- Konu Yazar
Hadımköy Nakkaş köyü.Herkese açık.Ücretli.Metin Esentürk sahibi.Nakkaş ın biraz dışında Yeşilbayır istikametinde yol üstü.Konteynırlardan anlaşılır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:29 ----------
Akrobasi biraz farklı,resimdeki daha çok motocros çalışması.dilerim eğitim alırsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:34 ----------
ilk ve son resimde ayak yere değmiyor.bunun cevabı kısa olmaz.dönüşlerde selenin ön kısmına oturuyorum.arka savrulursa sürücü önde etkilenmez.
benim ön dişli 14 arka 53.arka 55 siparişi verdim.öne 13 bulamadım tornacıda hallediyoruz dediler arka dişli gelince aldığım yerde yaptırıcam.
son resmi anlatayım sorulara daha iyi cevap olur.
sürücü (hocam) ayakta süratle viraja yaklaşıyor.
viraja girmeden uygun sürate düşüyor.(çok hızlıysa frenle(ön fren tek parmakla sıkılır)veya vites düşürerek(debriyaj kullanmadan vites küçülür ve büyür)sürat düşürdü.)
virajdan önce fren veya vites düşürme işi bitiyor.(arka frenle dönüş olur,başka bir tekniktir.)
ayaktayken selenin önüne (bazı durumlarda deponun üstüne) oturuyor .
resimde görüldüğü gibi kalça selenin sol dışına çıkarken,sol bacak içi depoyu sağa doğru bastırıyor.
sağ bacak depoya (sıkıca) bitişik ileri ön tekere doğru uzanıyor denge için.(çok nadir denge bozulursa ayak tabanı yere çarptırılır.)
viraj içinde debriyaj sıkılıp bırakılarak dönüş kontrolü sağlanır.(dönüşlerde debriyaj işi kolaylaştırır.)
amacımız virajda az zaman kaybetmek olduğu için viraj çıkışında ön teker düzeldimi gaza basılır.
kısaca; yavaşla-vites düş-öne otur-motoru yatır-debriyaj-düzelt-gazla
53 stok arka dişli aman yarabbi, bilgiler için teşekkürler, tüyoları paylaşmaya devam edin lütfen:cat: