He yaa daha cücük benimkisi

amartisoru bile yukseltmedim daha ayaklarim yere degiyor hic alismamisim

Koltuk tipi yabanci degil oncekide ayniydi. Sungeri az oldugu icin tazyikli hava tutunca epey bi sudan ayirmis oluyorsun ama ne yazikki tamamen kurumuyor hemen. Zaten motoru yikamak pek huyum degildir tamirciye biraktigimda zorla yikiyorlar.
Motorun uzerinde takili oldugundan sayamadik sifir motor oldugundan sokturemedimde ama kaba tabirle 40 44 arasi birsey olsa gerek.
Aklima sonradan soyle birsey geldi. Şayet cross takimda da küçük dişli işini gorecekse bu bahsi geçen kadirganin arka jant gobek disli setini komple alacak olsan cok pahaliya gelecegini dusunmuyorum. Ben bu yontemi kullanamiyorum cunku cross takimda buyuk disli sm takimda küçük disli dusunuyorum. Gobekler uymayinca disli degisimi mumkun olmayacak.
Motora iki kisi binmemis olmama ragmen egzoz yinede ayrildi söküp sıvı conta kullanarak kapattim bir daha kacirmasin diye ama ayrilabilir yine zamanla bakacagiz..
Veee ilk sikintim.. motoru 125km hiza sabitleyip yolda giderken 4 5 km yoldan sonra motor kendiliginden atesleme kesmis gibi sönüyor durduktan 2 3 dakika sonra hicbirsey olmamis gibi direk calisiyor.
Karburator diye düşündüm yok degil. Bujimi ki la dedim o da degil. Buyuk ihtimal devirdaimda problem var dusuk hizlarda seyir ederken sikinti yok yuksek devirde gidince cikiyor sikinti. Karburator degil buji degilse dusuk devirlerde sorun yoksa ben derimki motor hararet yapiyordur. Birazdan inip asagi kurcalayacam biraz ama disarisi soguk motoru sürüp ne durumda diye bakabilme sansim olmayacak dur bakalim ne cikacak
Aklımda 2 küçük arka dişli yaptırmak var, hem yedekte durması hem cross içinde belki performans'lı olabilir düşüncesi ile, 43 diş'te ısrarcıyım.
Koltuk ıslaklığı muhabbetine vurgu, hem yıkama daha ziyade yağmura yakalanma hali içindi, yoksam kendim yıkarken pek dokunmuyor'dum koltuğa sadece üstün körü nemli bez ile silip bırakıyordum, zira yazın yıkadım kurudu diyerek arkadaşların yanına gittiğimde bayaa maskara etmişlerdi, durum bu.
Tek kişi iken ayrılması ilginç,aşırı kilo yok ise tahminen katalizör bağlantısını gevşek bırakmışlar, ben iki kişi ile binmeye başlar başlamaz ayrılmaya, her seferinde klingirit conta yaptırmaktan gına gelmişti, o yüzden tek kişilik kullanmanı öneriyordum.
125kmh sabitleyip? canını çıkartıyorsun gibime geldi aman dikkat, hele o dişli ile son vites 125km Allah'tan bloğu parçalamamış'sın.
Karbüratör'ü her memesi parçasına değin temizledi isen mesele başka, ancak tam temizleme'di isen 100% tıkanık/yarı tıkanık meme'den mütevellit sorun yaşıyorsun gibime geliyor, buji denso marka gayet güzel sıkıntı yok, ancak buji piposu kablosu ve çıkışı vidalı olarak yapılmış ell ile iyice sıkıver her iki tarafı'da belki o'da etken olabilir bu duruma.
Radyatör sıvı seviyesini kontrol etmende faide var, ben alır almaz radyatör sıvısını daha çalıştırmadan %50 %50 oranında ayarlayıp yenilemiş idim, bir etkende şu olabilir bakınız alttaki alıntım.
""""""""""""""""" Derken bide ne göreyim radyatör rezerv ve ana tank arasında'ki bağlantı hortumunun, kıvrık olduğunu tespit ettim, hemen ameliyat, kesip az kısaltınca kıvrıklık giderilmiş oldu. """""""""""""""" ( Bu başlık sayfa 5, mesaj 6

)
Spil444 güzel açıklamış, 2 hortum çıkan yer, biraz darca, o'da bir ihtimal.
En önemlisi yağ mevzuu, umarım alır almaz yağı değiştirmişsin'dir, fabrika yağı yetersiz gibime gelmiş ve filitrelerde hafif mikron ölçekli çapaklara rastlamıştım, bakınız alttaki alıntım
"""""""""""""""""" ve henüz yağını dahi koymadım az sonra gidip 2 filitrede çapak varmı bakacağım, zira eski yağı/fabrika dolumu yağı boşaltınca,yağ boşaltım cıvatasındaki mıknatısta mikron ölçekli demir/çelik çapakları vardı """""""""""""""" ( bu başlık birinci sayfa 3. mesajım

)
Hasılı kelam, ahh keşkem ahh keşkem diye ibo'nun parçası geldi aklıma, keşke İskenderun bayii'ne indirte idin ben'de gelmeye çalışır, başlarında durur yahut kendimiz yapar idik bunları, her işte hayır vardır.
Yinede canını sıkma, mazot yiyipte Belen rampası aşıp geldi isem, bu motor bloğuna haşere ilacı sıksan ölmez kolay kolay, bunu anladım ))), yeterki yağı sık sık değişmeyi ihmal etme, filitreleri'de tabii (2x)