arkadaşım yüzünden motorum bağlandı almak için onun cezasını da ödemeli miyim?

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Çalıştığım yerdeki ehliyeti olmayan güvenliğe vermedim diye bana bir kaç gün surat yaptı sonra geçti. Vermem, almamda. Sonradan papaz olacağımıza şimdiden papaz olalım daha iyi.

Bu durumda veren kişiye ceza kesilmesi saçma bence. Diyelim ki arkadaşın motosikleti istedi. Arkadaşına ehliyet kontrolü mü yapacaksın? Belki ehliyetinin süresi biteli üç gün geçti, o da unuttu... Ne diye motosikleti veren kişiye ceza ödetilecek? Ne acaip işler.

Söz konusu malın sahibi olarak kimlerin kullandığı senin sorumluluğunda. Saçma gelmiyor bana.
Ehliyetin süresinin geçmesi durumunda araç sahibine bir ceza yok zaten. Ehliyeti yoksa, sınıfı yetersiz ise araç sahibinin sorumluluğu var.
Opere edilmesi bir ehliyete bağlı olan bir malı birine verirken belirli sorumluluklar olması normal geliyor bana.

Son düzenleme:
Ortamda laf o konuya geldiği zaman sınırı baştan çiziyorum. Kimsenin motorunu istemem de, vermem de. Sonrasında kanlı bıçaklı olmaktan iyidir o anda küsmesi. Hem de bu vesile ile muhattap olduğunuz kişilerin karakterini görmüş olursunuz.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
motor odunc verilmez. heleki ehliyeti olmayana. ama ehliyeti olmayan bir arkadasima da motorumu veriyorsam, demekki okadar onem verdigim birisi demektir. ozamanda para falan istemem. yada aramizda halledecek kadar samimiyizdir. aksi takdirde sana yazilan ceza ne ise odersin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar