Asker Kaçağıyım:)

Arkadaşlar bugün öğrendimki asker kaçağıyım:) Önce olayı anlatiyim sonra sorumu soriyim.
2009un eylül-ekim-kasım aylarından birinde askerliğimi iki yıl tecil ettirmiştim yani en erken 2011 eylüle kadar tecilim vardı. Sonra geçen yaz askere gitmeye karar verdim, haziran 2010da erzurum askerlik bilmemneyine faks çektim tecilimin iptali için (kütüğümüz ardahanda ve ardahan erzuruma bağlıymış, zaten bir sene önce kardeşimde tecilini iptal ettirdi erzuruma faks çekip, aynı yolu izledim yani). Neyse faks çektim ya aynı gün yada bir gün sonra telefon geldi "gurban sen niye buraya faks çektin, ardahana çekmen lazımdı" diye. Tamam dedim ama sonrada askere gitmekten vazgeçtim. Bu ağustosta gitmeye karar verdim ve ümraniye askerlik şubesine gittim, ordaki kadın dediki asker kaçağısın, tecilin haziran 2010da iptal edilmiş, mahkemeye çıkıcan vs bişeler söyledi, klasik huysuz memur kadın tribinde olduğu için bin türlü surat yaptı, adam gibi soru soramadan çıktım.
Neyse eve geldim erzuruma telefon ettim, anlattım böyle böyle faks çektim, tecilimi bozmuşlar dedim, olmaz öyle şey dedi, baktı bilgisayardan heral hakkaten tecilim bozulmuş, kim yapmış belli değil ama.
Durum bu yani, şimdi
1) Yakalarlarsam alırlar dimi beni askere?
2) Zaten ayaklarına kadar gittim niye almadılar:)
3) Bu mahkeme ne iş?
4) Kaçak olduğum için sivas-temeltepeye yollamazlar dimi beni:)
5) Ordaki kadın temmuzda başvurucan dedi ama nette haziran yazıyor. Hangisi doğru?
6) Asker kaçaklarını öpmüyolar dimi askerde:)

Son düzenleme:
Ben de kaçaktım ve teslim oldum. 1996 da beni acemi birliğine Mardin'e gönderdiler. Daha ilk geceden malum kişiler tabura ateş açtılar menzil dışından ( taciz ateşi) . Hoşgeldin partisi anlayacağın :) Sana da benzer bir kutlama düşünürler artık :mrgreen:

Vay kaçak vayyy.. :)
Yakalarlarsa almazlar direk önce son duanı et derler.
Ayaklarına kadar gitsen de 86. Madde olması gerek 87 de olabilir, o maddeden dolayı kaçak olarak işlem görürsün, devre zamanıysa ilk tertipe yetiştirirler yoksa dk olarak gidersin . Bir iki formla teslim olduğunu beyan ediyorsun. Ondan sonra birkaç gün içinde silüsün gelip nereye gideceğin belli oluyor.
Mahkeme hikaye sanırım.(4-5 sene önce öyleydi en azından)
Kaçak olduğun için Manisa-Kırkağaç a yollarlar :mrgreen:
Son soruyu bilmiyorum kısa-dönem zamanlarına göre değişir :)

Benim yakın bir arkadaşımın aynısı başına geldi, beraber uğraşmıştık. Allah kurtarsın şimdiden :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
torba yasayla bu tür durumlarda idari para cezası uygulanacak sanırım (500-1500 tl)
henüz somut bir örnek yok uygulamada

emniyet veya jandarma tarafından bakaya olarak aranıyor olabilirsin

askeri mevzular biraz karışıktır
askerliğimi yaptığım halde kaçağım diye arıyorlardı bi zaman
karakola terhis belgemi götürünce arananlar listesinden sildiydiler

Benzer bir olay benimde başıma gelmişti. Okuldan tecilliyim sanıyordum ve tecilimi iptal ettirmeye gittiğimde hoşgeldin dediler :) 3 gün daha geç gitsem kaçak durumuna düşecektim ama tesadüf kendi devreme yetiştim.

bizim arkadaş evde yatmış televizyon izlerken kapı çalmış karga tulumba götürmüşler :queen:

bilecikte acemiliği yaptı, şimdi muğla fethiyede askerim diye geçiniyo :)

bizim akrabayı götürdüler asker kaçağıymış haberi yokmuş.Şehirler arası otobüsle memlekete dönerken,arkadaşıyla beraber jandarmalar çeviriyor diyorlar kaçaksın askere doğru otobüsten indirmişler o gün jandarmanın orda kalmış ertesi gün acemi birliğine götürmüşler:cherry: arkadaşı memlekete tek başına gitmiş :queen:duyunca bende şaşırdım ama olay bu.

1- Mantığın bittiği yerde askerlik başlar...
2- En güzel ordu tek kişilik ordudur...
3- Birgün gelecek birgün kalacak...(askerliğe gitmenede, teskereni almanada)...:)

kaçak durumuna düştüysen gerçekten otogar çevresinde dolaşma. otogarlarda kaçakları tıkır tıkır avlıyorlar. ne olduğunu anlamadan askerde bulursun kendini. gözünün yaşına bakmaz, tutar götürürler.

bence teslim ol, seni ne zaman nerede bulacakları belli olmaz, bakarsın denize girerken bakarsın yemek yerken bakarsın mıçarken :) asker kaçaklarını birşey olmaz merak etme.
temeltepe nasıl bir yer bilmiyorum ama, adamın sidiği bile donarmış diyorlar, paso ateş almayan cezalı tüfekler tanklar toplar varmış.

Polisten herhangi bir tebligat geldi mi? eskiden oturduğun semtin karakolu asker kaçağıysan tebligat gönderirdi. Eğer hala böyleyse bana bir şey tebliğ edilmedi de ve tecilinin kaldırıldığından haberinin olmadığını söyle...

Abi nerde olursan ol sayılı gün çabuk geçer sen şimdiden saymaya başla daha çabuk geçer:queen:
Hayırlısıyla git gel inşallah:rendeer:

yahu bugün kendim gittim diyorum askere:) kimsede alıp götürmedi bi yere
bu sene başında ise havadan, karadan, denizden her türlü ulaşımla yaklaşık 10 tane şehire gittim, ordada bişe çıkmadı. havaalanıda dahil 3-4 kez gbtme baktılar ordada bişe demediler.
yani asker kaçağı olduğumu anlayacak en ufak bi belirti yoktu.
neyse diğerlerini geçtimde ne zaman başvurmam gerek askere, ağustos için haziranda başvurmam gerekiyo biliyorum ama ordaki nazik! bayan temmuz dedi. yokmu bu ağustosta giden askere, bi yardım edin:)

yahu bugün kendim gittim diyorum askere:) kimsede alıp götürmedi bi yere
bu sene başında ise havadan, karadan, denizden her türlü ulaşımla yaklaşık 10 tane şehire gittim, ordada bişe çıkmadı. havaalanıda dahil 3-4 kez gbtme baktılar ordada bişe demediler.
yani asker kaçağı olduğumu anlayacak en ufak bi belirti yoktu.
neyse diğerlerini geçtimde ne zaman başvurmam gerek askere, ağustos için haziranda başvurmam gerekiyo biliyorum ama ordaki nazik! bayan temmuz dedi. yokmu bu ağustosta giden askere, bi yardım edin:)

bende ağustosta askerim... yaş 25 oldu.. tecili bozdurdum geçen sene aralıkta ve dilekçe yazarak... 2, ayın 21 de askersin diye yazılı kağıt verdiler... bu tarihe kadar almadılar.. ağustos birde askerim bu sefer kesinmiş.....

şuan şubemdeki yetkili memur ile konuştum.. ağustos un 10 alacaklarmış ama bayram nedeni ile eylül 5 bırakmışlar 3 tertip i..... haberiniz olsun..işlem bu ay yapıla bilirmiş...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar