Aprilia SR GT 200 modeli hakkında düşünceleriniz?

Merhabalar, Aprilianın Sr Gt 200 modelini almayı düşünüyorum. Forumda sahibi olan, test eden kullanıcılardan yada o model ile ilgili bilgisi olanların fikirlerini almak isterim.

Araştırdığım kadarı ile aklıma yatan bir model, servis komşu ilde sorun olmaz fakat ikinci el durumu hakkında bir bilgim yok.

Düşünceleriniz nelerdir?

Benim kuzenim aldı. 20 km kadar kullandım. Kötü bir motora benzemiyor. Kalkışları hoşuma gitmişti. Yolda da gayet stabil duruyor. Ama 250 lik bir motor performansı yok, bence 200lük de değil gibiydi. Ben 150 bin civarına scooter alcak olsam sanırım sıfır pcx veya 2.el xmax filan bakardım.

Moderatörlerimizden Levent Aga da aldı, kullanıyor diye biliyorum.

Hint üretimi güzel bir modele benziyor. İtalyan olan sadece markası. Daha piyasa malı modellere yönelmekte fayda var honda pcx-yamaha n max veya sym jet x gibi.

Sıfır veya ikinci el almaktan ziyade takas ile değerlendirmek istiyorum.

@BurakBoztepe motoru kullandım ve gayet yeterli bir gücü var aslında. Şehir içi ve kısa mesafeli yolculuklarda zorluk yaşatmaz.

Piaggio medley 150 ile aynı motor bloğuna sahip güncellenmiş bir blok diye biliyorum araştırdığım kadarı ile. Takas teklifi olduğu için xmax, nmax, pcx gibi model seçeneğim yok. 400nk ile takas edeceğim.

İkinci el durumunda beklenti nedir bilmiyorum ama PCX/XMax gibi bir ikinci el pazarı yok tabii ki. Ama genel olarak Aprilia'nın ikinci elinden daha güçlü SRGT'nin ikinci eli. Şu an aylardır içinde bulunduğumuz durumda Vespa, Xmax falan hiçbişey satılmıyor bu ayrı bir konu.

Adında 200 var diye 250cc ve üstü sınıf performansı beklemek doğru olmaz. 150cc'lerin güncellenmiş kategorisi diyebiliriz.

Sürüşü sınıfına göre iyi, ön 14 arka 13 jantlar var, ön amortisörün çalışma aralığı xmax'tan yüksek mesela.

Arka amortisör zayıf tarafta, yine çalışma aralığı xmax'ten yüksek mesela ama yumoş biraz. İki tane kallavi erkek binince tümseklerde falan dibi görür, preload ayarı var ama deneyimlemedim, ama iki kişinin dibi görmemesini sağlayacak ayar vardır muhtemelen.

Uzak doğu / Hindistan menşeli olarak bakmak lazım, Tuono V4'e falan bakıp bu da Aprilia diye bakınca üzebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar