Cevabınız için teşekkür ederim.
Eski sahibini aradım, kendisinde olduğunu, fakat biraz zarar görmüş olabiliceğini söyledi.
Peki polisin görmesini okumasını etkileyicek kadar zarar görmüş ise, orjinalinin değişimi kolay olurmu ?
Trafiğin verdiği mühürlü orijinal plakayı eski sahibinden almak lazım. Aksi halde ruhsatın ve plaka numaralarının filan değişmesi lazım. Masraflı olur.
Eski mühürlü plakanın elde olması durumunda değişimi kolay olur. O zaman plaka numarasının ve ruhsatın değişmesi gerekmez.
benim plakanın orjinali düştü yolda nolacak? App bastıedım onu kullanıyom
O plaka numaraları, o ruhsat değişecek, o sıralar beklenecek, o paralar bayılınacak... İşten anlamayan birine satarken satılır geçilir. polis ondan hesabını sorarsa alırken düşünseydin geri zekalı lavuk denir, telefon kapatılır. Ama yeni sahibi almadan önce orijinal plakayı isterse o iş yaş. veya polis durdurup orijinal plakayı sorduğunda kıçımızın altındaki bagajdan orijinal plakayı bulup çıkaramazsak motoru bağlamak isteyebilirler. Plakanın orjinali çıkarılıncaya kadar motor trafik otoparkında yatabilir. Bir de otopark ücreti eklenebilir. Ama burası Türkiye, it uğursuz baş tacı da edilebilir. Plakasız gezene hiç bir şey olmayabilir de.
orjinal boyutlarda mühürlü app plaka bastırsam orjinal diye kakalayabilir miyim?
Kakalayabilirsin sanırım. Ama kakalamalı mısın, yoksa kakalamamalı mısın, onu bilemiyorum. Kakalamalı mı, yoksa kakalamamalı mı sen karar vereceksin.
Farkı, app plakadaki mühür sahte olmasıdır. Şöförler odası kendi yapmadığı bir plakayi asla mühürlemez. Söförler odasindan onayli diye size verilen (bazi yerlede "kakalama" da denir !) aslinda yasal değildir ve başınızı ağrıtabilir.orjinal ebatta mühürlü app plakanın bi farkı var mı ki orjinalden?