hakime mazeretini anlatacaksın,ondan sonrada yeni çıkan torba yasaya göre eğer 3 aydan fazla kaçak durumda isen ve kendin teslim olmuşsan 2500 tl. eğer onlar yakalamışsa 5000 tl. ceza ödeyeceksin ve ilk tertiple birlikte askerlik yolunu tutacaksın,
diğer bir yolda kaçıp bedelli askerliğin çıkmasını bekleyeceksin ama tavsiye edilmez git yap kurtul daha iyi.
bu arada iptal ettirdiğin tecilini yeniden yaptırma imkanında var.ama şunlar önemli kaç doğumlusun ve okuyor musun veya aftan yararlanıp ön kayıt yaptırdın mı?bunları cevaplarsan yardımcı olurum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar