imza kardeş,
Önerini dikkate alacağım ve bundan sonra Petrol Ofisinden yakıt alacağım, bakalım bende fark edecek mi?
Bilgilendirme ve yönlendirme için teşekkürler.
imza kardeş,
Öncelikle Scooterin modelini beğeniyor olman gerekir. Eğer Scarabeo 200 ie modelini beğeniyorsan, tipi hoşuna gitmişse diğer teferruatları aktarayım;
Beğenme işlemi sonrası alacak olduğunu scooteri sürmelisin, bakalım vücuduna boyun posuna uyum konusunda yakıştıracakmısın. Bu çok önemli ve herkese göre değişkendir. Herkesin aynı scooterin üstünde farklı tespitleri olacaktır.
Yıllık 20.000 km yapıyorum. Scooteri %70 şehir içi ulaşım amaçlı, %30 şehirler arası gezilerde kullanıyorum.
Eğer bu oranın rakamları tam ters olursa konfor açısından sıkıntı duyarsın. Zira uzun yolculuklar için Maxi Scooterler hariç biraz rahatsız olabilirsin.
Şehir içi ve şehir dışı trafikte başka araçlar arasında asla sıkışıp kalmazsın, sollamada, aralardan kaçmada sürat ve güç her zaman yeterli geliyor. Maksimum hız 130km'ye çıkıyor, denenmiştir.
Yakıt tüketimini sürekli ölçüyorum; sayı ışık yandıktan sonra her zaman 6 LT koyarak, kaç km yaptığına bakarım, bu cimrilik ya da pintilik değil motorun bakım ihtiyacının gelip gelmediğinin de tespiti konusunda ilk işarettir.
Yakıt tüketimi olarak en düşük veri 100km/2.6LT, maksimum veri 100km/3.5LT yakaladım; Bu denemelerde 80km'yi geçmemiştim en düşük tüketimi yakalamıştım, 120-130km sürati de düşmemiştim maksimum tüketimi yakalamıştım.
Ancak tüm gençlere uyarım olsun, scooterlerde 120-130km sürekli kullanmamak gerekir, sadece sollamalarda ya da sıkıştırıldığınız anlarda lazım olduğunda tercih etmek gerekir.
Bu scooteri aldığınızda tanesi 490gr olan iki adet gidon topuzunu muhakkak taktırın, sürüş konforu ve güvenliği azami derecede artıyor.
Bu haliyle yukarıdaki şartlara benzer amaçla kullanacaksanız, öneririm.