Kendimde ehliyet alana kadar ehliyetsiz motor sürdüm. Evin şehrin dışında olduğundan ve bu ülkede bi ehliyet belgesi murumların yavaşlığından ötürü 6 ayda verildiğinden ehliyetsiz sürmek zorundaydım. Motoru verdiğim arkadaş zaten ehliyeti olmamasına rağmen güzel bir şekilde araba kullanan ve öncesinde de motorumu verdiğim sürüşünden şüphe duymadığım bir arkadaştı. 1 Haziran'da ehliyet sınavına yazılmasına rağmen ve aradan 4 ay geçmesine rağmen hala direksiyon derslerine bile çağrılmadı. Eh işlemler bu kadar uzun sürerse ehliyetsiz çıkması normal. O yolda çevirme olacağını tahmin edemedik ama arkadaş basıp gitse de pek sorun olmazdı diye düşünüyorum. @F54
Ben hukukçu değilim tam uymaya bilir ama siz yine de şansınızı bir deneyin ya tutarsa misali.
Bazı mahkemeler karar verirken örfe bakar.
Sizde bölgenizdeki sulh ceza mahkemesine dilekçe vererek itiraz edin. Dilekçenizde ehliyet işlemleri uzun sürdüğü için biz burada ehliyetsiz araç kullanıyoruz bu bizim örfümüz deyin. Aynen yukarıda ki gibi başka yerde nasıl bilmiyorum ama burada normal deyin.
Örf olduğu için tahminim cezanız iptal olur.
İlaveten o noktada çevirme olmazdı ayıp değil mi?
Ayrıca iyi niyet olarak dur ihtarına uyduk çekip gidebilirdik diye ne kadar iyi bir kişi olduğunuzu belirtin. Bunlar size olumlu puan olarak dönecektir eminim.
ÖRF: yasalarla belirlenmemiş olmakla birlikte yasa değerinde olan, halkın kendiliğinden uyduğu, kural, ilke durumundaki gelenek.